Δεν φτάνει το πάθος

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα, επικεντρώνεται στην καρδιά και τη θέληση των "πρασίνων", ενώ επισημαίνει ότι η πίεσή τους δεν ήταν αποτελεσματική γιατί δεν έχουν μάθει σε κάτι τέτοιο.

Δεν φτάνει το πάθος
INTIME SPORTS

Έπεσε ηρωικά μαχόμενος αλλά αυτό δεν του δίνει πλεονέκτημα έδρας. Κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Παναθηναϊκός δεν προσπάθησε σκληρά. Ο Ιβάνοβιτς άλλαξε πάλι το αγωνιστικό του πλάνο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία επική προσπάθεια μέχρι και το απίθανο τρίποντο του Διαμαντίδη στα 5'' ή την τάπα του στο 37' στον Τόμιτς. Ε, αυτό είναι και το πρόβλημα εφέτος. Δεν φτάνουν τα ηρωικά διότι ο Παναθηναϊκός ως μέγεθος δεν χρειαζόταν ποτέ ηρωισμούς. Του αρκούσε η ποιότητα και η σκληρή δουλειά. Δουλειά έχει γίνει, άρα είναι σαφές τί λείπει.

Λείπει η ποιότητα αλλά το οξύμωρο της ιστορίας είναι πως ο Παναθηναϊκός το επέλεξε εφέτος με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους νεότερους παίκτες του.

Δεν φτάνει το πάθος
INTIME SPORTS

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν όλα όσα τονίζαμε από την πρώτη στιγμή: λείπει η ποιότητα για το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό και στο τέλος της ημέρας το χειροκρότημα του κόσμου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για έναν Παναθηναϊκό που οφείλει μόλις τελειώσει η ευρωπαϊκή του χρονιά να είναι πολύ πιο συγκεκριμένος για το πλάνο του.

Γιατί έχασε από την χειρότερη Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών; Διότι παίζοντας το εφετινό του μπάσκετ δεν πρόλαβε να καταλάβει πώς έπεσε στο -10 στο τέλος του α' ημιχρόνου. Όταν γύρισε σε ένα μπάσκετ επί της εποχής Πεδουλάκη, πού ήταν μία λύση, απλά αυτή η ομάδα δεν κατάφερε να το υποστηρίξει.

Δεν φτάνει το πάθος
INTIME SPORTS

Για μία ακόμα φορά η άμυνα ήταν σκληρή, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έμοιαζε περισσότερο να παίζουν με την καρδιά και τη θέληση παρά με το μυαλό ή την γνώση γι' αυτό και η Μπαρτσελόνα έβγαλε τόσες φάσεις για τους ψηλούς, ελεύθερα σουτ και δεν άλλαξε τον Χουέρτας σχεδόν για όλο το β' μέρος. Η πίεση του Παναθηναϊκού ήταν παθιασμένη, αλλά όχι αποτελεσματική διότι οι παίκτες δεν έχουν μάθει σε κάτι τέτοιο.

Κάποια πράγματα θα βελτιωθούν, αλλά όχι τόσο ώστε να καταστήσουν τον Παναθηναϊκό φαβορί για το Final 4. Άλλωστε αυτός δεν ήταν στόχος για την εφετινή σεζόν. Εκτός αν έγινε. Αν ισχύει το δεύτερο, το συγκεκριμένο ρόστερ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του και πάλι μπορεί να μην αρκεί.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 77-81

News 24/7

24MEDIA NETWORK