Γυρίζει το κουμπί ή "βουλιάζει"

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας με τον Παναθηναικό και την αξία που θα έχει όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα.

Γυρίζει το κουμπί ή "βουλιάζει"

Μίλησα με τον Χρήστο τον Τερζανίδη για το ντέρμπι του Παναθηναικού με τον ΠΑΟΚ. Είπε, εν ολίγοις, ότι η έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθεί κυρίως από την ψυχική δύναμη που θα “βγάλουν” οι παίκτες των δύο ομάδων, καθώς θεωρεί ότι οι του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τους αντιπάλους τους.

Ετσι είναι. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με φόρα από τη σταθερά ανοδική πορεία του στο Πρωτάθλημα και από τον θρίαμβό του επί του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ έρχεται με κατεβασμένο κεφάλι από τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες των τελευταίων δύο μηνών και, προφανώς, η νίκη στη Βέροια δεν αρκεί για να αλλάξει οριστικά την ατμόσφαιρα στην ομάδα.

Εάν γινόταν κανονικά η προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα είχε την ευκαιρία να νικήσει και τον Εργοτέλη και να εξασφαλίσει περισσότερη ηρεμία. Τώρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός ντέρμπι και μάλιστα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον ανταγωνιστή του δηλαδή στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Στοίχημα στην κόψη του ξυραφιού

Αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν Αγγελος Αναστασιάδης και παίκτες. Με νίκη συνέρχονται ψυχολογικά και κάνουν νέα αρχή στο Πρωτάθλημα, με ήττα “βουτάνε” ακόμη περισσότερο στα ψυχολογικά προβλήματα και απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Θα έχουν να ποντάρουν στην αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ξέρουν μέσα τους ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, η ομάδα θα εξακολουθήσει να ψάχνει τη χαμένη αυτοπεποίθησή της.

Μέσα από αυτό το πρίσμα αν δούμε το ματς για τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η αγωνιστική συμπεριφορά που θα δείξουν οι παίκτες. Ή ξαναγυρίζουν το... κουμπί προς την πλευρά τους, ή προκαλούν νέες αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες, “βουλιάζοντας” σε νέες... υπαρξιακές περιπέτειες. Και δεν μιλάω απαραίτητα για το αποτέλεσμα του αγώνα. Μιλάω για την εικόνα που θα παρουσιάσουν και την προσπάθεια που θα κάνουν...

Ισως άρχισε η "αναδόμηση"

Εχουμε γράψει πολλές φορές το αυτονόητο. Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι η έλλειψη προσανατολισμού και σοβαρού πρότζεκτ. Λείπει το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα. Λείπει η οργάνωση στην ΠΑΕ και η στελέχωσή της με ικανούς ανθρώπους. Λείπει η απόφαση του ομογενή επιχειρηματία να προστατεύσει την επένδυσή του και να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ ισχυρό σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς.

Πρόσφατα, απομάκρυνε τον Αλκη Μαυροφρύδη, ο οποίος, ως οικονομικός σύμβουλος, πρόσφερε κυρίως στις εκτός ΠΑΟΚ δραστηριότητες του Σαββίδη, αλλά είχε κυρίαρχο ρόλο και στην ΠΑΕ, σε συνεργασία με τη Μαρία Γκοντσάρεβα. Μας είπαν ότι παραιτήθηκε. Δεν είναι αλήθεια. Γιατί μόνος ένας τρελός θα εγκατέλειπε επιτελικό πόστο στις επιχειρήσεις του Ιβάν.

Ισως είναι η πρώτη από τις ενέργειες που αποφάσισε να τολμήσει για να γίνει το “ξήλωμα” και το “στήσιμο” της δομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την αρχή. Ισως άρχισε να δικαιώνεται το ρεπορτάζ που λέει ότι ετοιμάζει τιμ τεχνοκρατών που θα δουλέψουν στον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας ο καθένας τομέα για τον οποίο θα έχει εξειδικευμένες γνώσεις και σχετική προϋπηρεσία. Μακάρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK