Τέλος στις ψευδαισθήσεις

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εξηγεί τη σπουδαιότητα των φετινών πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ και θεωρεί το καλοκαίρι του 2015 αφετηρία για τη δημιουργία μιας ομάδας η οποία δεν θα... φαντασιώνεται, αλλά θα κατακτά τίτλους και θα μετέχει στο Champions League.

Τέλος στις ψευδαισθήσεις

Δέκα μέρες έλειψα σε ταξίδι στο εξωτερικό και η επιστροφή μού έδειξε ότι δεν πέρασε ούτε μία ώρα. Σε ανασφάλεια η χώρα πριν την Ανάσταση, σε ανασφάλεια και μετά. Και από εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, μηδέν. Με μοναδικό ενδιαφέρον θέμα τη δημοσιοποίηση των κατηγορούμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν να αρχίσει η διαδικασία της υπαγωγής στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλει 10,4 εκατ. ευρώ και να απαλλάξει την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ οριστικά και αμετάκλητα από τον βραχνά των χρεών προς το ελληνικό Δημόσιο. Είναι ο πρώτος από τους λόγους που ο ομογενής επιχειρηματίας θα δικαιούται τον τίτλο του ευεργέτη του ΠΑΟΚ. Θα απομένουν άλλοι δύο. Κατασκευή αθλητικού κέντρου και ριζική ανακαίνιση του γηπέδου της Τούμπας ο ένας, δημουργία πραγματικά μεγάλης ομάδας και κατακτήσεις τίτλων ο άλλος.

Θα προτιμούσα να σας διηγηθώ εμπειρίες από την περιήγηση στο Αμστερνταμ, τη Χάγη, τις Βρυξέλλες, την Μπρουζ (και όχι Μπριζ), το Βατερλό, το Σαρλερουά και διάφορα πανέμορφα χωριά του Βελγίου, αλλά είμαι υποχρεωμένος να προσγειωθώ ανώμαλα στη μίζερη -αυτή την εποχή- ελληνική πραγματικότητα για να επικεντρωθώ στα του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στα του ΠΑΟΚ.

Δεν άντεξαν την εικόνα της ομάδας

Λένε πολλοί ότι το μειωμένο τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρον των οπαδών του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους θα αυξηθεί κατακόρυφα αμέσως μετά την αποπληρωμή των χρεών. Λογικό θα ήταν, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Το ενδιαφέρον θα αυξηθεί (και πάλι όχι θεαματικά) μόνο στα πλέι οφ. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚτσή δεν είναι η αμφισβήτηση των προθέσεων του ιδιοκτήτη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά η δυσφορία από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα ( ακόμα και στο νικηφόρο ματς με την Κέρκυρα). Ο κόσμος στη μεγάλη πλειονότητά του δεν γύρισε την πλάτη στον Σαββίδη. Γύρισε την πλάτη στην ομάδα, γιατί δεν άντεξε το "ξεπούλημα" τριών στόχων μέσα σε ένα μήνα και το άθλιο θέαμα που παρουσίασε με τις εμφανίσεις της από τη στιγμή που περάσαμε στο 2015.

Στα πλέι οφ η Τούμπα δεν θα είναι άδεια. Αν μη τι άλλο θα εμφανιστούν πάλι στις κερκίδες οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, αυτοί δηλαδή που έσπευσαν στην αρχή της χρονιάς να δηλώσουν έμπρακτα ότι θέλουν να παρακολουθήσουν και να συμπαρασταθούν. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός θα λείπει και πάλι. Και ο λόγος είναι απλός. Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για πολλοστή φορά για το αυτονόητο και το συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια. Να κόψει πρώτος το νήμα στα πλέι οφ και να πάρει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ το βαρέθηκε αυτό το έργο. Το έχει δει πολλές φορές και αισθάνεται ότι δεν έχει πλέον νόημα.

Φέτος είναι αλλιώς...

Και όμως. Ειδικά φέτος, υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Ειδικά φέτος, έχει πολύ μεγάλη σημασία να εξασφαλίσει η ομάδα συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Ο Σαββίδης θα έχει εξοφλήσει τα χρέη και θα αισθάνεται απελευθερωμένος. Θα "ανοίξει" την επένδυσή του και θα ανεβάσει το μπάτζετ. Θα έχει τη διάθεση να ξοδέψει πολλά περισσότερα για να φέρει στον ΠΑΟΚ πολύ πιο ποιοτικούς παίκτες. Ετσι, θεωρητικά, θα υπάρχουν πολλές ελπίδες εισόδου σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι αν τυχόν επιτευχθεί αυτό, το χρήμα θα αρχίσει να ρέει άφθονο. Χρήμα που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ και θα αρχίσει να συνθέτει το γαϊτανάκι της συνεχούς προόδου και της σταθερής ανόδου σε υψηλότερο επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα έχουν αυξηθεί οι ελπίδες και αυτές καθ’ εαυτές οι δυνατότητες της ομάδας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Με μία κουβέντα, αυτό το καλοκαίρι θα αποτελέσει ουσιαστικά την αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού αγωνιστικά ΠΑΟΚ, που θα είναι ικανός όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των οπαδών του. Αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσει η "άλλη εποχή" που θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις και στις φρούδες ελπίδες. Αυτό το καλοκαίρι θα σημάνει την απαρχή της αναγέννησης του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, εάν, φυσικά, δεν πέφτουμε έξω όσοι πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να γίνει πολύ πιο δυναμικός, πιο αποφασιστικός και πιο αποτελεσματικός ο ιδιοκτήτης του.

Θα τα πει ο ίδιος

Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι εξαγγελίες του την άλλη εβδομάδα. Θα μιλήσει ο ίδιος για την εξόφληση των χρεών και για την υλοποίηση των σχεδίων του σε μια εκδήλωση στην οποία λέγεται ότι θέλει να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα. Ας περιμένουμε να τον ακούσουμε και, φυσικά, θα επανέλθουμε.

Τεστ για πολλούς παίκτες

Μέχρι τότε, παίκτες και Γεωργιάδης εννοείται ότι οφείλουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Μόνο ένας κατά πολύ βελτιωμένος ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να επιτύχει τον στόχο του στα πλέι οφ. Ουσιαστικά, οι περισσότεροι θα παλεύουν για να υπηρετήσουν το μέλλον μιας ομάδας στην οποία οι ίδιοι δεν θα ανήκουν, αλλά αυτό σημαίνει επαγγελματισμός. Στο κάτω-κάτω, τώρα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν στον φιλόδοξο ΠΑΟΚ. Τα πλέι οφ θα είναι γι’ αυτούς το πιο αξιόπιστο τεστ.

Αξίζει η θυσία...

Μακάρι να καταλάβει και ο κόσμος πόσο σημαντική υπόθεση είναι να πάρει την πρωτιά ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Μακάρι να κατακλύσει την Τούμπα και να βοηθήσει την ομάδα. Δεν θέλω να υποδείξω σε κανέναν πώς πρέπει να λειτουργήσει και, πολύ περισσότερο, να κάνω κουμάντο στην ταλαιπωρημένη τσέπη του, αλλά νομίζω ότι, ειδικά σ’ αυτή την περίπτωση, θα άξιζε τον κόπο η μαζική συσπείρωση γύρω από την ομάδα, παρά το χοντρό "ξενέρωμα" που πρόσφερε στους οπαδούς της...

Διαβάστε ακόμα:

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1

Γεωργιάδης: "Μάλλον υπάρχει άγχος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK