Cojones!

Ο Τάσος Μαγουλάς αποθεώνει τα κότσια του Ολυμπιακού, του Γιώργου Πρίντεζη και του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην δώσει το τελευταίο σουτ στον Σπανούλη.

Cojones!

Σε τέτοια παιχνίδια μετράει μόνο ένα στοιχείο. Ή μάλλον δύο: ποιος έχει την καρδιά ή όπως το λέμε στην αργκό, αυτό το… κάτι να πάρει το παιχνίδι. Δεν είναι μπάσκετ, δεν είναι μόνο ταλέντο, αλλά είναι να… έχεις.

Όλα που μπορούν να γραφούν ειπώθηκαν, οπότε δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση κάνοντας ένα μεγάλο παιχνίδι στη Βαρκελώνη και μετά στηρίχθηκε στην έδρα και σε δύο μεγάλες προσωπικότητες. Όταν έχεις πάρει Ευρωλίγκα με ένα σουτ, ένα τρίποντο μοιάζει απλή υπόθεση.

Νέο επικό χαϊλάιτ

Ήταν για τον Γιώργο Πρίντεζη τον άνθρωπο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο πόσο μεγάλη ευλογία είναι να έχεις δίπλα σου τον καλύτερο γκαρντ της Ευρώπης. Όπως το 2012 στον τελικό, έτσι και την Πέμπτη, η Μπαρτσελόνα (αντί της ΤΣΣΚΑ) κόλλησε στον Σπανούλη και με τη… μεσολάβηση του Σλούκα ο εορτάζων φόργουορντ πρόσθεσε ένα ακόμα επικό χαϊλάιτ στο βιογραφικό του.

Και είναι μεγάλη ευλογία για τους "ερυθρολεύκους", ένας παίκτης που μεγάλωσε μαζί τους στα πιο δύσκολα χρόνια τους, να έχει την ηρεμία να εκτελέσει στα κρίσιμα.

Εκτός από τα cojones, θέλει και μυαλό και φαίνεται πως ο Σφαιρόπουλος βρήκε την τέλεια επίθεση στηριζόμενος στην επιλογή των Καταλανών να πέσουν πάνω στον Σπανούλη. Ακριβώς ό,τι έκαναν με επιτυχία σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά με πλήρη αποτυχία εκεί που μέτρησε: στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα. Η επιλογή του Έλληνα προπονητή ήταν να βγει ένα ελεύθερο σουτ σε αυτό τον χρόνο και αυτό έγινε. Το αν θα μπει εξαρτάται από τον παίκτη. Και ο συγκεκριμένος παίκτης τα έκανε όλα τέλεια.

Θα έπαιρνε το παιχνίδι

Τι έγινε πριν από αυτό; Ένα μοναδικό καλάθι του Σπανούλη πάνω από τον Ντόλμαν που είχε ανέβει στην πλάτη του Τόμιτς για να τον κόψει, ένα μεγάλο τρίποντο του τρίτου πολυτιμότερου της βραδιάς Βαγγέλη Μάντζαρη και… όλες οι κακές άμυνες που μπορεί να παίξει μία ομάδα σε 40 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο φάιναλ φορ και δικαιώνει όσους πιστεύαμε πως αυτή η Μπαρτσελόνα είναι ο ιδανικός αντίπαλος, παρά το γεγονός πως τόσο την Τρίτη όσο κυρίως σήμερα ήταν κακός. Σουτ ελεύθερα δεν μπήκαν, λέι απ χάθηκαν, η άμυνα είχε καταρρεύσει στα τελευταία πέντε λεπτά, λάθος φάουλ, αλλά ο συγκεκριμένος αντίπαλος δεν φαινόταν ότι ακόμα και με +4 στο 39' θα έπαιρνε το παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 71-68

Ο πανηγυρισμός του Σπανούλη με την οικογένειά του

Δεύτερος σκόρερ στα χρονικά ο Σπανούλης

Το μεγάλο τρίποντο του Πρίντεζη

News 24/7

24MEDIA NETWORK