Δεν γίνεται το μπάσκετ να μην νικήσει

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που αδίκησαν τον εαυτό τους στα πρώτα παιχνίδια, δίνοντας την ευκαιρία στον Λεμπρόν Τζέιμς να πάρει μόνος του δύο νίκες, έχοντας δίπλα του παίκτες που κινούνται μεταξύ Ευρωλίγκας και Γιούροκαπ.

Δεν γίνεται το μπάσκετ να μην νικήσει

Το πώς νίκησε το Γκόλντεν Στέιτ κι έκανε το 2-2 δεν μπορεί να είναι το θέμα. Το ζήτημα είναι πώς κατάφεραν να χάσουν δύο αγώνες από έναν άνθρωπο. Οκ, την απόλυτη μπασκετική μηχανή, ένα θεό του μπάσκετ, αλλά μόνο του. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έγιναν πράγματα που δεν ανάγονται στον αθλητικό παράγοντα.

Πέντε καλοί νικούν ένα κορυφαίο

Το Γκόλντεν Στέιτ άπειρο από τέτοιες καταστάσεις, φαινόταν σαν να θέλει να βάλει την δική του... πινελιά, για να μεγαλώσει ο μετέπειτα θρύλος του Λεμπρόν. Να τον φτάσει στα όρια του μύθου διότι όλα όσα είδαμε δεν είχαν ξαναγίνει και λογικά δεν θα ξαναγίνουν ούτε από τον ίδιο. Και αυτό μας έδειξαν το πρωί της Παρασκευής. Το μπάσκετ είναι έτσι δομημένο ώστε πέντε πολύ καλοί παίκτες (διότι αυτό διαθέτει ο Κερ) να νικούν έναν κορυφαίο και τέσσερις που κινούνται μεταξύ Ευρωλίγκας και Γιουροκάπ σε ποιότητα. Άντε ο Τζέι Αρ Σμιθ να μπορούσε να βρει δουλειά σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, από όπου ήρθε δηλαδή.

Το πρόβλημα ήταν το Γκόλντεν Στέιτ και πώς θα αντιδράσει απέναντι σε έναν αντίπαλο που από μπάσκετ το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι βουτιές στο παρκέ του τρίτου πλέι μέικερ και κάποια ηρωικά καλάθια. Και οι Γουόριορς έκαναν κάτι απίθανο. Χαμήλωσαν και άλλο την πεντάδα τους, παίζοντας χωρίς σέντερ.

Πεντάδα με πέντε σουτέρ

Ο Άλβιν Τζέντρι θυμήθηκε την εκπληκτική του χρονιά στο Φοίνιξ το 2010 και παρέταξε πεντάδα με πέντε σουτέρ. Διότι ακόμα και ο γκαρντ Αντρέ Ιγκουοντάλα που μπήκε αντί του Αυστραλού σέντερ, θα δοκίμαζε τρίποντα και ας μην είναι το.. ψωμί του. Αυτός έκανε τη διαφορά. Με 4/9 και 22 πόντους ο Μπλατ δεν είχε κάτι να αντιτάξει. Η αλήθεια είναι πως σε ένα τέτοιο τρικ περιμένει κάποιος από τον τέως κόουτς της Μακάμπι μία αντίδραση, αλλά αφενός όλο τον χρόνο ουδείς του έχει ζητήσει να προπονήσει όπως στην Ευρώπη, αφετέρου κοιτάει στον πάγκο και το μόνο που μπορεί να πάρει είναι βοήθεια από κάποιους ξεχασμένους σουτέρ.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει να κάνει με την χειρότερη ομάδα στην ιστορία των τελικών και ίσως αυτό να άγχωσε τους Γουόριορς. Η πιθανότητα δηλαδή να αποτύχουν απέναντι σε παίκτες που δεν έπαιζαν ούτε στους φετινούς Καβαλίερς. Και κοιτώντας τα 4/27 τρίποντα που μοίρασε ως επί το πλείστον ο "Βασιλιάς" στους ελεύθερους συμπαίκτες του, γίνεται σαφές για πόσο κακή ομάδα μιλάμε.

Δεν γίνεται το μπάσκετ να μην νικήσει

Σίγουρα όλα όσα έκανε ο Λεμπρόν, τρομάζουν, και τον ίδιο φόβο είχαν ακόμα και οι πολύπειροι Σπερς, αλλά κάποια στιγμή δεν γίνεται το μπάσκετ να μην νικήσει.

Οι Γουόριορς αν σταματήσουν να... θαυμάζουν τον Βασιλιά και κάνουν το δικό τους παιχνίδι, πρέπει να πάρουν άνετα τα δύο επόμενα παιχνίδια. Έχουν πολύ καλύτερους παίκτες, έχουν περισσότερους παίκτες, παίζουν μπάσκετ.

Οι "Καβς" το μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι ο Λεμπρόν να ξεπεράσει ακόμα και το... θεϊκό στάτους και να κάνει κάτι που ούτε το μεταφυσικό ορίζει. Τότε ναι, έχουν μία πιθανότητα να πάρουν τίτλο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και μην λάβει κανείς υπόψιν τους 28 πόντους του Μοζγκόφ. Οι Γουόριορς έζησαν πολύ άνετα με τους πόντους του ύψους 2,14 Ρώσου σέντερ απέναντι στα γκαρντ τους, διότι δεν μπορεί να χάσουν από έναν τέτοιο παίκτη. Καλύτερα 30, 40 με λέι απ από τον Μοζγκόφ, παρά 40 του Λεμπρόν συν τις ασσίστ του. Απλή αριθμητική. Το θέμα τους είναι ο σταρ των "Καβς" να μην μπορεί να κινηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Πλεονέκτημα ξανά για Γουόριορς και 2-2

Top 5: Ξανά με alley-oop στην κορυφή ο Λεμπρόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK