Η Τούμπα "βγάζει" το φαβορί

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εξηγεί γιατί αποτελεί συν και όχι πλην για τον ΠΑΟΚ ο βαθμός της ισοπαλίας με τον Ατρόμητο και "βλέπει" γεμάτη την Τούμπα στα παιχνίδια με Αστέρα και Παναθηναικό, θεωρώντας ότι ο κόσμος θα ανταποδώσει το πάθος και τη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα στο Περιστέρι.

Η Τούμπα "βγάζει" το φαβορί
INTIME SPORTS

Ναι μεν, αλλά. Η πρεμιέρα των πλέι οφ έφερε τον ΠΑΟΚ σε κατάσταση να μην ξέρει αν ήταν κέρδος ή απώλεια η ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε συνδυασμό βέβαια με το σαρωτικό 4-0 του Παναθηναικού επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Νομίζω ότι οι παίκτες, ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Θα ήταν εντελώς άδειο σε περίπτωση ήττας, θα ήταν εντελώς γεμάτο σε περίπτωση νίκης, τώρα το κάτι που λείπει μπορεί κάλλιστα να γεμίσει στα δύο ματς που ακολουθούν στην Τούμπα...

Έπαιξαν όλοι για το "τρίποντο"

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στο Περιστέρι με ένα γκολ που δέχτηκε χωρίς φάση, εξ αιτίας της αδυναμίας του Ιτάνζ να αποκρούσει σωστά μια σέντρα, αλλά ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, είχε και μία ακόμη καλή ευκαιρία με την κοντινή άστοχη κεφαλιά του Αθανασιάδη και τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο, κυνηγώντας, με πάθος είναι η αλήθεια, τη νίκη και μην παίζοντας απλώς για να μη χάσει. Για να πω την αλήθεια, όταν άκουσα τον Μακ να δηλώνει "δεν πρέπει να χάσουμε στο Περιστέρι", πείστηκα ότι η ομάδα θα παίξει συντηρητικά για να αποφύγει την ήττα και με την ελπίδα ότι θα "κλέψει" τη νίκη. Ο ίδιος, όμως, ο Μακ ήταν ο πρωταγωνιστής της φιλότιμης προσπάθειας που έγινε για τους τρεις βαθμούς.

Το τελευταίο 10λεπτο του αγώνα έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα. Το ματς "άνοιξε", έγινε ελαφρώς άναρχο και οι δύο ομάδες ρίσκαραν για τη νίκη. Έδειξαν και οι δύο ότι δεν βολεύονταν με τον έναν βαθμό. Στο φινάλε θα μπορούσαμε να έχουμε σκορ από 3-1 έως και 1-3. Δεν το επέτρεψαν οι δύο γκολκίπερ. Δύο φορές ο Μπάρκας έσωσε τον Ατρόμητο σε σουτ του Αθανασιάδη και του Πόζογλου και άλλες τόσες τον ΠΑΟΚ ο Ιτάνζ, σε σουτ του Καραμάνου. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, που είχε σωτήρια επέμβαση και στο πρώτο ημίχρονο σε προσπάθεια του Ναπολεόνι, ισοφάρισε και με το παραπάνω το λάθος του στην επίτευξη του γκολ του Ατρόμητου.

Δεν είναι απώλεια η ισοπαλία

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα μπορούσε να κερδίσει, θα μπορούσε όμως και να χάσει. Ο ένας βαθμός δεν μπορεί βέβαια να θεωρηθεί κέρδος, αλλά σίγουρα μια ήττα θα ήταν περισσότερο οδυνηρή. Ο Παναθηναϊκός προηγείται τώρα με δύο βαθμούς και ο ΠΑΟΚ, που θέλει να τον "χτυπήσει" στα δύο σερί ματς που έχει μαζί του, πρέπει πάση θυσία να κερδίσει την Κυριακή στην Τούμπα τον Αστέρα. Αμέσως μετά, αν νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και πάρει έστω ισοπαλία στη Λεωφόρο, θα έχει γίνει φαβορί για την πρώτη θέση, καθώς θα περιμένει τον Ατρόμητο στην Τούμπα και στο φινάλε θα πάει στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα, ο οποίος δεν θα έχει πια κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αν δεν τα καταφέρει με τον Παναθηναϊκό στο εντός έδρας ματς, αυτόματα θα μετατρέψει σε απόλυτο φαβορί τον αντίπαλό του. Αν, λοιπόν, η ομάδα ανταποκριθεί, οι προοπτικές είναι καλές. Θα ήταν, όμως, πιο δύσκολα τα πράγματα χωρίς τον βαθμό της ισοπαλίας στο Περιστέρι. Γι' αυτό ακριβώς πιστεύω ότι αυτό το 1-1 άφησε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Πέρα από αυτό καθ' εαυτό το αποτέλεσμα, γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση κι αυτό ακριβώς αποτελεί το πιο ευχάριστο μήνυμα για τους οπαδούς του. Θα μπορούσε να διασυρθεί όπως συνέβη στον αγώνα της κανονικής περιόδου, θα μπορούσε απλώς να χάσει, αλλά λίγο έλειψε να κερδίσει χάρη στο γεγονός ότι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για γκολ.

Τούμπα γεμάτη, με φόντο το... μπόνους

Ήταν μια εμφάνιση που επιτρέπει αισιοδοξία. Μια εμφάνιση που είναι ικανή ακόμη και να γεμίσει την Τούμπα την Κυριακή, αλλά και την επόμενη Τετάρτη. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ δεν απογοητεύτηκε, δεν "ξενέρωσε" κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι παίκτες προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, αποδεικνύοντας ότι έχουν πάρει στα σοβαρά την υπόθεση των πλέι οφ κι αυτό έχει εκτιμηθεί, όπως πάντα, από τον κόσμο. Το αντίτιμο θεωρώ ότι θα είναι η μαζική παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στα δύο επόμενα ματς της Τούμπας. Μια παρουσία απαραίτητη για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας να βρεθεί στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να δοθεί και μεγαλύτερη ώθηση στον Ιβάν Σαββίδη να ενισχύσει γενναία το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

Τελικά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτό θα είναι το μεγάλο μπόνους για τον ΠΑΟΚ αν περάσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν περιοριστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο επιπλέον λόγος που θα υπάρχει ώστε να προσπαθήσει ο Σαββίδης να δημιουργήσει μια ομάδα πολύ πιο ποιοτική, με πραγματικά μεγάλους παίκτες, έχοντας στόχο την πρόκριση στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πέρα από τη διεκδίκηση των δύο τίτλων στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK