Θα... βρέξει παίκτες ο ουρανός

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης δικαιολογεί απόλυτα τη βαθιά ανησυχία των φίλων του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφική απραξία, αλλά και για το σύστημα... "χύμα στο κύμα", που εξακολουθεί να παίζει η ΠΑΕ.

Θα... βρέξει παίκτες ο ουρανός
INTIME SPORTS

Τις φανέλες της νέας αγωνιστικής περιόδου τις έχει έτοιμες ο ΠΑΟΚ και τις παρουσίασε με υπερηφάνεια. Τώρα, απομένει να παρουσιάσει και τους παίκτες που θα τις φορέσουν. Έφυγαν 15, ήρθαν δύο, άντε να δούμε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι 13 και πότε θα αποκτηθούν.

Το Σάββατο θα γίνει στην Ολλανδία το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τη Σταντάρ Λιέγης. Αλλά δεν θα είναι ο ΠΑΟΚ. Θα είναι μια ομάδα Κ-20. Η οποία θα αφήσει καλές εντυπώσεις, θα σκορπίσει ελπίδες για το μέλλον, θα αποδείξει ότι πιάνει τόπο η δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη, θα, θα, αλλά για τον ΠΑΟΚ της νέας αγωνιστικής περιόδου ούτε λόγος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Και οι πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις, στην Ευρώπη, δεν αργούν καθόλου.

Στραβός είναι ο γιαλός

Φαίνεται ότι στην ΠΑΕ πιστεύουν πως είναι στραβός ο γιαλός, οπότε δεν ανησυχούν. Δεν θεωρούν ότι στραβά αρμενίζουν. Όλα θα γίνουν. Με το πάσο τους. Με την αμάθειά τους. Με την ανοργανωσιά τους. Και με την έλλειψη στοιχειώδους, έστω, προεργασίας για τις μεταγραφικές κινήσεις τους. Ίσως περιμένουν να... βρέξει παίκτες στην Τούμπα ο ουρανός.

Η απόκτηση του Γκολάσα και του Ρατς δεν ενθουσίασε κανέναν. "Βαθιά" ακούστηκαν και οι δύο μεταγραφές. Απόδειξη η απελπιστικά μειωμένη ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε σήμερα διαρκείας ακόμη και δωρεάν να τα μοίραζαν από την ΠΑΕ. Να πάει να δει ποιους; Και να περιμένει τι;

Όλοι εύχονται να αρχίσει να "σκάει" η μία ευχάριστη έκπληξη μετά την άλλη και τελικά να διαψευστούν οι φόβοι τους για μια ακόμη επερχόμενη χαμένη χρονιά, ωστόσο ξέρουν ότι δεν δικαιούνται να είναι αισιόδοξοι. Και το ξέρουν γιατί βλέπουν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξακολουθεί να λειτουργεί με το σύστημα... "χύμα στο κύμα". Από την άλλη, δεν είναι λίγοι οι ΠΑΟΚτσήδες που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν πρόκειται να διαθέσει χρήμα για τις μεταγραφές εάν δεν απαλλαγεί από τον βραχνά των χρεών. Από τη μία πλευρά στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, από την άλλη ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει να πιαστεί και φέτος κορόιδο, οπότε... ο Θεός να βάλει το χέρι του για την ποιότητα του νέου ρόστερ.

Μπορεί τον τίτλο;

Για να μην ξεχνιόμαστε: Υποχρεωτικός στόχος του ΠΑΟΚ θα είναι φέτος η κατάκτηση του τίτλου. Όταν ο Σαββίδης τον προανήγγειλε πομπωδώς πέρσι τέτοια εποχή, δεν είναι δυνατόν να τον αποποιηθεί φέτος. Πώς, όμως, μπορεί να αναδειχθεί ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής, ή, έστω, να διεκδικήσει τον τίτλο στην πράξη και όχι μόνο στα παχιά λόγια; Μόνο εάν συγκροτήσει ομάδα που θα είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Μπορεί; Προλαβαίνει;

Αλλά, ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι στον επόμενο μήνα θα αποκτηθούν 13 παίκτες, 10 έστω, τι είδους παίκτες θα είναι αυτοί; Πόσο καλά θα τους έχουν "ψάξει" οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ; Θα έχουν προσωπική άποψη για την αξία τους, ή θα βασιστούν (ΠΑΛΙ) στις διαβεβαιώσεις των αετονύχηδων μανατζαραίων και στους αριθμούς που χαρακτηρίζουν την αγωνιστική προϊστορία τους; Θέλετε απάντηση; Όπως πάντα όλα τα τελευταία χρόνια, θα αγοράσουν... γουρούνια στα σακιά. Φτηνούς, δανεικούς, ελεύθερους, προερχόμενους από τραυματισμούς και με προβλήματα στις σχέσεις τους με τους πρώην προπονητές τους.

Κι αν ο Άγγελος ο Αναστασιάδης δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, μια που βολεύεται να παίζει τον ρόλο του ήρωα που μάχεται χωρίς αξιόλογο ρόστερ, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αρέσει σε κανέναν άλλον. Χώρια ότι ο πρώτος που θα πληρώσει τη νύφη, όταν αρχίσουν να πέφτουν οι σφαλιάρες, θα είναι ο ίδιος ο Άγγελος. Ο οποίος θα κατηγορηθεί ότι μπήκε μπροστά για να καλύψει τον Ιβάν Σαββίδη και του επέτρεψε να αφήσει τον ΠΑΟΚ αβοήθητο και αδύναμο αγωνιστικά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK