Η ώρα των αποφάσεων

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αναφέρεται στη μία και μοναδική απόφαση που μπορεί να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης για να ανακόψει τον αγωνιστικό κατήφορο του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένη λογική με συγκεκριμένο πλάνο.

Η ώρα των αποφάσεων
INTIME SPORTS

Κατρακύλα χωρίς τέλος. Ο ΠΑΟΚ βαδίζει, αγωνιστικά, από το κακό στο χειρότερο. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Θα αντικατασταθεί ο μεγαλομέτοχος; Δεν γίνεται.

Θα αντικατασταθούν μέλη της διοίκησης; Θα έπρεπε και προ πολλού μάλιστα. Αλλά δεν θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα.

Θα αντικατασταθούν παίκτες; Δεν γίνεται. Θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές; Ούτε αυτό γίνεται.

Εφικτή μόνο η αντικατάσταση προπονητή και τεχνικού διευθυντή

Ένα μόνο είναι εφικτό και αυτό πάντα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα αντικατασταθεί ο προπονητής. Ισως και ο τεχνικός διευθυντής. Αν και στον ΠΑΟΚ προπονητής και τεχνικός διευθυντής, Αγγελος Αναστασιάδης και Ζήσης Βρύζας, αποτελούν δύο κόσμους παράλληλους και ξένους μεταξύ τους.

Δεν ξέρω αν τελικά αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης να αποχαιρετίσει τον Αγγελο, ή αν θα ποντάρει στην ανάκαμψη, μολονότι 2,5 μήνες τώρα φαίνεται ότι ο κόουτς έχασε τον έλεγχο και δεν μπορεί να τον ξαναβρεί. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα σέρνεται στην κυριολεξία. Έχει μείνει χωρίς δυνάμεις, χωρίς ηθικό, χωρίς τα θετικά στοιχεία που τη χαρακτήριζαν μέχρι και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραισκάκης”.

Προσωπικά, δεν θα υποδείξω στον Ιβάν την εύκολη λύση. Δεν είναι η δουλειά μας, άλλωστε, να επιλέγουμε προπονητές ή παίκτες. Απλά θα πω πως ό,τι και να αποφασίσει θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη λογική, συγκεκριμένη στόχευση, με συγκεκριμένο πλάνο. Βραχυπρόθεσμο, για να βγει αξιοπρεπώς η χρονιά και μακροπρόθεσμο ταυτόχρονα, για να δημιουργηθεί μια ομάδα πραγματικά ικανή να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους. Με Αγγελο, ή με άλλο προπονητή, εκείνο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ είναι να ορίσει τον προσανατολισμό του και να έχει και πυξίδα...

Δεν σταμάτησε ο κατήφορος

Η “τεσσάρα” από τον Ατρόμητο έδειξε αυτό που όλοι ξέραμε. Ο κατήφορος δεν σταμάτησε με το 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Λάθος συμπεράσματα είχε βγάλει εκείνο το βράδυ ο Αγγελος. Ηταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες σφαλιάρες. Απλώς κερδήθηκαν λίγες μέρες ηρεμίας, αλλά τώρα έλαμψε πάλι η αδυσώπητη αλήθεια. Σε λίγο καιρό, έτσι όπως το πάει η ομάδα με τα χάλια της, θα αποτελεί ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πλασαριστεί στην πεντάδα. Για τη δεύτερη θέση, ας μην το συζητάμε. Αρχισε να φαίνεται πολύ μακρινή τώρα που ο Παναθηναικός ξέφυγε πέντε βαθμούς.

Είναι φως φανάρι. Η ομάδα δεν μπορεί να “συνέλθει” και ο προπονητής δεν μπορεί να τη “συνεφέρει”. Γιατί; Αγνωστο. Κανείς μας δεν το ξέρει, ούτε και οφείλει να το ξέρει, από τη στιγμή που δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση ούτε οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής. Τον λόγο έχει ο μεγαλομέτοχος. Ο οποίος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στις κρίσιμες στιγμές. Και μπορούν να τις πάρουν μόνο οι γενναίοι.

ΥΓ. Θυμίζω πώς έκλεινα το άρθρο μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό: “Τι θα συμβεί στην αμέσως επόμενη άθλια εμφάνιση; Ποιος μας λέει ότι δεν θα ξαναβρεθούν οι παίκτες στο μάτι του κυκλώνα και ο Αγγελος υπό παραίτηση; Ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα ψάχνουν πάλι εξαγριωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον Βρύζα; Κανείς. Αντίθετα, η κοινή λογική λέει ότι οι πάντες πλέον θα κρίνονται ανάλογα με το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα και την εμφάνιση της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η ομάδα μπορεί να σβήσει τη φωτιά πάνω στην οποία βράζει το καζάνι. Με την προσπάθειά της. Εάν γίνει πάλι ομάδα και αν ξαναπαίξει καλό ποδόσφαιρο, δεν θα προκαλούν σοβαρές παρενέργειες οι ήττες. Εάν συνεχίσει στο ίδιο αποκρουστικό μοτίβο και νέες ήττες θα έρθουν και οδυνηρές θα είναι οι συνέπειές τους...”.

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση από οπαδούς δέχθηκε ο Βρύζας, αποδοκιμασίες στο αεροδρόμιο, ΜΑΤ στην Τούμπα!

Αναστασιάδης: "Δεν παρατάω την ομάδα, μίλησα με τον Σαββίδη και πάμε μέχρι το καλοκαίρι"

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 4-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK