Οι... Παυλάρες, ο Λουγκάνο και το "σαφάρι"

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εμβαθύνει στη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία και τον Κοντρέρας και αναλύει το σκεπτικό των μεταγραφών που θα επιχειρηθεί να γίνουν τον Ιανουάριο.

Οι... Παυλάρες, ο Λουγκάνο και το "σαφάρι"
garcia.jpg INTIME SPORTS

"Σαφάρι" για τον ΠΑΟΚ στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, με "κυνηγούς" τον Ζήση Βρύζα, τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και μια ομάδα από επίσημους και ανεπίσημους σκάουτ, οι οποίοι προτείνουν ποδοσφαιριστές Έλληνες και ξένους, από Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Ήδη, ο Πάμπλο Κοντρέρας (που σπουδάζει στη Μαδρίτη για να αποκτήσει δίπλωμα τεχνικού μάνατζερ), αλλά και ο Πάμπλο Γκαρσία (που είναι χολωμένος από τη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ απέναντί του, ωστόσο δεν αρνείται να προσφέρει βοήθεια) έχουν τεθεί στη διάθεση του Βρύζα και έχουν ανοίξει δίοδο επικοινωνίας με παίκτες πρόθυμους να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα.

Η περίπτωση Λουγκάνο

Η πρώτη επαφή έγινε ήδη με τον πρώην αρχηγό της εθνικής Ουρουγουάης, Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος πέρσι ανήκε στη Γουέστ Μπρομ, αλλά, λόγω τραυματισμού, έχει να παίξει ποδόσφαιρο 7 μήνες και αυτήν την εποχή ολοκληρώνει το ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, που ακολούθησε, δηλώνοντας έτοιμος να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, ενώ πρόσφατα "έκλεισε" τα 34 και "μπήκε" στα 35 (Γεννήθηκε στις 2/11/1980).

Πρόκειται, βέβαια, για έναν παίκτη που θυμούνται πολύ καλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη διπλή αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε και, πολύ περισσότερο, από τη φάση που οδήγησε στην ιστορική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς αυτόν άφησε πίσω του ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για να στείλει αμέσως μετά την μπάλα στα δίχτυα της τουρκικής ομάδας.

Όχι στα πειράματα

Δεν είναι, όμως, ο Λουγκάνο ο μοναδικός Λατινομερικάνος ποδοσφαιριστής που προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Η λίστα είναι "φορτωμένη" με ονόματα παικτών, που είτε είναι ελεύθεροι είτε δεν θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να αποκτηθούν. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ, σ’ αυτήν τη φάση, να αποκτήσει παίκτες με δανεισμό, ούτε άπειρους νεαρούς, γιατί θέλει όσοι αποκτηθούν να είναι έτοιμοι να προσφέρουν αμέσως με την εμπειρία και την ποιότητά τους.

Οι μεταγραφές που θα γίνουν, θα υπηρετούν έναν μόνο σκοπό: Την υποστήριξη της προσπάθειας της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάλαβαν, έστω και πολύ καθυστερημένα, ότι με το υπάρχον ρόστερ, είναι αδύνατο να αντέξει η ομάδα στη διεκδίκηση των δύο τίτλων, έχοντας παράλληλα την υποχρέωση να δώσει μάχη και στο Europa League.

Ακόμη, ο Αναστασιάδης θέλει -με το δίκιο του- οι "νεοφερμένοι" να είναι χαρακτήρες που θα ενταχθούν ομαλά και γρήγορα στο σύνολο, χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Σ’ αυτό δίνει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί θεωρεί ότι θα είναι καταστροφικό να "χαλάσει" το άριστο κλίμα των αποδυτηρίων και η προσήλωση όλων των παικτών στην τεράστια σημασία του ομαδικού πνεύματος.

Βρύζας ή... Παυλάρες

Όσο για τους... Παυλάρες, τον Κοντρέρας και τον Γκαρσία, είναι θεωρητικά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, στην πράξη, όμως, είναι ζητούμενο το πώς μπορεί να επιτευχθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν, τον καλύπτει σήμερα ο Ζήσης Βρύζας, ως τεχνικός διευθυντής. Και αν για τον Γκαρσία υπάρχει το εναλλακτικό σενάριο της απασχόλησής του ως προπονητής, ο Κοντρέρας προσπαθεί να πάρει δίπλωμα για την ειδικότητα που ήδη έχει ο Βρύζας. Συνεπώς, είναι λογικά απίθανο να στρώσει ο Βρύζας το χαλί στον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει...

Από την άλλη πλευρά, έχει ενδιαφέρον και αυτό που εκμυστηρεύτηκε ο Γκαρσία στον Κοντρέρας, σύμφωνα με αποκάλυψη του ίδιου του Κοντρέρας: "Μου είπε ο Πάμπλο ότι δεν θα πάψει ποτέ να αγαπά τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο νιώθει ευγνωμοσύνη, θα είναι πάντα έτοιμος να δουλέψει για λογαριασμό του, αλλά δεν συμφωνεί καθόλου με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Είναι μια κατάσταση που δεν ταιριάζει στις δικές του αντιλήψεις και δεν συμβαδίζει με τις δικές του αρχές..."

Ό,τι και να εννοεί ο "ποιητής", σπεύδω να προσυπογράψω. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέχει πολύ ακόμη από το να γίνει μια απόλυτα σοβαρή και καλά οργανωμένη ΠΑΕ. Μπορεί να θέλει ο Ιβάν Σαββίδης να "απογειώσει" τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, ωστόσο πάσχει από την έλλειψη ικανών στελεχών που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά αυτόν τον στόχο...

Διαβάστε ακόμη

Δυναμική απάντηση ετοιμάζει ο Σαββίδης

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Λουγκάνο

Κοντρέρας: "Ζητώ συγγνώμη που συνεργάστηκα με τον Ολυμπιακό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK