Τώρα ήθελε τη βοήθεια της Παναγιάς...

Ο αρχισυντάκτης του Contra.gr, Σταύρος Καραΐνδρος, γράφει για τη σπουδαία εμφάνιση του ΠΑΟΚ με τη Ντόρτμουντ, τη γκάφα του Ολσεν και τη διαχείριση του αποτελέσματος ενόψει Ολυμπιακού.

Τώρα ήθελε τη βοήθεια της Παναγιάς...

Το ματς του πρώτου μέρους θα πρέπει να διδάσκεται στους οπαδούς των ελληνικών ομάδων ως μάθημα αντιμετώπισης αγώνα κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ στήθηκε (σχεδόν) άψογα από τον Τούντορ (εκτός αν ξαφνικά πιστέψαμε ότι γίναμε μία χώρα που μπορούμε να κοντράρουμε στα ίσια τους μεγάλους σε κάθε ματς), ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που η Ντόρτμουντ πίεζε και έψαχνε -κυρίως από τα άκρα- το γκολ για να "παγώσει" την Τούμπα. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα όπου η γερμανική ομάδα έδειχνε να ελέγχει το ματς και να έχει την -εκνευριστική για τον αντίπαλο- κατοχή, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος και περίμενε.

Θα μπορούσε να δείξει αγανακτισμένος, αλλά ήξερε ότι αυτό ήταν που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ γνώριζε ότι με μία κάθετη και την ταχύτητα του Μακ μπορεί να χτυπήσει τη Ντόρτμουντ και παρά τις πρώτες δύο αποτυχημένες (ελέω οφσάιντ) απόπειρες, το πέτυχε στο 34' φέρνοντας το ματς στα δικά του μέτρα.

Και όταν λέμε μέτρα κυριολεκτούμε γιατί στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πάτησε περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το ανασταλτικό κομμάτι. Η κάλυψη χώρων από τους γηπεδούχους ήταν για Οσκαρ σε σημείο που ανάγκαζε τους -κατά τ' άλλα ψύχραιμους- Γερμανούς να δείχνουν εκνευρισμένοι, αφού δεν είχαν το πεδίο για κάθετο παιχνίδι ώστε να απειλήσουν τον Όλσεν. Σε όλα αυτά βάλτε και τον Κόστα που ήταν ογκόλιθος στην άμυνα του Δικεφάλου, ίσως σε ένα από τα καλύτερα εν Ελλάδι παιχνίδια του. Και είχε δέσει το γλυκό.

Ο Θεός δεν ήταν μαζί του

"Γιατί ρε Όλσεν;", "όχι ρε ψηλέ", "τι κάνεις ρε άνθρωπε" κι άλλα πολλά θα ακούστηκαν στην Τούμπα στο 72ο λεπτό. Ό,τι διαβάσατε παραπάνω, διαγράψτε το. Μία λάθος εκτίμηση, μία γκάφα, ένα ανθρώπινο λάθος, πείτε το όπως θέλετε, η ιστορία, όμως, γράφτηκε. Ο Όλσεν παίρνει πάνω του όλο το ανάθεμα σε μια στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να πει ως άλλος Οσιμ "πόρνη μπάλα". Λίγο νωρίτερα είχε σώσει με δύο σπουδαίες επεμβάσεις τον Δικέφαλο, αλλά σε αυτή "τρώει" την προσποίηση και αφήνει την ομάδα του με την ικανοποίηση της εμφάνισης, αλλά την πίκρα του αποτελέσματος.

Τώρα ήθελε τη βοήθεια της Παναγιάς...
INTIME SPORTS

Αυτό, πλέον, έχει να διαχειριστεί ο Ιγκόρ Τούντορ ενόψει Ολυμπιακού. Το γενικότερο πρόσωπο του Δικεφάλου και τη μεμονωμένη στιγμή στη φάση του 1-1. Κρατά τα καλά και πετά τα άλλα στα σκουπίδια. Και προσηλωμένος στο πλάνο και την ψυχολογία που έχει χτίσει η ομάδα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί για το σούπερ ματς με τους Πειραιώτες.

Το καλό είναι ότι τελείωσε το ματς με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα και ο κόσμος έφυγε με το συναίσθημα της χαμένης ευκαιρίας. Αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Το να είσαι στενοχωρημένος επειδή δεν κέρδισες τη δεύτερη ομάδα της Γερμανία λέει πολλά.

ΥΓ: Έρχεται ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολλή δουλειά σε αυτά τα 24ωρα μέχρι την Κυριακή. Να φροντίσει να κρατήσει έξω από το γήπεδο αυτούς που θα θελήσουν να μπουκάρουν στο γήπεδο, όπως έκαναν και με τη λήξη του αγώνα με τη Ντόρτμουντ. Το αν ήταν Αρειανοί στις εξέδρες των φιλοξενούμενων και τα περί προκλήσεων, τα ακούω βερεσέ. Όπως έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για τον ανεγκέφαλο που θέλησε να χτυπήσει τον Μπουονανότε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το ίδιο να πράξει η ΠΑΕ και τώρα. Γιατί μετά θα έχουν στερέψει τα κροκοδείλια δάκρυα...

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1

Η γκάφα του Όλσεν

Καπνογόνα και διακοπή στην Τούμπα

Το "ντου" οπαδών στη λήξη

News 24/7

24MEDIA NETWORK