Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα

Ο Παναθηναϊκός ήθελε την νίκη για να μείνει ζωντανός. Γενικώς και ειδικώς. Μία ομάδα με αρκετές ήττες στην πλάτη της, δεν έχει πια να μάθει τίποτε από τις αποτυχίες. Μία ακόμα όμως μπορούσε να διαλύσει τα πάντα. Σε μία χρονιά υπάρχει εκείνο το παιχνίδι που σε διαλύει ή σε φτιάχνει. Καταρχάς η αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα ήταν αυτή η οποία θα διέλυε τους κυπελλούχους. Ηταν προφανές πως μία εντός έδρας ήττα από την ομάδα-επίδειξη του Μαχμούτι, θα σήμαινε δραστικότατες αλλαγές και αυτό δεν το ήθελε κανείς.

Γι αυτό και η εμφάνιση των πρασίνων έφτασε στο όριο του... ηρωϊκού και η νίκη ήταν αποτέλεσμα της βούλησης όλων για την νίκη. Οπως έρθει. Και ήρθε. Και από την στιγμή κατά την οποία δεν διαλύθηκε, ο Τζόρτζεβιτς οφείλει να προβληματιστεί για ένα ακόμα παιχνίδι αναφορικά με πώς ήρθε το αποτέλεσμα.

Μία δύσκολη εντός έδρας νίκη απέναντι σε ένα ταλαντούχο, αλλά μπασκετικό σκορποχώρι με εικόνα που δεν έθελεξε ακριβώς, αποτελεί υποχρέωση για προβληματισμό.

Ο Παναθηναϊκός άλλωστε κάλυψε πολλές φορές φέτος την ανάγκη του να διαγνώσει και να διορθώσει, με ένα αποτέλεσμα. Το οποίο άλλες χρονιές θα ήταν η ευκαιρία του προπονητή να ξεσπάσει και να συμμαζέψει την ομάδα του, φέτος είναι σωσίβιο.

Αξίζει να είναι σωσίβιο αν σώσει όχι απλά αν αντέξει μόνο για το επόμενη κύμα και μετά...μπλουμ.

Δεν φάνηκαν πάντως να αλλάζουν πολλά σε σχέση με τις πρόσφατες ήττες και αυτό είναι το πολύ ανησυχητικό εκτός εάν για να δέσει η άμυνα και να λειτουργήσει η επίθεση με συγκεκριμένο πλάνο, έπρεπε να έρθει ο Χέινς. Οψόμεθα.

Επί του παρόντος, οι πράσινοι πάλι έμοιαζαν να περιμένουν να δουν τι θέλει να κάνει η αντίπαλη ομάδα, ποιος παίκτης είναι καυτός και μετά να ασχοληθούν μαζί του. Δεν έχει εξήγηση πώς δόθηκαν τρία ελεύθερα τρίποντα στον Χαρανγκόντι τον καλύτερο σουτέρ της τουρκικής ομάδας.

Ο Φελντέιν οργανωτής;

Η χειρότερη ιδέα της βραδιάς πάντως ήταν η προσπάθεια να δημιουργήσει φάσεις ο Φελντέιν. Προηγήθηκαν έξι λάθη πριν περάσει μία πάσα στον Ραντούλιτσα για το πιο κρίσιμο καλάθι της βραδιάς. Δεν την λες τον ορισμό της ασαίστ, διότι ο Σέρβος βάζει ένα ενα τρομερά δύσκολο σουτ αλλά η μπάλα δεν πήγε σε λάθος χέρια. Δεν γίνεται μετά από τέσσερις μήνες να μην γνωρίζεις τον αγωνιστικό χαρακτήρα του Δομινικανού. Έλειπε ο Διαμαντίδης μεν, αλλά αν η τρίτη επιλογή ενός ακριβού ρόστερ είναι δημιουργία από έναν παίκτη που κάνει καριέρα μόνο ως σουτέρ, τότε

Πέραν του πάθους και των προσωπικοτήτων, άλλοι λόγοι για την επικράτηση ήταν ο Γουίλμπεκιν με τα λάθη του και ο Ερντεν με τις βολές του. Και αυτό οφείλει να το δει το τιμ του Παναθηναϊκού καθώς δεν μπορεί να προσδοκά πάντα αντίπαλο αφελή και απρόσεκτο.

Κοινώς; Δεν γίνεται να περιμένει πότε θα βρει αντίπαλο να χάνει κρίσιμες βολές (Μάλαγα,Νταρουςάφακα) και δεν γίνεται να τρέχει να καλύπτει διαφορές που δημιουργούνται νωρίς στο παιχνίδι.

Μαρκίς Χέινς: εκτός σεναρίου

Η απόκτηση του Χάινς που αποτελεί προσωπική επιλογή του Τζόρζεβιτς, έρχεται για προσφέρει κάποια πράγματα που λείπουν και τελικά δυσκολεύουν σύμφωνα με τον προπονητή όλο το παιχνίδι. Ο Χέινς, δίνει την τρίτη διάσταση στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, παίζει συνήθως εκτός... σεναρίου, του αρέσει περισσότερο η διείσδυση. Δεν είναι ασφαλές το σουτ του από ντρίπλα αλλά μπορεί να σουτάρει καλά όταν έχει ρυθμό. Δίνει ενεργεία και μπορεί να κάνει άνω κάτω ένα παιχνίδι.

Η φημολογία τον ήθελε να ειναι στόχος και πέρυσι αλλά τελικά ήρθε ο Κούπερ οπότε θα είναι ενδιαφέρον το πείραμα και αν αυτός θα μπει σε μια πιο συγκροτημένη λογική ή ο Τζόρτζεβιτς θα του δώσει το ελεύθερο να κάνει τα....άνω κάτω στο παρκέ. Αν αυτό έλειπε, τότε η χρονιά θα σωθεί. Αν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σωτήρης Γεωργίου: Έμεινε ζωντανός, παραμένουν τα "θέματα"

Τζόρτζεβιτς: "Τιμή μου που προπονώ αυτούς τους παίκτες"

Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα 82-79

News 24/7

24MEDIA NETWORK