Απόψεις

Oι τρεις ημέρες που η γαλανόλευκη θα κυματίζει σ' ένα από τα πιο δημοφιλή μπασκετικά show του πλανήτη, το ελληνικό μπάσκετ θα γράφει μία ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του. Μία σελίδα τόσο μεγάλη όσο και αυτή του έπους του 1987. Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί το γιατί με επιχειρήματα.

Στο contra δεν υπάρχει κτητική αντωνυμία μεν, αλλά διαθέτει το πιο στιβαρό περίγραμμα στο διαδίκτυο. Έναν τοίχο ψηλότερο και από αυτόν που θα κτίσει ο πρόεδρος με το πλαγιοδάνειο. Το δικό μου Contra αποτελεί σίγουρα μία προσωπική αντιμετώπιση κορυφαίας ιστοσελίδας παράλληλα όμως έχεις δικαίωμα να μιλήσεις γι αυτό μόνο αν σέβεσαι τις σταθερές του.

Μετά τα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα, το ελληνικό μπάσκετ χρωστά μία μεγάλη συγγνώμη στην πόλη της Ξάνθης. Αποδείχθηκε δε για μία ακόμη φορά ότι ο Βασιλακόπουλος είναι μόνο με τον εαυτό του και με κανέναν άλλο. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Η άμυνα που έδινε και η επίθεση που έπαιρνε, η εκμετάλλευση των απουσιών, ο Πασκουάλ πάνω από τους παίκτες, ο Ολυμπιακός που δεν αλλάζει, ζει και πεθαίνει με τον τρόπο του κι ο νικητής στα σημεία. Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει και σχολιάζει τη 2η φετινή νίκη του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι "αιωνίων".

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία αν όλοι, ιδιαίτερα οι ηγέτες της, δεν βρίσκονται στο κόκκινο είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, καταρρέει. Πολύ απλά, πέραν των γνωστών... υπόπτων, ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να μην διαθέτει άλλους παίκτες να πάρουν έναν αγώνα μόνοι τους. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Καλύτερα... αουτσάιντερ

Τελ. ανανέωση : 25/01/17 08:10

Ένα βασικό πρόβλημα μίας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός που πάντα ακροβατεί ανάμεσα στους θριάμβους του εγγύς παρελθόντος και την συνεχιζόμενη προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή, αφορά στο πώς υποδέχεται κάθε αποτέλεσμα. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κτίστηκε μέσα στη φλόγα της αμφιβολίας πριν από κάποια χρόνια και γιγαντώθηκε από συνεχόμενες δοκιμασίες. Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο ο Πρωταθλητής να σκληραίνει με τη φωτιά και την εξάρτηση του παιχνιδιού από τον Σπανούλη.

Ο λαγός και η χελώνα

Τελ. ανανέωση : 17/01/17 10:16

Μία πολύ μεγάλη νίκη που έδωσε πάλι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στον Παναθηναϊκό, ξανά στην έδρα του Ολυμπιακού έχει μεγάλη δόση από τον περίφημο όσο και διδακτικό μύθο του Αισώπου για τον αγώνα της χελώνας με τον λαγό. Σχόλιο του Τάσου Μαγουλά.

Η ιστορία με το ΝΒΑ υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και προσοδοφόρα τρικ του μεγάλου Ντέιβιντ Στερν. Όταν άνοιξε το θέμα το 2007 για την επέκταση στην Ευρώπη, υπήρξε κύμα ενθουσιασμού και η πεποίθηση πως το ΝΒΑ θα έρθει στην γηραιά ήπειρο για μία ή και περισσότερες ομάδες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ! Την ώρα που Έλληνες πολίτες καίνε τη σημαία ως ένδειξη αντίδρασης και πολιτικοί τη χάνουν απ' τον... αέρα, αυτός τη σεβάστηκε και το έκανε ενστικτωδώς που είναι και το πιο σημαντικό. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Η πραγματικότητα είναι αναντίρρητη: όσο χειρότερες είναι οι ομάδες, τόσο περισσότερο προβάλλονται τα άτομα. Οι εκπληκτικοί αριθμοί Αντετοκούνμπο, Χάρντεν και Γουέστμπρουκ αυτό μαρτυρούν. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Ο Τάσος Μαγουλάς βγάζει το καπέλο στον Γιάννη Σφαιρόπουλος για την προσέγγιση του, στον Σπανούλη που στα 34 κρίνει τα ματς και στον Γιανγκ που ανεβαίνει διαρκώς. Αναρωτιέται όμως πώς θα βοηθήσει ο Γουότερς.