Αντικειμενικά, είμαστε... υποκειμενικοί

Στο contra δεν υπάρχει κτητική αντωνυμία μεν, αλλά διαθέτει το πιο στιβαρό περίγραμμα στο διαδίκτυο. Έναν τοίχο ψηλότερο και από αυτόν που θα κτίσει ο πρόεδρος με το πλαγιοδάνειο. Το δικό μου Contra αποτελεί σίγουρα μία προσωπική αντιμετώπιση κορυφαίας ιστοσελίδας παράλληλα όμως έχεις δικαίωμα να μιλήσεις γι αυτό μόνο αν σέβεσαι τις σταθερές του.

Αντικειμενικά, είμαστε... υποκειμενικοί

Έχει μία προσωπικότητα, μία συγκεκριμένη συλλογιστική η οποία του επιτρέπει να πετύχει αρκετά αλλά όχι όλα. Του δίνει μέγεθος, αλλά δεν θα το καταστήσει ποτέ πρώτο. Είναι αρκετό για να το κρατά στην τριάδα και αυτός είναι ο προορισμός του. Δεν είναι όλοι για πρωταθλητισμό , μένεις στην ιστορία όμως κάνοντας κάτι σημαντικό, κάτι διαφορετικό, κάτι που έχει κερδίσει την αναγνώριση από εκείνους στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξήμας. Όλοι. Άπαντες : τον κόσμο.

Ιδαίτερα τώρα που η διαδρομή του γράφοντος δεν βρίσκεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στο δημοσιογραφικό μονοπάτι και δεν εξαρτάται από την ...φίλαθλη γνώμη, γίνεται πολύ πιο σαφές πως όσα κάνουμε, όσα πετύχαμε οφείλονται ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Αυτή είναι η επιτυχία τουContra, πως ποτέ δεν «έπαιξε» με τον κόσμο. Δεν εξυπηρέτησε κανένα άλλο συμφέρον εκτός από αυτό της σωστής ενημέρωσης.Με την ανάλογη...υποκειμενική αρθρογραφία και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή: εδώ ο καθένας γράφει την άποψή του όπως την θέλει, όπως την πιστεύει, όπως την βιώνει.

Είναι επιτυχία που δεν υπήρξε ουδείς...αντικειμενικός. Αντικειμενικά. Όλοι ήρθαμε από κάπου, προχωράμε κάπου αλλού. Αλλά αδέσμευτα και χωρίς καμία ιδιοτέλεια, μόνο της ικανοποίησης πως καταγράφηκε η άποψή μας, χωρίς κανένα αφεντικό.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

Λόγια; Όποιος το ζητήσει κάποια στιγμή, υπάρχουν εξώδικα από ισχυρότατους παράγοντες που ζητούσαν τον λόγο και τοcontra(με τηνσυνδρομή της ιδιοκτησίας του για να είμαστε δίκαιοι) απάντησε κάτι που ουδείς τόλμησε σε αυτή την χώρα σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης: εμείς είμαστε χορηγοί σας, θα γράφουμε ό,τι θέλουμε για τις ομάδες σας. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Σας πληρώνουμε, σας διαφημίζουμε, δεν μας ελέγχετε, δεν συνδέουμε την ύπαρκή μας με εσάς.

Γι αυτό και δεν αμβλύναμε ποτέ γωνίες, γι αυτό και ακόμα και τώρα ακούγεται η ατάκα «αιρετικοί».

Προσοχή. Δεν είχαμε πάντα δίκιο. Συχνά δεν είναι σωστές οι εκτιμήσεις αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν μοιράσαμε πληροφορία, φημολογία για έναclick. Τουλάχιστον όχι εσκεμμένα.Γι αυτό και χάσαμε ειδήσεις ή αποκλειστικά διότι πολύ απλά κινηθήκαμε μέσα στο αρχικό μας περίγραμμα.

Και σε αυτό πορεύεται τοContra. Σε αυτό πρέπει να συνεχίσει να κινείται, επιτρέποντας την κατάθεση άποψης, όχι της επιτηδευμένης πρόκλησης. Κατάθεση από ανθρώπους που τους συμπαθείς ή τους αντιπαθείς, έχουν μία πορεία, μία επιβεβαίωση καριέρας στον χώρο. Όχι απλά χομπίστες που βρήκαν ...τρούπα και τρούπωσαν.

ΔΙΚΟ ΜΟΥ... ΔΙΚΟ ΣΑΣ

ΤοContraθα είναι ...δικό μου και κυρίως δικός σας ως την στιγμή που θα κατέβει κάποιο κείμενο από τηλέφωνο ...φιλου ή ισχυρού. Τότε θα πέσει ο γενικός.

ΤοContraθα είναι ...δικό μου και κυρίως δικός σας μέχρι το σημείο που θα δημοσιευτεί κείμενο αβάντας σε οποιονδήποτε από τον χώρο του αθλητισμού. Τότε πρέπει να βάλει μία κλειδαριά στο μέγεθος καμήλας.

ΤοContraθα είναι ...δικό μου και κυρίως δικός σας ως την ημέρα όπου κάποιος θα γράψει απλά για να...γράψει. Να κλείσει μία τρύπα, να προκαλέσει, να κάνει ντόρο. Τότε θα πρέπει να επέμβουμε όλοι και να καταθέσουμε δημόσια τις παραιτήσεις μας.

ΤοContraθα είναι ...δικό μου και κυρίως δικός σας μέχρι κάποιος να αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το μέγεθός του για να παίξει παιχνίδια εξουσίας, οικονομικά, φιλικά, ανταποδοτικότητας. Τότε το μπλε θα γίνει μαύρο.

Σε μία τρομερή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας αυτές οι ημέρες ίσως να βρίσκονται κοντά, ίσως να βρίσκονται μακριά. Ουδείς ξέρει. Γι αυτό τοcontraθα συνεχίσει όπως γεννήθηκε: να γράφει σαν να μην υπάρχει αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

BEST OF: Τα 20 καλύτερα θέματα του 2016
"Η δίκη μου αλήθεια για το Contra.gr"
Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει πια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK