"Ρολάρει" ο ΠΑΟΚ και "ζητάει" ενίσχυση

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης γράφει για τον βελτιωμένο ΠΑΟΚ, που έκανε περίπατο στα «Περιβόλια», τις μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής και την πολυαναμενόμενη εξαγγελία στόχων και πλάνου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

"Ρολάρει" ο ΠΑΟΚ και "ζητάει" ενίσχυση
INTIME SPORTS

«Ούτε η πρόκριση επί της Ζίμπρου, ούτε και μια πιθανή νίκη στα Χανιά, πρέπει να ξεγελάσουν τον Αναστασιάδη και τους υπεύθυνους της ΠΑΕ για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας», γράφαμε μετά το 4-0 του ΠΑΟΚ επί της μολδαβικής ομάδας. « Η ενίσχυση του ρόστερ δεν παύει να είναι απαραίτητη, εάν υποτεθεί ότι οι φετινοί στόχοι είναι φιλόδοξοι. Το ρόστερ πρέπει να καλύψει τα κενά του και να αναβαθμιστεί ποιοτικά, εάν όντως Ιβάν Σαββίδης, Ζήσης Βρύζας και Αγγελος Αναστασιάδης θέλουν να δημιουργήσουν, εδώ και τώρα, έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή και δεν βλέπουν τη φετινή χρονιά απλώς ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση σε βάθος διετίας ή τριετίας. Σε κάθε περίπτωση, ας αξιοποιήσουν την ηρεμία που επανήλθε και ας πάρουν έξυπνες και εύστοχες αποφάσεις για να ισχυροποιήσουν την ομάδα. Ας κάνουν αυτό, που, επί δύο μήνες, δεν θεωρούσαν απαραίτητο. Για να είναι σταθερά γυρισμένο το... «κουμπί» (της Παναγιάς) προς την πλευρά του ΠΑΟΚ, πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το είπαν μια χαρά οι αρχαίοι Ελληνες: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει...».

Η ομάδα βρίσκει τη ρότα της

Μεσολάβησαν από τότε η απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου και η νέα «τεσσάρα» επί του Πλατανιά. Η ομάδα έδειξε ότι βρίσκει τη ρότα της, ενώ η ΠΑΕ απέδειξε ότι δεν υπήρχε κανένας μεταγραφικός σχεδιασμός. Τρεις μήνες περιφερόταν ελεύθερος ο Παπαδόπουλος. Αν αυτόν ήθελαν για να «γεμίσουν» την επίθεση, θα τον είχαν πάρει προ πολλού. Τον πήραν τώρα, μην έχοντας άλλους «δουλεμένους» στόχους, όπως δεν είχαν ούτε για κεντρικό αμυντικό, ούτε για αριστεροπόδαρο επιθετικό, ούτε για χαφ. Εξ ου και οι σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής, ακριβώς στο παρά 1 από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, που δεν μπορούσα να ξέρω τι απέφεραν τελικά όταν, πρωί Δευτέρας, έγραφα αυτές τις γραμμές.

Ας μείνουμε στην ομάδα και τα συμπεράσματα από την εμφάνισή της στα «Περιβόλια». Ηταν καλός ο ΠΑΟΚ. Σαφώς καλύτερος από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Σοβαρός, πειθαρχημένος αγωνιστικά και, κυρίως, αποτελεσματικός. Μέχρι να κριθεί ουσιαστικά το ματς, με το δεύτερο γκολ, δεν πάτησε πολλές φορές περιοχή, σκόραρε όμως με Αθανασιάδη, από στημένο και Σαλπιγγίδη, από καλό συνδυασμό, αφού πρώτα είχε δοκάρι με τον Κάτσε και το χαμένο άχαστο του Σαλπιγγίδη. Μετά έπαιξε έξυπνα. Διαχειρίστηκε με άνεση το 0-2, χωρίς να κινδυνεύσει ούτε για μία στιγμή και πέτυχε άλλα δύο γκολ, με Μακ και Σκόνδρα, βρίσκοντας ελεύθερους χώρους και κάνοντας επίσης συνδυασμένες επιθέσεις. Τι άλλο να περιμένεις από μια ομάδα σε έναν εκτός έδρας αγώνα και, μάλιστα, σε ένα γήπεδο από το οποίο ο ΠΑΟΚ έφυγε πέρσι ηττημένος με 2-1, μετά από ανατροπή σε βάρος του;

Ευχάριστη είδηση ο Ρατς

Στις ευχάριστες για τον ΠΑΟΚ «ειδήσεις» του αγώνα, η πολύ καλή απόδοση του Ρατς, που αποδεικνύεται σταθερή αξία, ο διαφορετικός «αέρας» που έχει φέτος ο Σκόνδρας, η πληθωρική παρουσία του Κάτσε που τα έκανε όλα και τα έκανε καλά, η πολύτιμη προσφορά του Μακ, αλλά και η θετική ανταπόκριση του Αθανασιάδη σε ρόλο τροφοδότη, μολονότι όταν παίζει πίσω για να «κάνει» παιχνίδι, η «κορυφή» χάνει τον ικανότερο σκόρερ της ομάδας.

« Όταν παίζουμε καλά, όλοι οι αντίπαλοι φαίνονται μικροί», είπε ο Αγγελος Αναστασιάδης, απαντώντας στον ισχυρισμό ότι ο ΠΑΟΚ με τη Ζίμπρου έκανε απλώς το αυτονόητο, επειδή η μολδαβική ομάδα είναι ανίσχυρη. Σωστό είναι αυτό που είπε, ισχύει γενικώς στο ποδόσφαιρο, αλλά η Ζίμπρου είναι όντως αδύναμη και η «τεσσάρα» της Τούμπας δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την πραγματική δυναμικότητα του ΠΑΟΚ. Δεν αποτελεί κριτήριο ούτε και η δεύτερη «τεσσάρα» επί του Πλατανιά. Ωστόσο, τα δύο αυτά παιχνίδια έδειξαν ότι η ομάδα διαθέτει αρετές και ότι αρχίζει σιγά – σιγά η δουλειά που αναμφισβήτητα έγινε από τον Αγγελο στην προετοιμασία. Το ζητούμενο είναι αν με το «τρέχον» ρόστερ μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση στο Πρωτάθλημα. Και η ρεαλιστική απάντηση είναι «όχι». Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση σε θέσεις και σε ρόλους που δεν έχουν καλυφθεί, εάν υποτεθεί ότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ έθεσαν στόχο φέτος να κάνουν πρωταθλητισμό και να διεκδικήσουν τον τίτλο με αξιώσεις, κοντράροντας στα ίσα τον Ολυμπιακό.

Αναμένεται η τοποθέτηση Αγγελίδη

Την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, θα παρουσιάσει τους φετινούς στόχους και θα αναλύσει το πλάνο, το οποίο ήδη έχει πει ότι υπάρχει για το παρόν και το μέλλον. Ο νεοφερμένος παράγοντας δεν θα είναι, εκ των πραγμάτων, σε θέση να δώσει εξηγήσεις για όσα (δεν) έγιναν στο παρελθόν, ωστόσο περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε πώς έχουν αποφασίσει να κινηθούν φέτος οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, με δεδομένες μάλιστα και τις μεταγραφές που θα έχουν γίνει, εάν έχουν γίνει, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Θα τον ακούσουμε προσεκτικά και θα επανέλθουμε, γιατί θα έχουμε πλέον μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων για ένα θέμα ουσιαστικό και σημαντικότατο. Ολοι μας θα ξέρουμε πλέον με ποια λογική πρέπει να κρίνουμε τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ, επειδή, πολύ απλά, θα γνωρίζουμε επιτέλους σε τι αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια. Και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που πάντα ζητά ξεκάθαρες εξηγήσεις, θα μπορεί να σταθμίσει τη θέση του απέναντι σ’ αυτή καθ’ εαυτή την προσπάθεια, αλλά και τα πρόσωπα που «τρέχουν» το συμφωνημένο πρότζεκτ.

Διαβάστε ακόμη:

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4 (VIDEOS)

Αναστασιάδης: "Φοβόμουν την κούραση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK