Υπέρβαση με ίδιο θίασο; Οχι…

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης επισημαίνει την προσπάθεια του Τούντορ για αλλαγή του αγωνιστικού στιλ του ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα δικαιολογεί τη δήλωση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη: "Μ’ αυτό το ρόστερ δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε Πρωτάθλημα"…

Υπέρβαση με ίδιο θίασο; Οχι…
INTIME SPORTS

H εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Ντνίπρο ήταν πολύ καλή. Η νίκη με 4-1 επί της φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ ακόμη καλύτερη. Ξαφνικά, οι διαπιστώσεις που "κουβαλούσαν" απαισιοδοξία μετά την ήττα με 4-3 από την Μπόχουμ, έγιναν συμπεράσματα που "έφεραν" αισιοδοξία. Μόνο, όμως, για όσους δεν στέκονται στην ουσία, δεν βλέπουν το αύριο και παρασύρονται σε σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας τους ανάλογα με το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα.

Προφανώς, δεν είναι ώρα ούτε για απογοήτευση, ούτε για θριαμβολογίες. Είναι ώρα μόνο για κάποιες απλές διαπιστώσεις από αυτά τα δύο φιλικά, μολονότι δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, είναι ώρα να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν αυτό που ακόμη και οι ίδιοι οι παίκτες άρχισαν να δηλώνουν επισήμως. "Μ’ αυτό το ρόστερ δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε Πρωτάθλημα", είπε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης…

Ολοι προσπαθούν, όλοι κάτι δείχνουν

Με την Μπόχουμ, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έβαζε, αλλά "έμπαζε" κιόλας. Δέχτηκε τέσσερα γκολ, από τα οποία τα δύο με παιδαριώδη λάθη δικών του παικτών. Με την Ντνίπρο, πάλι από προσωπικό λάθος, δέχτηκε μόνο ένα στο τέλος, με διαμορφωμένο το 4-0. Η εικόνα της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας ήταν πολύ καλύτερη. Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας έδειξαν ότι μπορούν.

Στα χαφ η αποκάλυψη είναι ο Πέλκας. Φαίνεται ότι ο πιτσιρικάς θα κερδίσει θέση βασικού σε ρόλο οργανωτή, εκτός και αν συνέλθει ο Νομπόα και αποφασίσει να δικαιολογήσει τη φήμη του και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να αποκτηθεί. Από αμυντικά χαφ δεν θα ξεμείνει ποτέ ο ΠΑΟΚ. Εχει μπόλικα. Εκεί δεν θα έχει πρόβλημα, με τον Κάτσε, τον Τζιόλη και τις άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Στην επίθεση Περέιρα και Μακ πάνε καλά, ο Λούκας δείχνει να έχει διάθεση, ο Σαλπιγγίδης τα δίνει όλα.

Ο Μυστακίδης, ο Χαρίσης και ο Κοροβέσης αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Θα είναι πολύ σημαντική υπόθεση να καθιερωθούν τα τρία αυτά ελληνάκια, γιατί όχι και όλα τα υπόλοιπα (Κουλούρης, Πόζογλου, Δεληγιαννίδης κλπ).

Θέλει να παίξει… κανονικό ποδόσφαιρο

Το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και, κυρίως, στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να αναπτυχθεί. Ο ένας παίκτης καλύπτει τον άλλο, όλοι τρέχουν, όλοι μαρκάρουν, όλοι παίζουν ρόλο όταν αμύνονται και όταν επιτίθενται. Οι επιθέσεις γίνονται και από τα πλάγια και από τον άξονα και, βέβαια, δεν βλέπουμε πια τις τυφλές "γιόμες" από πίσω που έδειχναν πέρσι αδυναμία και έλλειψη αγωνιστικού πλάνου. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει… κανονικό ποδόσφαιρο.

Ισως, λοιπόν, με τον Ιγκόρ Τούντορ παίξει ο ΠΑΟΚ καλύτερα από πέρσι. Ισως αξιοποιήσει καλύτερα ορισμένους παίκτες του, έμπειρους και νεαρούς. Ισως πείσει τον κόσμο του να στηρίξει σταθερά και να μην αφήσει άδεια την Τούμπα ούτε σε ένα παιχνίδι. Όμως η μεγαλύτερη αλήθεια είναι αυτή που είπε ο Κωνσταντινίδης. Το ρόστερ δεν μπορεί να διεκδικήσει Πρωτάθλημα. Προσέξτε: Όχι να κατακτήσει, αλλά ούτε καν να διεκδικήσει. Εχει απόλυτο δίκιο.

Είναι αδύνατο το κάτι περισσότερο

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε τρεις διοργανώσεις, θα έχει υψηλούς στόχους και, όπως όλες οι ομάδες, θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με απουσίες παικτών από τιμωρίες και τραυματισμούς. Πρέπει, λοιπόν, το ρόστερ να διαθέτει την ποιότητα και το βάθος που δεν διέθετε πέρσι. Οι στόπερ που έχει ο ΠΑΟΚ δεν αρκούν. Ούτε οι επιθετικοί. Χρειάζεται φορ, χρειάζεται και εξτρέμ. Χρειάζεται και ένας επιτελικός χαφ. Διότι είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ με τους ίδιους παίκτες μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από πέρσι. Ούτε ο Αρνεσεν, ούτε ο Τούντορ είναι μάγος. Οσο καλή δουλειά και να κάνουν, το μαύρο δεν θα γίνει άσπρο. Το πολύ-πολύ να γίνει γκρι. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος.

Τα νέα πρόσωπα είναι έξι. Ο Ολσεν, ο Λούκας, ο Πέλκας, ο Χαρίσης, ο Κοροβέσης και ο Μυστακίδης. Φτάνουν για να γίνει η υπέρβαση; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις μεταγραφές που οπωσδήποτε θα γίνουν, όπως τουλάχιστον βεβαιώνουν και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Ντνίπρο 4-1 (VIDEOS)

Τούντορ: "Συμπαγές ποδόσφαιρο, καλή κυκλοφορία"

"Ξέρουμε ότι μπορείς να κάνεις τον ΠΑΟΚ μεγάλο"

Η λίστα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ για Λοκομοτίβα

News 24/7

24MEDIA NETWORK