Θέμα του ντέρμπι η αντίδραση των ΠΑΟΚτσήδων

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης παραθέτει τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φοβούνται το αποψινό ντέρμπι και εξηγεί γιατί η είδηση του ντέρμπι είναι περισσότερο η "τοποθέτηση" των οπαδών του ΠΑΟΚ απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, παρά το ίδιο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Θέμα του ντέρμπι η αντίδραση των ΠΑΟΚτσήδων

Iσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα γίνεται κάτω από τόσο περίεργες συνθήκες και για τους δύο αντιπάλους. Ευχάριστες για τους ερυθρόλευκους, δυσάρεστες για τους ασπρόμαυρους.

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται ιδιαίτερα μ’ αυτό το ματς. Πιο πολύ τον ενδιαφέρει να φύγει σώος και αβλαβής στην Τούμπα, παρά το αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν χάσει, θα παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή, πέντε βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Παναθηναικό, αν εκείνος νικήσει τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο. Ποιος να φανταζόταν ότι ο Ολυμπιακός θα "κατέβαινε" χαλαρά στην Τούμπα, όταν δύο μήνες πριν έχανε από τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραισκάκης" και έμενε πέντε βαθμούς πίσω...

Πολλοί οι "στόχοι"

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν ξέρει τι να πρωτοσκεφτεί και τι να... πρωτοφοβηθεί. Οι παίκτες έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι «μετέωρος». Οι παράγοντες έχουν γίνει στόχος. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχασε τον σεβασμό του κόσμου, αλλά κατηγορείται (δικαίως) ότι μόνο ο ίδιος ευθύνεται για το ότι μάζεψε πολλούς άχρηστους και ανίκανους γύρω του. Ο Γιάχος αντιπροσωπεύει την κακή ελληνική διαιτησία, από την οποία ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα. Και ο Ολυμπιακός, στη συνείδηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, δεν θα παύει να είναι ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εάν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κερδίσει δεν πρόκεται να λύσει οριστικά τα προβλήματά του, ούτε καν θα αυξήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτή η υπόθεση θεωρείται χαμένη ακόμη και από τους πιο αισιόδοξους οπαδούς του, με βάση την κάκιστη εικόνα της ομάδας τους τελευταίους δύο μήνες. Ομως, λογικό είναι να εξασφαλίσει λίγες μέρες ηρεμίας, περισυλλογής και ανασύνταξης. Σε περίπτωση νίκης, αν μη τι άλλο, κανείς δεν θα απειλείται από μια πιθανή έκρηξη της Τούμπας. Ολοι θα φύγουν αλώβητοι από το γήπεδο, για να ασχοληθούν, χωρίς ένταση και πίεση, με την επόμενη μέρα. Και θα μπορούν να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να γίνει μια νέα αρχή.

Ποιοι να πρωτοπροστατευθούν;

Εάν ο ΠΑΟΚ χάσει, ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί και ποιος θα πληρώσει περισσότερο τη νύφη. Οι παίκτες; Οι παράγοντες; Ο Ιβάν; Ο Αγγελος; Ο Ολυμπιακός; Ο Γιάχος; Η, μήπως, όλοι μαζί, σε έναν φαύλο κύκλο οργής, πίκρας, απογοήτευσης και εκτόνωσης απωθημένων; Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι...

Αυτό ακριβώς είναι το άγχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Τρέμουν μην τυχόν δημιουργηθούν καταστάσεις που δεν θα μπορούν να τις "μαζέψουν". Ποιον να προστατέψουν; Τον Γιάχο, αν τα "μουσκέψει"; Τον Ολυμπιακό, που δεν χρειάζεται καν αφορμή για να τιμωρηθεί από τους φανατικούς; Τους παίκτες, αν κάνουν πάλι μια άθλια εμφάνιση; Τον Αγγελο, αν χάσει και αυτό το ματς; Η τους εαυτούς τους, που, για να λέμε την αλήθεια, κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους;

Εχω την εντύπωση ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι και από την απόδοση του Γιάχου. Αν ο διαιτητής παίξει 50-50 και αν γίνει ένα... κανονικό ματς, χωρίς τσαμπουκάδες, συνεχείς διακοπές και διάφορες ανοησίες σαν τις περσινές, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα αντιδράσουν καθαρά και μόνο σε σχέση με την απόδοση της ομάδας τους και το τελικό αποτέλεσμα. Αν μείνουν ικανοποιημένοι, θα ξεπεράσουν την πίκρα των ηττών από Παναιτωλικό και ΟΦΗ, θα χειροκροτήσουν την ομάδα και τον Αγγελο και θα ελπίσουν σε μια καλύτερη συνέχεια. Αν ο ΠΑΟΚ είναι κακός και χάσει δίκαια, δεν θα έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον του Ολυμπιακού και του διαιτητή. Τότε θα "τ’ ακούσουν" όλοι οι υπόλοιποι. Ο Σαββίδης, οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ, οι παίκτες, ο Αγγελος.

Οπως έστρωσαν, κοιμούνται

Με άλλα λόγια, το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο στη στάση που θα κρατήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚαπέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις και λιγότερο σ΄αυτό καθ’ εαυτό το παιχνίδι. Το θέμα αυτού του αγώνα είναι η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά τα τελευταία γεγονότα και λιγότερο ο ίδιος ο αγώνας. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε μια παρόμοια κατάταση σε ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Κι αυτό που συμβαίνει δεν αξίζει στην ομάδα. Αλλά η ίδια "φρόντισε" να διαμορφώσει αυτή την περίεργη κατάσταση με την κατακόρυφη αγωνιστική πτώση της τους τελευταίους δύο μήνες. Ας πρόσεχαν παίκτες και Αγγελος. Ας πρόσεχαν κι αυτοί που έχουν την ευθύνη της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης

Σαββίδης: "Ούτε πρόδωσα ούτε θα προδώσω τον ΠΑΟΚ"

Οι σύνδεσμοι επέστρεψαν 500 εισιτήρια του ντέρμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK