Αστοχία υλικών

Το κτίσιμο μίας ομάδας δεν διαφέρει πολύ από αυτό μίας κατοικίας. Άλλωστε τούβλα πέφτουν και στις δύο περιπτώσεις. O Tάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπάγερν Μονάχου, την οποία αποδίδει στην... αστοχία υλικών.

Αστοχία υλικών
INTIME

Το πιο σύνηθες φαινόμενο στην ανοικοδόμηση ενός σπιτιού είναι η αστοχία υλικών. Κάπου εκεί μπορεί να καθυστερήσει η γρήγορη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε φέτος να κτίσει κάτι καινούργιο. Μάλλον, να ξεκινήσει μία ανανέωση με προοπτική σε κάποιον ορίζοντα, τριετίας λογικά, να έχει την ομάδα του για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Το πλάνο μοιάζει σαφές γι αυτό και αποκτήθηκε ένας από τους κορυφαίους κόουτς στην Ευρώπη γι αυτή την δουλειά. Ένας κόουτς όμως με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητεςπου αφορούν στην πολύ σκληρή προπόνηση και την περιορισμένη δυνατότητα επιλογής Αμερικανών.

Η δουλειά του Ιβάνοβιτς όπως περιγράφηκε, είναι να αναπτύξει τους πολλούς νέους παίκτες με σκοπό στο εγγύς μέλλον να αποδώσουν ανάλογα με το ταλέντο τους.Στις δηλώσεις Διαμαντίδη, πως ο στόχος είναι η ομάδα να καταφέρει να περάσει από την πρώτη φάση, δεν υπήρξε καμία "διόρθωση" οπότε κάθε ήττα όπως αυτή από την Μπάγερν είναι εντός προγράμματος.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού εξασφάλισε πολύ χρόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και το πλεονέκτημα οι μέτριες ή κακές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα να μην βαρύνουν πολύ.

Υπάρχει όμως μία πραγματικότητα: την ανανέωση πρέπει να την στηρίξουν έμπειροι παίκτες και σίγουρα καλοί ξένοι. Μέχρι τώρα οι πράσινοι δείχνουν καλά αγωνιστικά στοιχεία γίνονται ομάδα, αλλά είναι σαφές πως αν ο Νέλσον ήταν υγιής και ο Ράιτ πιο έτοιμος, θα μπορούσε να αποφύγει τον δύσκολο δρόμο ηττών όπως της Πέμπτης.

Ο Ράιτ είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά ήρθε τραυματίας και ουσιαστικά έξι μήνες μακριά από το μπάσκετ. Άρα κι αυτός θέλει χρόνο. Ο Γιάνις Μπλουμς είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε: χρήσιμος παγκίτης, αλλά δεν θα πάρει την ομάδα πάνω του.

Η ήττα από την Μπάγερν είναι αναμενόμενη για ένα καινούργιο σύνολο το οποίο δουλεύει με μία προοπτική. Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί με κάποιες καλύτερες επιλογές. Το ζητούμενο όμως δεν είναι ούτε η Μπάγερν ούτε οι ξένοι. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα κάνει και άλλες ήττες, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μείνει εκτός τοπ-16. Πόση…ανανέωση μπορεί να αντέξει τόσο η διοίκηση όσο και ο κόσμος; Από αυτούς και μόνο θα κριθεί η επιτυχία του πρότζεκτ ό,τι και αν κάνει ο Ιβάνοβιτς με τους παίκτες του.

Διαβάστε ακόμη:

Μπάγερν - Παναθηναϊκός 81-75

Ιβάνοβιτς: "Χάσαμε την πίστη μας"

Ηγέτης της Φενέρμπαχτσε ο Γκούντελοκ, πλάκα η Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK