Με... ρώσικο τάιμινγκ η επιλογή προπονητή

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αιτιολογεί την καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, που δεν θα είναι ο "εκλεκτός" του Αρνεσεν, αλλά ο "εκλεκτός" του Ιβάν από όσους πρότεινε ο Δανός.

Με... ρώσικο τάιμινγκ η επιλογή προπονητή
INTIME SPORTS

Aπό στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμφωνία της με τον νέο προπονητή της ομάδας. Οταν λέμε από στιγμή σε στιγμή, εννοούμε σύμφωνα με την κοινή λογική. Η οποία, πολύ συχνά, δεν συμβαδίζει με τη λογική του απρόβλεπτου Ιβάν Σαββίδη.

Τέσσερις ολόκληρες ώρες, το βράδυ της Τρίτης, δεν έφτασαν για να πάρει απόφαση μετά τη σύσκεψη με Αρνεσεν, Αγγελίδη και Γκοντσάρεβα. Προπονητές είναι στεντ μπάι, προπονητές "παρουσίασε" ο Δανός, προπονητής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε προπονητή δεν κατέληξε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Μιλούν πολλοί για τον "εκλεκτό" του Αρνεσεν. Για την ακρίβεια, πρέπει να μιλάμε για τον "εκλεκτό" του Σαββίδη από αυτούς που θα προτείνει ο Αρνεσεν. Χωρίς, πάλι, να αποκλείεται να προκύψει "εκλεκτός" 100% του Σαββίδη. Οπως συνέβη πέρσι με τον Αναστασιάδη, τη στιγμή που ο Βρύζας είχε συμφωνήσει με Σάντος.

Δεν θέλω –και κανείς δεν θέλει- να πιστέψω κάτι τέτοιο, διότι, αν συμβεί, θα έχει αυτόματα ακυρωθεί ο Αρνεσεν. Ο οποίος, κανονικά, θα πρέπει να πάρει το καπελάκι του και να σηκωθεί να φύγει, λέγοντας "εμένα δεν με χρειάζεστε, συνεχίστε στον ίδιο λανθασμένο δρόμο που ακολουθούσατε μέχρι σήμερα"...

Ποτέ δεν είναι αργά...

Ξέρετε, όλα αυτά τα τρία χρόνια της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, θυμάμαι πάρα πολλές φορές τα λόγια ενός Έλληνα συναδέλφου δημοσιογράφου, ο οποίος ζει και δουλεύει χρόνια στη Ρωσία. "Η ρωσική κουλτούρα και η ρωσική νοοτροπία, είπε, έχουν το δικό τους... τάιμινγκ. Ο Ρώσος έχει τη δική του αίσθηση του χρόνου. Ποτέ δεν βιάζεται. Ο Έλληνας μπορεί να "καίγεται", μπορεί να ασφυκτιά επειδή του λείπει ο χρόνος, για τον Ρώσο, όμως, ποτέ δεν είναι αργά, όσο αργά κι αν είναι. Θέλει τον πολύ χρόνο του για να σκεφτεί, να αποφασίσει και να ενεργήσει..."

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι Ρώσος, είναι όμως ρωσοαναθρεμένος και έχει αποδειχτεί ότι είναι εμποτισμένος με τη ρώσικη κουλτούρα. Στο θέμα δε της αίσθησης του χρόνου, μάλλον είναι πιο Ρώσος και από τους Ρώσους. Είναι αυτός που βιάζεται λιγότερο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ποτέ δεν αποφασίζει γρήγορα, εκτός από τις περιπτώσεις που παρασύρεται σε σπασμωδικές ανακοινώσεις και δηλώσεις από άστοχες παροτρύνσεις συμβουλατόρων του.

Τρεις εβδομάδες πριν, υπήρχε καθυστέρηση. Τώρα;

Έχουμε, λοιπόν, φτάσει στο σημείο να αρχίζει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ σε λιγότερο από 10 μέρες και όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί προπονητής. Υποτίθεται ότι ειδικά φέτος υπήρχε η ανάγκη να προσληφθεί τάχιστα ο προπονητής, αλλά ειδικά φέτος καθυστερεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Γι’ αυτό λέμε, άλλο η κοινή λογική και άλλο η λογική του Ιβάν.

Πριν από τρεις εβδομάδες, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί ο Αρνεσεν, είχε δηλώσει ότι ήδη έχει καθυστερήσει ο ΠΑΟΚ στο "χτίσιμο" της νέας ομάδας. Σήμερα, σύμφωνα με την κοινή λογική, η καθυστέρηση έγινε απελπιστική. Ο Ιβάν, ωστόσο, δεν βιάζεται να επιλέξει τον νέο προπονητή.

Η ουσία είναι η εύστοχη επιλογή

Το να αναφερθούμε αυτή τη στιγμή στα σενάρια και στα διάφορα ονόματα που "κυκλοφορούν" δεν έχει κανένα νόημα. Προτιμότερο είναι να περιμένουμε να ανακοινωθεί επιτέλους η τελική επιλογή, ώστε να έχουμε να ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο θέμα και να εστιάσουμε στον τεχνικό που θα έχει προτιμηθεί. Και, φυσικά, μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα έχει νβα δούμε ποιος προπονητής θα προσληφθεί, τι είδους προπονητής είναι και τι είδους δουλειά, με ποιο συγκεκριμένο πλάνο, συμφώνησε να αναλάβει. Μακάρι, με το πέρασμα του χρόνου, να αποδειχθεί πολύ σωστή λύση και τότε ποιος θα νοιάζεται αν καθυστέρησε να τον επιλέξει ο Ιβάν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK