Για τη δόξα και το χρήμα ο ΠΑΟΚ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αναφέρεται στην αξία της πρόκρισης στους 32 του Europa League, για το κίνητρο των παικτών του ΠΑΟΚ και τον πονοκέφαλο του Αγγελου Αναστασιάδη για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής.

Για τη δόξα και το χρήμα ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

«Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου», που έλεγε και η Μαρινέλα. Απ’ όλα έχει να προσφέρει στον ΠΑΟΚ η πρόκριση στους 32 του Europa League, που κρίνεται απόψε στον «τελικό» με την Γκινγκάμπ , στην Τούμπα. Λίγη δόξα, λίγη τόνωση του γοήτρου και λίγο χρήμα. Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, που μπορεί να μην το έχει απόλυτη ανάγκη ο Ιβάν Σαββίδης, θα διευκολύνει, όμως, την επένδυση που αποφάσισε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δευτερεύων στόχος

Ο στόχος της καλής πορείας στην Ευρώπη αξιολογήθηκε ως δευτερεύων, μαζί με το Κύπελλο Ελλάδας και μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, από τον Αγγελο Αναστασιάδη, αλλά, αν εξασφαλιστεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League, θα έχει ήδη επιτευχθεί. Ο ΠΑΟΚ θα έχει κάνει αυτό που έπρεπε στη διοργάνωση και όσοι γύροι ακολουθήσουν θα πιστωθούν, δικαιωματικά, ως αγωνιστική υπέρβαση και ως τεράστια επιτυχία. Αν μη τι άλλο, οι φετινοί στόχοι θα έχουν επιτευχθεί κατά το 1/3 και η ομάδα θα προσθέσει μία ακόμη τιμητική σφραγίδα στο ευρωπαϊκό διαβατήριό της με τη συμμετοχή της στην κλήρωση των νοκ άουτ διπλών αναμετρήσεων για τους 16.

Ταυτόχρονα, θα έχουν εξασφαλιστεί για τα ταμεία της ΠΑΕ 800.000 ευρώ από τα μπόνους για τη νίκη επί της γαλλικής ομάδας και την πρόκριση, καθώς και τη διανομή από το μάρκετ πουλ της φάσης των 32. Μαζί με τα εισιτήρια του επόμενου εντός έδρας αγώνα και τις πωλήσεις από την μπουτίκ, εύκολα το συνολικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Να αλλάξουν το κλίμα

Έτσι ή αλλιώς, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μια πρόκληση. Αν αποτύχουν, βάζουν... έναν μπελά στο κεφάλι τους, με την έννοια ότι θα θεωρηθεί αποτυχημένη η φετινή ευρωπαϊκή προσπάθειά τους, όπως το τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Αν νικήσουν την Γκινγκάμπ, αλλάζουν το κλίμα μετά το «ναυάγιο» στην Ξάνθη, το κάνουν πάλι ευχάριστο, βάζουν υποψηφιότητα για ακόμη καλύτερη πορεία στο Europa League και με πολύ υψηλό ηθικό συνεχίζουν τη μάχη στο Πρωτάθλημα, έχοντας να αντιμετωπίσουν την Κέρκυρα (εντός), τον ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και τον Λεβαδειακό (εκτός), σε τρία ματς, που, αν προσέξουν, μπορούν κάλλιστα να συγκεντρώσουν εννιά βαθμούς και να κάνουν ευτυχισμένα και ξέγνοιαστα Χριστούγεννα...

Με την έναρξη του νέου έτους, στις 3 Ιανουαρίου, θα παίξουν στην Κέρκυρα την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Θα την πάρουν αν νικήσουν, αρκεί να υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Καλαμαριάς. Με άλλα λόγια, με την έλευση του 2015 μπορεί κάλλιστα ο ΠΑΟΚ να είναι «μέσα» και στους τρεις στόχους του, υλοποιώντας το πιο αισιόδοξο από τα θεωρητικά σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αυτό ακριβώς είναι που σκέφτονται ο Άγγελος και οι παίκτες του και γι’αυτό ακριβώς θα μοχθήσoυν στους πέντε αγώνες που ακολουθούν, αρχής γενομένης από σήμερα.

Ο κόσμος και τα προβλήματα

Προβλέπω ότι η Τούμπα δεν θα γεμίσει, αλλά θεωρώ βέβαιο ότι τουλάχιστον 15.000 ΠΑΟΚτσήδες θα συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, εκφράζοντας την πίστη τους στις δυνατότητές της και επιβραβεύοντάς την για το γεγονός ότι διατηρεί την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα.

Όσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άγγελος δεν είναι και λίγα. Τζιόλης, Σκόνδρας και Τζαβέλλας προέρχονται από τραυματισμό, είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστούν και δημιουργούν πολλές δυσκολίες στη συγκρότηση της αμυντικής γραμμής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παραμένει νοκ άουτ ο Κατσικάς. Οι μόνοι 100% ετοιμοπόλεμοι αμυντικοί από τους βασικούς είναι ο Βίτορ και ο Ρατς. Και, φυσικά, εάν δεν αγωνιστεί τελικά ο Τζιόλης, υπάρχει ένα θέμα και για τα χαφ, από τα οποία θα λείπει ο παίκτης με την περισσότερη εμπειρία και τη μεγαλύτερη ικανότητα στις μεταβιβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Τι Ρεν, τι Γκινγκάμπ!

Κοντά στα 3 εκατ. τα κέρδη από την πρόκριση

Αναφορά των Γάλλων στην ατμόσφαιρα της Τούμπας (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK