Ναι στον ΠΑΟΚ, αρκεί να μην υπάρχει Ολυμπιακός

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αιτιολογεί την απόφαση του Κώστα Φορτούνη να αποφασίσει τάχιστα να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ ο ΠΑΟΚ, με τον Ζήση Βρύζα, τον "φλέρταρε" επί ένα μήνα.

Ναι στον ΠΑΟΚ, αρκεί να μην υπάρχει Ολυμπιακός

Διδακτική η ιστορία με τον Κώστα Φορτούνη. Ο ΠΑΟΚ τον "φλέρταρε" επί ένα μήνα, αλλά χρειάστηκε απλώς να κουνήσει ένα δαχτυλάκι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Αν σ' αυτή τη διεκδίκηση έβγαινε νικητής ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έστω, θα μιλούσαμε για μεγάλη έκπληξη.

Βέβαια, κατ' εμέ, το πρόβλημα, αν υποτεθεί ότι κάποιος έχει ή θα έχει πρόβλημα, είναι του Φορτούνη. Στον ΠΑΟΚ θα έπαιζε αβλεπί, γιατί, πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει παίκτη με δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά για τους ρόλους που ο Ελληνας διεθνής πιτσιρικάς μπορεί να παίξει στον αγωνιστικό χώρο. Στον Ολυμπιακό, το να εξασφαλίσει μια θέση βασικού, είναι ζητούμενο. Και εξαιρετικά αμφισβητούμενο.

Συνεπώς, ο ίδιος ο παίκτης κινδυνεύει να εκτροχιάσει την καριέρα του και να μείνει στα αζήτητα ή να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, ενώ αυτή τη στιγμή οραματίζεται στιγμές δόξας με τη συμμετοχή του στους αγώνες του Ολυμπιακού στο Champions League. Ναι, είναι προτιμότερο το Champions League από το Europa League, αρκεί να παίζεις. Αν πρόκειται να μην παίζεις, προτιμότερο είναι το Europa League, στο οποίο, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, θα αγωνιζόταν οπωσδήποτε.

Πέρα από αυτό, όμως, το οποίο, στο κάτω-κάτω, αποτελεί μια υπόθεση, καθώς ο Φορτούνης μπορεί να μας πετάξει όλους τα μάτια έξω και να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, οπότε θα αποδειχθεί ότι πολύ καλά έκανε και επέλεξε τους ερυθρόλευκους, το ζήτημα είναι... τι ρόλο βαράει ο ΠΑΟΚ. Και γιατί δεν μπορεί να πείσει ούτε καν έναν 22χρονο Ελληνα παίκτη να φορέσει τη δική του φανέλα.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι ο Φορτούνης (και κάθε Φορτούνης) θα επέλεγε τον Ολυμπιακό και όχι τον ΠΑΟΚ μόνο και μόνο για να παίξει στο Champions League. Οι συγκρίσεις μεταξύ των δύο ομάδων, σε όλους τους τομείς, είναι συντριπτικές σε βάρος του ΠΑΟΚ. Χρειάζεται να τις αναλύσουμε; Δε νομίζω. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές τις ξέρουν πολύ καλά. Τα "νέα" διαδίδονται γρήγορα στον χώρο τους. Μιλάνε μεταξύ τους. Ανταλλάσσουν απόψεις. Διηγούνται τις εμπειρίες τους από τις ομάδες και τις συνθήκες δουλειάς που υπάρχουν σε κάθε μία.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, όχι μόνο ως ομάδα, αλλά και ως ΠΑΕ, απέχει πολύ ακόμη από το να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό. "Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία ορισμένων στον ΠΑΟΚ", είπε πρόσφατα ο Κώστας Κατσουράνης. Για να συμπληρώσει: "Αυτό είναι δουλειά όσων διοικούν, όχι των προπονητών και των παικτών". Σε λεπτομέρειες δεν μπήκε, περισσότερες εξηγήσεις δεν έδωσε, αλλά, προφανώς, αν του τηλεφώνησε ο Φορτούνης για να τον ρωτήσει τι ακριβώς ήθελε να πει, σίγουρα του τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα. Το ίδιο θα έκανε και ο Μανιάτης ή ο Μανωλάς, ή ακόμη και κάποιος παίκτης που έχει φύγει από τον Ολυμπιακό. Μίλησαν αυτοί για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στον Ολυμπιακό; Οχι βέβαια. Προφανώς έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα τους, τη διοίκησή τους και τον μεγαλομέτοχό τους.

Άλλωστε το πράγμα φαίνεται και από μόνο του. Στη μία ΠΑΕ υπάρχει οργάνωση, προγραμματισμός και όλα λειτουργούν υπό την ευθύνη ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο που έχουν αναλάβει να υπηρετήσουν. Στην άλλη ΠΑΕ, ο ένας σκοντάφτει πάνω στον άλλον, σε ένα ρεσιτάλ ανοργανωσιάς, προχειρότητας και τσαπατσουλιάς. Η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία δεν αρκεί για να αποτελέσει εχέγγυο εύρυθμης λειτουργίας όλου του συστήματος που λέγεται ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ευχαρίστως θα ερχόταν ο Φορτούνης (και κάθε Φορτούνης) εάν όμως δεν τον ζητούσε κάποια ξένη ομάδα και αν δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτόν ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ απλό. Και είναι πέρα για πέρα αληθινό, όσο κι αν πικραίνει τον ΠΑΟΚτσή φίλαθλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK