Αλίμονο στους... νέους του Ολυμπιακού

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμη χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και γιατί ο Πάτρικ Γιανγκ μπορεί να γίνει ο νέος "ερυθρόλευκος" ήρωας.

Αλίμονο στους... νέους του Ολυμπιακού

Η πρώτη μεγάλη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ (η πρεμιέρα ήταν σαφώς πιο δύσκολη στην Κρήτη) είχε νέα. Ειδήσεις. Καλές και κακές, αλλά κυρίως καλές διότι οι "ερυθρόλευκοι" ακόμα και όταν δεν παίζουν τρομερό μπάσκετ, έχουν τον τρόπο να κρατήσουν τον αντίπαλό τους χαμηλά. Και ναι, για πρώτη φορά εφέτος, έπαιξαν καλή άμυνα και δεν στηρίχθηκαν μόνο στο αργό παιχνίδι. Αντίθετα άρχισαν να παίζουν κάπως πιο γρήγορα.

Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση τα κακά νέα ήρθαν νωρίς και θα μπορούσαμε να τα περάσουμε επιδερμικά, αν δεν μιλούσαμε για τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης για το 2015.

Διστακτικός ο Μάντζαρης

Το βασικό ζήτημα των πρωταθλητών είναι πως πλην Σπανούλη δεν μπορεί να οργανώσει ουδείς άλλος στο ξεκίνημα, ιδιαίτερα ο τρομερά διστακτικός Βαγγέλης Μάντζαρης. Οι αριθμοί του εξαιρετικοί, αλλά πέτυχε οκτώ πόντους και μοίρασε τέσσερις ασίστ στην τέταρτη περίοδο, όταν όλα είχαν τελειώσει. Και είχαν τελειώσει διότι πάλι ο Σπανούλης τράβηξε την ομάδα του και πάλι ο Πρίντεζης αποτέλεσε τον άξονα σταθερότητας.

Ο Σφαιρόπουλος έβγαλε τον Σπανούλη στο 16-10 του 8' και τον επανέφερε στο 16-22 του 15'. Αμέσως έδωσε την ασίστ στον Γιανγκ και παράλληλα μοίρασε τα ελεύθερα τρίποντα στον Αθηναίου. Η έσχατη λύση του Σφαιρόπουλου έριξε τις βόμβες του, όπως έκανε στην πρεμιέρα της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό, ερχόμενος από τον πάγκο για να δώσει σκορ και σουτ.

Αυτό έκανε και ουσιαστικά οι κακές ειδήσεις εξέλιπαν. Μέχρι τότε η άμυνα είχε πρόβλημα με τη συνεργασία των δύο ψηλών της Λιμόζ ή με τις περιστροφές, καθώς οι Γάλλοι έβγαζαν ελεύθερα σουτ.

Ο Γιανγκ πλέον καταλαβαίνει τις ανάγκες

Μόλις το 0/9 τρίποντα έγινε 2/11 και άρχισε να παίζεται μπάσκετ, ξεκίνησε και η άμυνα να λειτουργεί. Σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Ολυμπιακός από την επίθεσή του βρίσκει τα...κουράγια να παίξει άμυνα.

Και η καλύτερη είδηση ήταν οι άμυνες του Γιανγκ. Ο Αμερικανός μετά από έναν μήνα καταλαβαίνει πόσο διαφορετικές είναι οι ανάγκες του...Έλληνα τεχνικού από τον αντίστοιχο της Γαλατά και κατανοεί πως η ομάδα θέλει την δική του ενέργεια στην άμυνα. Να κυνηγάει κάθε φάση, να προστατεύει την ρακέτα και να καλύπτει τους κοντούς του. Αυτό έκανε και ο κόσμος γρήγορα τον χειροκρότησε, καθώς είναι ο νέος ήρωας.

Καλύτερος στο 2ο μέρος ο Στρόμπερι

Από τους νέους και ο Στρόμπερι μετά το κακό πρώτο ημίχρονο, το αυτοκαλάθι και το έρμπολ, μπήκε πιο ήρεμος στο 2ο μέρος δίπλα στον Σπανούλη και ήταν αποτελεσματικός. Αντίθετα με τον Λοτζέσκι, ο οποίος απόντος του αρχηγού του είχε ζητήματα, αλλά ήταν μόνο ένα κακό παιχνίδι ύστερα από σερί καλών εμφανίσεων.

Δεν ήταν θετικοί ούτε ο Αγραβάνης, με τον Παπαπέτρου και τον Χάκετ, ενώ ο Μιλουτίνοφ μάλλον θα χρειαστεί να μείνει καιρό στην Ευρώπη για να πείσει τους Σπερς.

Περιμένει τους νέους

Ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί παρά να περιμένει να σταθεροποιηθούν οι νέοι και να μπουν όλα σε μία σειρά. Ιδιαίτερα τώρα που για 45 ημέρες δεν θα ακουστεί το όνομα Παπανικολάου, άπαντες έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν ρυθμούς και να επικεντρωθούν στις εντολές του προπονητή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας είναι το γεγονός πως μετρούν μόνο μία ήττα, η οποία τελικά μόνο εκτός προγράμματος δεν είναι και δεν έχουν επιτρέψει να πέσουν θύματα εκπλήξεων όπως αρκετοί... μεγάλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Λιμόζ 75-49

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολυφωνία, μπαίνουν και οι νέοι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK