Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επιστροφή στη σεμνότητα

O Τάσος Μαγουλάς γράφει για την σπουδαία εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Λέικερς, την υπόκλιση του Κόμπε Μπράιαντ, αλλά και τη σπάνια σεμνότητα του Έλληνα άσου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επιστροφή στη σεμνότητα

Σε μία χρονιά που το ΝΒΑ ζει πολύ έντονα πάλι θρασείς νεαρούς που δεν έχουν αποδείξει τίποτα, όπως ο Τζαχλίλ Όκαφορ των Σίξερς ή τα γνωστά ζητήματα του Ντεμάρκους Κάζινς, έρχεται το μεγάλο βράδυ ενός Έλληνα φόργουορντ να σκορπίσει ίσως περισσότερα χαμόγελα στις ΗΠΑ, παρά στη χώρα του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε το πρώτο tripley double της καριέρας του στην εμφατική νίκη των Μπακς επί των Λέικερς, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, καθώς ο Κόμπε επέλεξε να ασχοληθεί μαζί του πριν και κυρίως... μετά από τον αγώνα.

Ο Μπράιαντ γνωρίζει άριστα κι έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά που έρχονται από την Ευρώπη, όπως άλλωστε λογίζει ως τέτοιο και τον εαυτό του. Είχε τους λόγους του να πει όσα είπε και ακόμα περισσότερο να δώσει την αγκαλιά του στον νεαρό του Μιλγουόκι και μετά να τον επισκεφτεί στα αποδυτήρια.

Μία μεγάλη αγκαλιά

Του άρεσε πολύ η σεμνότατη ατάκα του Γιαννάκη "δεν ήξερα πως ο Κόμπε με γνωρίζει" και όλη αυτή η, σχεδόν, αθωότητά του είναι κάτι που χρειάζεται το πρωτάθλημα. Την χρειάζεται όπως το πληθωρικό παιχνίδι του, ακόμα και την σκληράδα του, όπως έδειξε στα πλέι οφ. Το ΝΒΑ περνάει από διάφορες φάσεις, ακολουθώντας τα ρεύματα της εποχής.

Ο Αντεκούνμπο έπαιξε αμέσως, κάνει τη διαφορά, είναι παίκτης ομάδας, όλα όσα αρέσουν στους κομισάριους. Αν προσέξετε όμως, το ανοικτό στόμα του όταν ο Κόμπε τον καλεί στην... αγκαλιά του, η αυθεντική έκπληξη-ενθουσιασμός, αποτελεί ή πρέπει να αποτελέσει ένα καινούργιο... ρεύμα.

Με τους προπονητές να απολύονται και τους αθλητές με τους ατζέντηδες να λαμβάνουν αδιανόητες πρωτοβουλίες, ένα παιδί που κάνει σαν... παιδί, επειδή ο μεγαλύτερος σταρ της εποχής του ασχολείται μαζί του, αποτελεί μία σημαντική... λεπτομέρεια. Το γεγονός πως ο Κόμπε τον επέλεξε, ο μικρός ανταποκρίθηκε με triple double και τελικά έφυγαν "αγκαλιά", καταδεικνύει με σαφήνεια πως... έρχεται.

Έρχεται το τζακ ποτ

Το jack pot των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναγράφεται σε φωτογραφία, μοιάζει δεδομένο πως θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο συμβόλαιο, μία ανάσα από το να γίνει παίκτης-μάξιμουμ συμβολαίου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Επιστροφή στη σεμνότητα

"Ο Γιάννης έχει όραμα"

Όλα αυτά για έναν μπασκετμπολίστα ο οποίος ως τα 17 του ήταν άγνωστος στην ίδια τη χώρα του και το μόνο που έκανε ήταν να δουλεύει πάνω στις βάσεις του αθλήματος. Υποχρεωμένος και λόγω συνθηκών, να κρατά χαμηλά το κεφάλι, τώρα υποχρεώνει όλα τα μπασκετικά κεφάλια στον πλανήτη να κοιτάξουν ψηλά για να προλάβουν κάποια από τις πτήσεις του.Ο Τζέισον Κιντ παραδέχθηκε πως πλέον ο στόχος του είναι " να δίνουμε την μπάλα στον Γιάννη. Αυτός θέλουμε να έχει την μπάλα και οι υπόλοιποι να τρέχουν γύρω του. Είναι πλέι μέικερ, είναι σκόρερ, έχει όραμα για το παιχνίδι και το χρειαζόμαστε". Όλα αυτά από έναν από τους πέντε κορυφαίους οργανωτές της ιστορίας.

Πόσες και πόσες φορές ακόμα θα μας εκπλήξει και θα μας καλέσει, όπως ο Κόμπε, να κοιτάξουμε το παράδειγμά του, που δεν αποτελεί μόνο παράδειγμα αθλητή; Ακόμα και τώρα που οι κορυφαίοι της ιστορίας δίνουν την ψήφο τους για να περιληφθεί κάποια στιγμή στην παρέα τους, αυτός θα συνεχίσει να είναι το παιδί στο... ζαχαροπλαστείο.

Κάποια στιγμή, αυτό το παιδί θα αγοράσει όλο το ζαχαροπλαστείο, αλλά έχει καλές πιθανότητες να το κάνει επειδή δεν ξεχνάει το... παιδί, τον σεμνό άνθρωπο μέσα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μυθικός Αντετοκούνμπο με τριπλ-νταμπλ κόντρα στους Λέικερς!

Υπόκλιση Μπράιαντ στον μαγικό Αντετοκούνμπο

H συγκινητική συμβουλή του Κόμπε στον Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια

"Σκέπασε" τους Λέικερς: Διπλή τάπα από Αντετοκούνμπο!

Τρομερό κάρφωμα από Αντετοκούνμπο στην κορυφή του TOP-10!

Τρέλανε το twitter ο Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK