Αποχωρώ σημαίνει... αυτοκτονώ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αποδοκιμάζει την εμμονή του Ιβάν Σαββίδη να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από το Πρωτάθλημα και του προτείνει να ασχοληθεί σοβαρά με το "καυτό" θέμα της διαιτησίας δίνοντας βαρύτητα στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Αποχωρώ σημαίνει... αυτοκτονώ

Το έβαλε στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης. Να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από το Πρωτάθλημα. Ζητάει από τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ να το μεθοδεύσουν, για να εξασφαλίσει τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Κι εκείνοι προσπαθούν να τον μεταπείσουν, λέγοντάς του πολύ λογικά, ότι μια τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Ξέρω ότι δύσκολα γίνεται πιστευτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Περίεργο, ανεξήγητο, τρελό, αλλά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πιστεύει αυτό ακριβώς που ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ. Ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να συμβάλλει στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου περισσότερο δια της απουσίας του και όχι δια της παρουσίας του...

Πριν λίγες μέρες αγόρασε τον Νομπόα, για να του δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Ετοιμάζεται να κάνει και άλλες μεταγραφές. Κι όμως. Την ίδια στιγμή επιμένει να αποσυρθεί ο ΠΑΟΚ από το Πρωτάθλημα. Δεν στέκει. Είναι παράλογο.

Θυσία χωρίς κανένα αντίκτυπο

Αν επρόκειτο να συγκινηθεί κανείς από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, ώστε να αρχίσει μια προσπάθεια για την κάθαρση, θα έλεγα χαλάλι, ας είναι ο ΠΑΟΚ εκείνος που θα θυσιαστεί. Ποιος όμως θα δώσει σημασία; Ποιος θα ενοχληθεί; Ποιος θα ευαισθητοποιηθεί; Απολύτως κανείς. Αντίθετα, πολλοί θα τρίψουν τα χέρια τους με ικανοποίηση γιατί έφυγε ένας χοντρός μπελάς από το κεφάλι τους.

Ενώ άπαντες δίνουν συγχαρητήρια στον Απόστολο τον Τερζή γιατί κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να συνεφέρει τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους παίκτες στη Μυτιλήνη, αποτρέποντας μια αυτοκαταστροφική αποχώρηση από το γήπεδο, ο Σαββίδης θέλει να αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ εντελώς από το Πρωτάθλημα. Συγνώμη, αλλά δεν διαθέτω... ρώσικη λογική για να το κατανοήσω.

Προφανώς οι τρόποι αντίδρασης πρέπει να είναι διαφορετικοί. Και χρειάζεται να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι κύριοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τους επιλέξουν, καθώς μέχρι πρότινος διατυμπάνιζαν αφελώς και ανοήτως ότι... έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει ο ΠΑΟΚ ο "τρελός του χωριού". Ούτε θα έχει τύχη αν αρχίσει να κυνηγά ανεμόμυλους.

Τα καλοκαίρια όλοι κοιμούνται

Οι μάχες για να κατακτηθούν νίκες σε θεσμικό επίπεδο δίνονται κάθε καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, όπως και οι περισσότερες ομάδες, είναι απών. Παρόντες είναι μόνο αυτοί που ξέρουν να φροντίζουν για όλα... Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα της διαιτησίας, κανείς δεν άρθρωσε λόγο, κανείς δεν έθεσε βέτο, ΠΡΙΝ αρχίσει το Πρωτάθλημα. Κανείς δεν απαίτησε από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ να προστατεύσουν το προϊόν, ούτε και από τη NOVA που το "μοσχοπουλάει" στον κοσμάκη.

Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν ανάγκασε με τη σθεναρή στάση του τη Σούπερ Λίγκα να μην αρχίσει το Πρωτάθλημα εάν δεν επιλεγούν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια οι διαιτητές του Πρωταθλήματος. Κανείς από τον ΠΑΟΚ, κανείς και από τις άλλες ομάδες, κανείς τελικά από τη Σούπερ Λίγκα. Λες και η Σούπερ Λίγκα υπάρχει μόνο για να μοιράζει τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όχι να φροντίζει ώστε να μην απαξιώνεται ο λόγος της ύπαρξής της, που είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος.

Στόχος η εξυγίανση της ΕΠΟ

Πιστεύω ότι, τελικά, θα λογικευτεί ο Ιβάν Σαββίδης. Και εύχομαι να δραστηριοποιηθεί για να ασχοληθεί με το κεφαλαιώδες ζήτημα που λέγεται ΕΠΟ. Εάν δεν εξυγιανθεί η ΕΠΟ, δεν υπάρχει καμία προοπτική να εξυγιανθεί η διαιτησία και, κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρο. Αυτό το καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά. Πώς θα εξυγιανθεί η ΕΠΟ; Με την ανάδειξη ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, στις επόμενες εκλογές, που θα απαρτίζεται από άφθαρτους παράγοντες κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης. Από παράγοντες που θα αναλάβουν να υπηρετήσουν το ποδόσφαιρο και όχι διάφορες άλλες σκοπιμότητες.

Και μέχρι τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ, όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του ποδοσφαίρου οφείλουν να απαιτήσουν τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος, αλλά και να ομονοήσουν σε έναν υποψήφιο πρόεδρο, που θα είναι απόλυτα βέβαιοι ότι θα κάνει το παν για να αποκαταστήσει τη χαμένη υπόληψη του αθλήματος. Αυτές είναι οι σοβαρές δουλειές που έχει να κάνει ο Σαββίδης, όχι να πάρει την ομάδα και να φύγει...

Διαβάστε ακόμη:

Κώστας Κεφαλογιάννης: Αποχωρείς όταν είσαι πρώτος

ΑΠΕΙΛΕΙ με αποχώρηση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK