Αντί για τεστ... έκανε προπόνηση

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης απαντά στο ερώτημα αν η Ντινάμο Μινσκ είναι... παιδική χαρά ή αν ο ΠΑΟΚ την υποχρέωσε να φαίνεται μικρή με την καλή απόδοσή του και το σαρωτικό 6-1. Ακόμη, καταγράφει τα θετικά στοιχεία της εύκολης νίκης και καταθέτει ένσταση για τη δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη για τους ξένους παίκτες που φεύγουν τα Χριστούγεννα.

Αντί για τεστ... έκανε προπόνηση
INTIME SPORTS

Λέγαμε ότι η δυναμικότητα της Ντινάμο Μινσκ ισοδυναμεί με... άγνωστο Χ και πως αρκεί απλά να αποδειχτεί ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Ζίμπρου, την Καλλονή, τον Πλατανιά και τη Νίκη Βόλου, για να αποτελέσει η πρεμιέρα του 11 ομίλου του Europa League το πιο αξιόπιστο, μέχρι στιγμής, τεστ για τις πραγματικές δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ έκανε την ευκολότερη νίκη του, με το μεγαλύτερο σκορ και είχε "καθαρίσει" το παιχνίδι πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Αυτό δεν ήταν τεστ. Ηταν μια ευχάριστη προπόνηση.

Τα δώρα και το "χάρισμα" του Κλάους

Οι Λευκορώσοι κατάφεραν στα πρώτα 12 λεπτά να κάνουν στον ΠΑΟΚ δύο ωραιότατα δώρα με το αυτογκόλ του Νίκολιτς και το λάθος του Μπανγκουρά, που δεν άφησε ατιμώρητο ο Αθανασιάδης. Καλά το είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης: "Η Παναγιά μάς τα έδωσε όλα στην αρχή..."

Το... κουμπί ήταν γυρισμένο 100% προς την πλευρά του ΠΑΟΚ και μετά το πολύ ωραίο τρίτο γκολ από τον Κλάους, ξαναπατήθηκε για το τέταρτο με την γκάφα του τερματοφύλακα. Στο 27’ είχε ήδη γίνει το 4-0 και πολύ δικαιολογημένο θα ήταν να μπει κανείς στο δίλημμα αν η Ντινάμο Μινσκ είναι... παιδική χαρά, ή αν έχει δίκιο ο Άγγελος όταν λέει "εάν εμείς παίζουμε καλά υποχρεώνουμε τον αντίπαλο να φαίνεται μικρός".

Αντί για τεστ... έκανε προπόνηση

Συνέβησαν και τα δύο. Οι συγκυρίες βοήθησαν σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ, οι Λευκορώσοι πέτυχαν και στις τρεις απόπειρες αυτοκτονίες που επιχείρησαν, αλλά, κακά τα ψέματα, η ομάδα λειτούργησε μια χαρά. Πολλές φορές ο αντίπαλος σού δίνει την ευκαιρία να επωφεληθείς, αλλά, αν δεν είσαι σε καλή μέρα, αποτυγχάνεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε Κλάους και ο Κλάους ξέρει να είναι εκεί που πρέπει, στον χρόνο που πρέπει και να ενεργεί όπως πρέπει για να σκοράρει, είτε από λάθος αντιπάλου, είτε από συνδυασμένη ενέργεια των συμπαικτών του είτε ακόμη και από το... πουθενά. Το παλικάρι γεννήθηκε με το "χάρισμα". Και, στα 26 του, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 17-1 και τα άλλα θετικά

Εκτός από Κλάους ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες αρετές. Αγωνιστική πειθαρχία, που "χαλάρωσε" μόνο προς το τέλος, επιθετικότητα και καλό τρόπο ανάπτυξης από τα άκρα και τον άξονα. Τελείωσε ιδανικά τις περισσότερες από τις φάσεις που δημιούργησε, κινδύνευσε ελάχιστες φορές και, γενικά, ευχαρίστησε τον κόσμο με μια καλή εμφάνιση. Το σερί 11-0 έγινε 17-1 και, προφανώς, κανείς δεν μπορεί, μέχρι στιγμής, να έχει παράπονο από αυτή την ομάδα, αν εξαιρέσει τη μετριότατη εμφάνιση και την ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Καλλονή και την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι με τη Ζίμπρου.

Ακόμη, πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι σκόραρε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του, ότι σκόραρε επίσης ο νεαρός Τζανδάρης, που δείχνει ότι το μέλλον τού ανήκει, ότι ο Ρατς πρόσθεσε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση στην άψογη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει, όπως και ο Σκόνδρας, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με τον περσινό... σαστισμένο και φοβισμένο εαυτό του.

Η υποδοχή στον Δημήτρη Παπαδόπουλο

Θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα γεγονός που ίσως πέρασε απαρατήρητο στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής γιορτής που στήθηκε στην Τούμπα. Το γκολ που πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και περισσότερη ένταση ήταν το... πέμπτο. Γιατί; Γιατί το πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αντί για τεστ... έκανε προπόνηση
INTIME SPORTS

Όλοι οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω του για να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν. Υποδέχτηκαν το ντεμπούτο του στην ομάδα με μεγάλη αγάπη και πολλή χαρά, πράγμα που δείχνει πόσο καλές είναι οι σχέσεις που διαμορφώνονται μεταξύ τους στα αποδυτήρια. Πολύ σημαντική υπόθεση...

Το θέμα είναι να ξέρεις να κάνεις μεταγραφές

Από τις δηλώσεις του Άγγελου, θα κρατήσω τα περί εμπιστοσύνης στους νεαρούς παίκτες. "Υπάρχουν, είπε, πολλές ομάδες με γηγενείς παίκτες, όπως η Μπιλμπάο. Κανείς δεν απορρίπτει κανέναν μεγάλο ξένο παίκτη. Να μην παρεξηγούμε τα πράγματα. Κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία και ο κόσμος τη δική του. Εγώ δίνω μεγάλο βάρος σ’ αυτά τα παιδιά και πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν βαρεθήκατε να παίρνετε ξένους παίκτες και να τους διώχνετε τα Χριστούγεννα;"

Ένσταση. Φοβάμαι ότι ο Άγγελος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει και παρεξηγεί τα πράγματα. Κανείς οπαδός δεν είχε την απαίτηση να ξοδέψει ο Σαββίδης μια περιουσία για να φέρει καμιά δεκαριά ξένους παίκτες. Ενίσχυση του ρόστερ ήθελαν όλοι και η ενίσχυση δεν έγινε στον βαθμό που θα έπρεπε για να είναι ο ΠΑΟΚ ικανός για την υπέρβαση. Ναι, βέβαια κουράστηκαν άπαντες από τους άχρηστους ξένους που έρχονται Αύγουστο και φεύγουν Δεκέμβριο, ή έρχονται Δεκέμβριο και φεύγουν Μάιο.

Αντί για τεστ... έκανε προπόνηση
INTIME

Αλλά η λύση δεν είναι να μην παίρνεις τους παίκτες που χρειάζεσαι. Η λύση είναι να ξέρεις να κάνεις μεταγραφές. Και, κάνοντας μεταγραφές, δεν γράφει πουθενά ότι οι παίκτες που θα πάρεις πρέπει να είναι σώνει και καλά ξένοι. Ποιοτικοί πρέπει να είναι και όχι προβληματικοί, ή δανεικοί, ή προερχόμενοι από απραξία. Κι ας είναι Έλληνες. Ακόμη καλύτερα.

Ύστερα, προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι ο Άγγελος ξέρει να δουλέψει και να βελτιώσει τους πιτσιρικάδες και το έχω γράψει πολλές φορές. Πιθανόν στο μέλλον να μας βγάλουν τα μάτια αυτοί που κράτησε μαζί του στην πρώτη ομάδα. Για την ώρα, όμως, ένας μόνο έχει κάποιους χρόνους συμμετοχής. Ο Τζανδάρης. Ήταν ο μόνος που έπαιξε λίγα λεπτά με τη Νίκη Βόλου, ήταν και ο μόνος που αγωνίστηκε από τη αρχή εναντίον της Ντινάμο Μινσκ κι αυτό επειδή δεν μπορούσε να παίξει ο Περέιρα. Άρα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ δεν βασίζεται ακόμη στους πιτσιρικάδες. Θα βασιστεί ίσως κάποτε, εάν και εφ’ όσον προοδεύσουν δίπλα στον Άγγελο. Για να ξέρουμε τι λέμε...

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 (VIDEOS)

Aναστασιάδης: "Δεν φοβάμαι τις αποδοκιμασίες, μόνο τα χειροκροτήματα"

Σαββίδης: "Φέτος είμαστε ομάδα"

Αθανασιάδης: "Να πετύχω κι άλλα ρεκόρ"

Σταθερή η διαφορά Ελλάδας - Τουρκίας στην UEFA

Ζούραβελ: "Μας επηρέασαν τα γρήγορα γκολ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK