Χιμένεθ: Ένας "τρελός" θα τους σώσει

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την επικείμενη επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Χιμένεθ: Ένας "τρελός" θα τους σώσει

Μιλώντας με τρεις ρεπόρτερ της ΑΕΚ που παρακολουθούν από κοντά την καθημερινότητα της ομάδας υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά στη μία λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Μανόλο Χιμένεθ. "Τρελός". Με την καλή ή την κακή έννοια, πάρτε το όπως θέλετε. Το σίγουρο είναι πως η Ένωση πήγε σε λύση προπονητή που θα ταρακουνήσει τα αποδυτήρια γιατί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα πιστεύει η διοίκηση, αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα είναι ένα "ηλεκτροσόκ".

ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Ωραία, στην ΑΕΚ ο μοναδικός υπεύθυνος ήταν ο Μοράις. Πήρε πάνω του όλο το βάρος μίας τραγικής πορείας με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, φεύγει, οι παίκτες βγάζουν από πάνω τους το φορτίο των ευθυνών και ο Χιμένεθ έρχεται να τους "στρώσει", που λέγαμε και στο στρατό. Θα γίνει και κάποια επίσκεψη στις προπονήσεις από κάποιον διοικητικό για να τρίξουν τα δόντια στους ποδοσφαιριστές, ο Χιμένεθ θα τους πει για τη σημασία να φοράς την φανέλα της ΑΕΚ, θα τους αρχίσει στα "γκάζια", θα τους πάει στα "κόκκινα" και όλοι θα ελπίζουν πως αυτή η... στρατιωτική επιλογή θα αποδώσει για να σωθεί από τη χρονιά ό,τι σώζεται.

Προσέξτε, δεν μπαίνει στην κουβέντα η προπονητική αξία και ικανότητα του Ισπανού. Αυτή είναι δεδομένη και χρειάζεται στην ΑΕΚ που τα είχε κάνει μπάχαλο με τις επιλογές τον τελευταίο καιρό. Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως ο Χιμένεθ δεν έρχεται για να τους μάθει το 4-3-3 ή το 4-2-2 ούτε για να βάζει τον Μάνταλο στη σωστή του θέση. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος άλλος. Έρχεται για τα... καψώνια, έρχεται να βάλει τάξη στα αποδυτήρια μίας ομάδας με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Βαρύ, αλλά έτσι είναι. Κερδίζει, χάνει δεν καίγεται καρφί σε αυτή την ΑΕΚ. Μία απέραντη αδιαφορία για μία ομάδα που ξεκίνησε με φόρα και έπεσε από νωρίς στα τάρταρα. Δεν έβγαζε αντίδραση, δεν έβγαζε νεύρο, δεν έβγαζε ένα ξέσπασμα, βρε αδερφέ. Ο Χιμένεθ έρχεται για όλα αυτά. Τσαμπουκάς και τρελός, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Δεν μασάει τα λόγια του, δεν φοβάται να αρπαχτεί με κάποιον παίκτη αν τον βλέπει να μην αποδίδει. Το έκανε με τον Τζεμπούρ σε μία περίφημη προπόνηση όπου τον έστειλε στον πρόεδρο. Θα μου πείτε και ποιος δεν έχει τσακωθεί με τον Τζεμπούρ. Είναι, όμως, μια κάποια αντίδραση.

Καμία επιστροφή δεν είναι πισωγύρισμα, αν έτσι ίσως αντιμετωπίσουν κάποιοι την (επανα)πρόσληψη του Ισπανού. Παίζει ρόλο ο λόγος που έφυγες και τι άφησες πίσω. Ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε ένα κύπελλο, μία αξιοσέβαστη ομάδα, αλλά και πολλά μείον, ένα εξ αυτών τα 6 γκολ από τον Ολυμπιακό. Νίκησε σε Τούμπα, πήρε τα περισσότερα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκανε εντυπωσιακές νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ, έκλεισε με το Κύπελλο. Αυτά μέχρι να έρθει η επόμενη σεζόν, τα αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ και ένα διπλό στη Νέα Σμύρνη για να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ... ΧΑΠΙΑ

Όλα αυτά είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Τον ταλαιπωρημένο κόσμο της ΑΕΚ που χρειάζεται χάπια κάθε φορά που βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Να δει την επιστροφή στην κανονικότητα. Να δει μία κανονική ομάδα, έναν κανονικό προπονητή και παίκτες που θα κάνουν το κανονικό και το αυτονόητο: θα σέβονται την φανέλα που φορούν. Ένας Χιμένεθ δεν φτάνει αν δεν γίνει το τελευταίο.

ΥΓ: Τα "παπατζής" και τα "Αποτυχιμένεθ" που ακολούθησαν της είδησης της επικείμενης επιστροφής, προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Άλλοι κι άλλοι πήραν δεύτερη ευκαιρία και το μόνο που κατάφεραν ήταν να γιγαντώσουν την εσωστρέφεια της ΑΕΚ. Πρώτη φορά, εξάλλου, θα είναι που θα κάνουμε κωλοτούμπα, αν χρειαστεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιστροφή στο μέλλον με Χιμένεθ!
Όταν ο Μανωλάς στήριζε με αγκαλιές τον Χιμένεθ
Δεν είχε ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια ο Χιμένεθ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK