Δεν είναι Ντάνκαν ο Τόμιτς

Ο Τάσος Μαγουλάς αξιολογεί την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με την Μπαρτσελόνα και αναμένει εναλλακτικό σχέδιο στο δεύτερο ματς της Παρασκευής.

Δεν είναι Ντάνκαν ο Τόμιτς

Το πλάνο του Σφαιρόπουλου λειτούργησε άριστα και ο Ολυμπιακός έχασε τον αγώνα από τα πρώτα 10 λεπτά. Ο Τόμιτς είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα χωρίς αμφιβολία, αλλά όπως φάνηκε την Τετάρτη και η μεγαλύτερη παγίδα. Ο Ολυμπιακός τον σταμάτησε. Βρήκε τρόπο να μην σκοράρει, αλλά του έδωσε την πάσα κι εκεί ήρθε η καταστροφή, διότι τα σουτ της Μπαρτσελόνα έκαναν τη διαφορά.

Οι κοντοί, ο λόγος της ήττας

Ο Τόμιτς δεν μπορούσε να κερδίσει μόνος του τον Ολυμπιακό, ούτε και ο Πλάις παρά το καλό του διάστημα όταν πήγε με κοντό σχήμα ο Σφαιρόπουλος και τα εύκολα καλάθια. Η διαφορά όμως βρισκόταν σε μονοψήφιο.

Λογικά ο Ολυμπιακός φοβήθηκε τη διαφορά των ψηλών, αλλά παραδοσιακά οι... κοντοί παίρνουν τα παιχνίδια. Όπως αμύνθηκαν οι "ερυθρόλευκοι", δόθηκε το δικαίωμα στους καλούς σουτέρ του Πασκουάλ να εκτελέσουν με άνεση. Ναι ο Τόμιτς έκανε τη διαφορά με άλλους τρόπους, οι... κοντοί όμως ήταν ο λόγος της ήττας.

Το σκεπτικό του Θεσσαλονικιού κόουτς ήταν λογικό μεν, δεν λειτούργησε δε.

Τι γίνεται τώρα; Η αντιμετώπιση θα αλλάξει διότι δεν λειτούργησε, αλλά...

Εφικτό ή κυνήγι χίμαιρας

Ας είμαστε ειλικρινείς, αν δεν παίξει ο Σπανούλης, όση δουλειά κι αν κάνει ο Σφαιρόπουλος, όσο κι αν προσπαθήσει να κτυπήσει τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Για να αλλάξει θα πρέπει να μπουν σχεδόν όλα τα τρίποντα και το σκορ να ανέβει στους 70-75 πόντους. Χωρίς τον ηγέτη του και απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα πολύ προσεκτική στην άμυνα, η οποία προτιμά το αργό τέμπο, θα πρέπει κάποιος άλλο να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά. Με όσα έχουμε δει όλη την σεζόν, αυτός ο παίκτης δεν υπάρχει.

Παίζει ο Σπανούλης; Όλα εφικτά. Δεν παίζει; Κυνήγι χίμαιρας.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 73-57

News 24/7

24MEDIA NETWORK