Ολοταχώς για τίτλο ο ΠΑΟΚ!

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης καταγράφει τις αρετές που «έβγαλε» ο ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ατρομήτου και επισημαίνει ότι από εδώ και πέρα μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με την πίστη που δείχνουν στις δυνατότητές της τόσο οι παίκτες όσο και ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Ολοταχώς για τίτλο ο ΠΑΟΚ!
INTIME

Διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση παρά την παρατεταμένη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Ξαναβρήκε το ηθικό του μετά την κακή εμφάνιση στη Γαλλία και την εύκολη ήττα από την Γκινγκάμπ.

Ξεπέρασε τα προβλήματα των απουσιών του Στέφανου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Παπαδόπουλου, καθώς έμεινε χωρίς κλασικό σέντερ φορ, ενώ και ο Περέιρα που χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτόν τον ρόλο φάνηκε ανέτοιμος στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό.

Εκανε ένα περίφημο πρώτο ημίχρονο και, ενώ στο δεύτερο είχε την πολυτέλεια να διαχειριστεί το 2-0 και να εξοικονομήσει δυνάμεις ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Φιορεντίνα, βρέθηκε ξαφνικά στριμωγμένος στη γωνία, αλλά αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο μετά τη μείωση του σκορ, όσο και μετά την αποβολή του Βίτορ.

Μολονότι αντιμετώπισε μια ποιοτική και φύσει επιθετική ομάδα, της επέτρεψε να δημιουργήσει μόνο μία ευκαιρία σε όλο το ματς (τη φάση του γκολ) και δεν κινδύνευσε ούτε όταν έμεινε με 10 παίκτες. Αντίθετα, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το σκορ 3-1.

Ολοταχώς για τίτλο ο ΠΑΟΚ!

Δεν ήταν λίγα τα θετικά στοιχεία της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου. Ηταν πολλά. Για την ακρίβεια, κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι αρνητικό στον ΠΑΟΚ που είδαμε το βράδυ της Κυριακής. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με κεντρικό άξονα τον Τζιόλη, στην καλύτερη ίσως εμφάνισή του από τότε που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα και συμπαραστάτη τον κεφάτο Ρατς, ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα σε όλους τους τομείς και ήταν πάλι πραγματική ομάδα. Με πολλά τρεξίματα, ασφυκτικό πρέσινγκ, περίφημη αμυντική λειτουργία, ουσιαστική κατοχή της μπάλας, συνεχή επιθετικότητα και αποτελεσματικότητα, έστω και αν χρειάστηκε η γκάφα του Τσενάμο για να γίνει το 1-0.

Σαχλαμάρες Σιδηρόπουλου

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το γκολ του Ούμπιντες, είδαμε ένα παιχνίδι αλλοιωμένο από τις ανοησίες του διαιτητή Σιδηρόπουλου, που, από ένα σημείο και μετά, έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Χαρίστηκε στον Κάτσε, που θα έπρεπε να αποβληθεί, αλλά απέβαλε τον Βίτορ για μια φάση που ζήτημα είναι αν θα έπρεπε να καταλογίσει ακόμη και φάουλ. Και αφού έβαλε μπουρλότο στο παιχνίδι, προκαλώντας εκατέρωθεν εκνευρισμό, έτρεχε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο κλωτσοσκούφι που ακολούθησε, μοιράζοντας κίτρινες κάρτες.

Το σημαντικό για τους παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν κινδύνευσαν έως το τέλος, μολονότι είχαν αριθμητικό ντεζαβαντάζ και αν ο Σαλπιγγίδης δεν αστοχούσε στην εξ επαφής προβολή θα είχε ησυχάσει νωρίς το κεφάλι το δικό τους και των οπαδών τους. Χρειάστηκε να τρέξουν ακόμη περισσότερο, χρειάστηκε να παίξουν καταστροφικό παιχνίδι, χρειάστηκε να γυρίσουν πίσω, χρειάστηκε να καταφύγουν ακόμη και σε καθυστερήσεις, για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, αλλά όλα αυτά αποτελούν αρετές για μια ομάδα που αποδεικνύει ότι ξέρει να ξεπερνά τις απρόοπτες δυσκολίες. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο δήλωσε ο Αναστασιάδης μετά το παιχνίδι ότι "τα παιδιά στο τελευταίο 25λεπτο έβγαλαν πωταθλητισμό"...

Υποχρεωτικά πρωταθλητισμός...

Εδώ που τα λέμε, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ είναι πλέον υποχρεωμένος να κάνει πρωταθλητισμό. Βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχει τη δυνατότητα να αφήσει πιο πίσω τη Βέροια, που ακολουθεί, καθώς την υποδέχεται τώρα στην Τούμπα και, περιμένοντας το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, φιλοδοξεί να πάει στο «Γ. Καραισκάκης» με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά. Οι παίκτες του, με το σερί των καλών εμφανίσεων και των θετικών αποτελεσμάτων, έχουν εμπεδώσει ότι στόχος τους είναι το Πρωτάθλημα και, το κυριότερο, δείχνουν ότι πιστεύουν πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός.

Βλέπουν, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Γιατί, κακά τα ψέματα: Το να κατορθώσει μια ομάδα να κατακτήσει έναν τίτλο δεν εξαρτάται μόνο από τη δική της απόδοση, αλλά και από το αν φανερώσουν αδυναμίες ή όχι οι ανταγωνιστές της. Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε μόνο για έναν ανταγωνιστή, έχουν πολύ μεγάλη σημασία από εδώ και πέρα η πορεία του Ολυμπιακού και οι ενδεχόμενες νέες βαθμολογικές απώλειές του. Στις οποίες λογικό είναι να ποντάρουν οι του ΠΑΟΚ, όταν βλέπουν ότι οι ερυθρόλευκοι αφήνουν βαθμούς στο Αγρίνιο και το Περιστέρι, ή κερδίζουν τον Εργοτέλη με την ψυχή στο στόμα, χάρη κυρίως στην εύνοια της τύχης.

Βοήθεια με μεταγραφές

Εννοείται ότι θα είναι πολύ σημαντική υπόθεση η ποιοτική ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, εάν οι της ΠΑΕ κατορθώσουν να βρουν παίκτες που θα είναι ικανοί να καλύψουν τις ελλείψεις του ρόστερ. Ηδη γίνεται δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή, αφού Ιβάν Σαββίδης και Αγγελος Αναστασιάδης συμφώνησαν ότι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τις πιθανότητες (και τις δυνατότητες) του ΠΑΟΚ να επιτύχει τους στόχους του και στα τρία μέτωπα στα οποία δίνει μάχη. Το αν θα προκύψουν «κελεπούρια» στη δύσκολη, όπως πάντα, χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι κάτι που θα φανεί. Ποτέ, όμως, δεν παύουν να υπάρχουν ευκαιρίες, όταν ξέρεις να ψάχνεις και να διαπραγματεύεσαι...

Επαναφορά και στο Γιουρόπα Λιγκ

Για την ώρα, προέχει η αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ίσως το «κλειδί» για την πρόκρισή του στη φάση των 32. Νικώντας το φαβορί του 11ου ομίλου στην Τούμπα, θα βάλει υποψηφιότητα ακόμη και για την πρώτη θέση, υπερκαλύπτοντας την απώλεια στη Γαλλία. Σε διαφορετική περίπτωση, μπλέκει σε περιπέτειες και θα είναι υποχρεωμένος να αρπάξει βαθμούς τόσο στο Μινσκ, όσο και στη Φλωρεντία, έχοντας φυσικά την υποχρέωση να κερδίσει πάση θυσία την Γκινγκάμπ στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1 (VIDEOS)

Αναστασιάδης: "Την αποστολή θα τη βγάζω εγώ"

Ανακοινώσεις στην Γενική Συνέλευση

Πονάει ο Μακ, καθησυχαστικός ο γιατρός

News 24/7

24MEDIA NETWORK