"Διαλύει" την εθνική ο Βασιλακόπουλος

Σοκ προκαλεί στους παίκτες και το τιμ της εθνικής η επίθεση του Γιώργου Βασιλακόπουλου προς τον Ολυμπιακό κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Καρπενήσι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ επέλεξε να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου με την ερυθρόλευκη ΚΑΕ λίγες ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας και αφού δεν τέθηκε τελικά θέμα παρουσίας των παικτών της ομάδας.

"Διαλύει" την εθνική ο Βασιλακόπουλος

Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν αυτός που όλο αυτό το διάστημα χειρίστηκε επαγγελματικά το θέμα θέλοντας να βρει την χρυσή τομή που θα οδηγούσε την ομάδα ενωμένη και απερίσπαστα στο έργο της. Οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού, φάνηκε πως ήταν απολύτως επιτυχημένες καθώς δεν τέθηκε κανένα θέμα στην παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού παρά τα αντιθέτως δηλωθέντα.

Η εθνική ξεκίνησε αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε μία όχι τόσο συνήθη κίνηση για τον ίδιο, ανέβηκε νωρίς στο Καρπενήσι και από εκεί με συνέντευξή του ύψωσε το…λάβαρο το πολέμου κατά του συλλόγου του Πειραιά.

Οι έντονες δηλώσεις του, είναι σίγουρο ότι θα φέρουν αντίδραση αλλά το χειρότερο είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο το κλίμα σύμπνοιας της εθνικής. Ο προβληματισμός στους προπονητές αλλά και το υπόλοιπο παραγοντικό τιμ της εθνικής είναι έντονος αφού άπαντες πίστευαν ότι το θέμα έχει τελειώσει. Πριν από λίγες ημέρες παράγοντες της ΕΟΚ, μιλούσαν πολύ θετικά για την αυτοσυγκράτηση που έδειξε ο Βασιλακόπουλος σε όλη αυτή την διαδικασία και πώς έβαλε το συμφέρον της εθνικής πάνω από το δικό του.

Εν αναμονή της απάντησης από τον Ολυμπιακό, η αναταραχή στην ομάδα δεν έχει πάρει εκτάσεις καθώς ελπίζεται ότι δεν θα συζητηθεί ζήτημα αποχώρησης των Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη. Άπαντες εκφράζουν την απορία τους όμως γιατί ο θεματοφύλακας των εθνικών ομάδων, προσπαθεί να διαλύσει ότι κτίστηκε με τόσο κόπο αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να το ξαναπούμε. Δεν περιμένουμε από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, να προασπίσουν τα συμφέροντα της εθνικής. Αυτή είναι η αποστολή της ομοσπονδίας και του προέδρου της οι οποίοι πληρώνονται-στηρίζονται από το κράτος για αυτή την αποστολή. Εννοείται ότι πάντα ο Βασιλακόπουλος έβαζε τον εαυτό του, το θυμικό του, τις κόντρες του πάνω από την εθνική. ΠΑΝΤΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Η ερμηνεία του ξεσπάσματος του προέδρου που πληγώνει την εθνική μας; Η υπόθεση Σπανούλη και η μη επιτυχία της εθνικής νέων όπως την εννοεί ο ίδιος. Ο Βασιλακόπουλος μπήκε μπροστά κι έφερε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θέλοντας να σηκώσει(ο ίδιος) μία ακόμα κούπα επί ελληνικού εδάφους και να δείξει στην Κρήτη πως σωστά τον στηρίζει καθώς είναι πανίσχυρος.

Ο ίδιος ήθελε να κληθεί ο Σπανούλης και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης δεν είχε τραυματισμό. Δεν του άρεσε καθόλου το γεγονός ότι φάνηκε να υπάρχει κάποιου είδους διαπραγμάτευση και συμφωνία.

Βεβαίως ουδέποτε ξέχασε τις δηλώσεις του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου σε βάρος του μετά τον τέταρτο τελικό της Α1. Αφού θεωρεί την εθνική τσιφλίκι του, πάλι καλά που δεν πέρασε στην επίθεση κατά τη διάρκεια του μουντμπάσκετ.

Α, να μην ξεχάσουμε ότι θίχτηκε από τα όσα συνέβησαν στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για να καταρρίπτουμε τους μύθους, εννοείται πως μιλάμε για τον κορυφαίο παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Εννοείται όμως ότι πριν μέσω κομματικών διεργασιών καταλάβει την ομοσπονδία, το μπάσκετ μας είχε ήδη ένα ευρωπαϊκό τίτλο με την ΑΕΚ και πολύ καλές παρουσίες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε τελικές φάσεις του πρωταθλητριών. Οι εθνικές είχαν αρχίσει από τα μέσα των 70ς να πατούν καλύτερα και να φέρνουν επιτυχίες μέλη των οποίων οδήγησαν στην έκρηξη των 80ς.

Για να μαθαίνουν οι νέοι, ο Βασιλακόπουλος απέρριπτε για χρόνια τα αιτήματα Άρη και ΠΑΟΚ, να περάσει έστω κι ένας ξένος στην Α1 ώστε να μπορούν οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα να γίνει καλύτερο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 4: Δεν θα μάθει ποτέ, ότι την εθνική την αγαπάμε είτε πρώτη είτε τελευταία. Εξαιρετικά τα πήγαν οι νέοι και ο σκοπός των μικρών εθνικών δεν μπορεί να είναι οι τίτλοι. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αγαπάει το μπάσκετ και τις εθνικές μας. Δάγκωσε τη …λαμαρίνα με τα μετάλλια και τις νίκες.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλακόπουλος: "Τυφλό μίσος ο Ολυμπιακός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK