Τα σημαντικότερα πλέι οφ όλων των εποχών

Ο Τάσος Μαγουλάς προβλέπει μάχη Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη συνέχεια της Euroleague.και αναλύει όλα τα σενάρια πρόκρισης στα πλέι οφ των δύο "αιωνίων".

Τα σημαντικότερα πλέι οφ όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Πόσο έτοιμοι είμαστε για την σημαντικότερη σειρά πλέι οφ όλων των εποχών; Καθόλου γι' αυτό καλού κακού πάρτε προμήθειες κι ετοιμαστείτε διότι η λογική αλληλουχία των πραγμάτων φέρνει κοντά την μεγάλη κόντρα αιωνίων με φόντο το Final 4.

Μεταξύ μας είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να έχουμε σίγουρα ελληνική εκπροσώπηση στην Μαδρίτη. Όσο κι αν θα θέλαμε να έχουμε δύο ομάδες, εδώ μπορεί να… πάμε στα σίγουρα και να έχουμε τουλάχιστον μία διότι διαφορετικά κανείς δεν ξέρει.

Εξετάζουμε τα παρόντα δεδομένα και βεβαίως η γυάλινη μπάλα παραμένει σκοτεινή οπότε κοιτάμε μόνο ό,τι έχουμε δει υπολογίζοντας παράλληλα πιθανότητες.

Η ήττα του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης (5/3) τον κρατάει μακριά από την πρώτη δυάδα και το πλεονέκτημα έδρας. Κουβαλώντας τις δύο ήττες από την Μπαρτσελόνα γνωρίζει πως κάθε ισοβαθμία με τους Καταλανούς αποτελεί ζήτημα και θέλει οπωσδήποτε μία νίκη περισσότερη. Κοιτώντας το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού θεωρητικά εφικτό είναι και το 5-0 αλλά η ως τώρα πραγματικότητα δεν μπορεί να…θρέψει την θεωρία. Με μία ματιά, οι πράσινοι έχουν καλές πιθανότητες για το 3-2 ή το 4-1.Ποια θέση του δίνει ένα τέτοιο ρεκόρ; Αυτό εξαρτάται από την Μπαρτσελόνα. Για να δούμε τις δύο ομάδες:

Παναθηναϊκός:

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Ζαλγκίρις (Ε) Ρεάλ Μ. (Μ) Γαλατά (Ε) Άλμπα (Μ) Ερυθρός Α. (Ε)

Μπαρτσελόνα:

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Μακάμπι (Μ) Ερυθρός Α. (Ε) Ζαλγκίρις (Ε) Ρεάλ (Μ) Γαλτά (Ε)

Ως φαίνεται ο Παναθηναϊκός θα κτυπηθεί με την Μακάμπι για την 3η-4η θέση.

Μακάμπι:

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Μπαρτσελόνα (Ε) Ζαλγκίρις (Μ) Ρεάλ (Ε) Γαλατά (Μ) Άλμπα (Ε)

Αυτό σημαίνει πως με την παρούσα θέση του Ολυμπιακού αλλά και την προοπτική του, οι δυο τους έχουν ένα εξαιρετικό…50% σε πιθανότητες να συναντηθούν από τρεις έως πέντε φορές στο διάστημα 5-15 Απριλίου.

Ολυμπιακός: Όλη η χρονιά με την Φενέρ

Για τους "ερυθρολεύκους" κάθε αναμέτρηση μετράει γι αυτό ξεκινώντας από τον αγώνα με την ασταθέστατη Αρμάνι στο Μιλάνο, ξέρει πως η πρωτιά ακόμα και η δεύτερη θέση δεν επιτρέπει περισσότερη από μία ήττα στους επόμενους πέντε αγώνες. Για την πρωτιά δεν τίθεται θέμα πως η ήττα… επιτρέπεται είτε από την Εφές εντός είτε από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα με λιγότερους από έξι πόντους.

Τα σημαντικότερα πλέι οφ όλων των εποχών
INTIME SPORTS

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως κρατώντας την έδρα τους αλώβητη, πάνε σίγουρα στην πρώτη δυάδα και θα εξαρτάται εν πολλοίς από το παιχνίδι στην Μόσχα η πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός και με δεύτερη ήττα κρατά προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας αλλά θα πρέπει να κοιτάζει και τα παιχνίδια των άλλων.

Η λογική λέει πως νίκη στο Μιλάνο κι επί της Φενέρμπαχτσε την άλλη εβδομάδα (με την λογική πως δεν θα υποστεί εκτός προγράμματος απώλειες όπως στην Βιτόρια για παράδειγμα), κλειδώνει την πρώτη δυάδα. Το πρόγραμμα της ΤΣΣΚΑ είναι σαφέστατα καλύτερο, με την λογική πως έχει ακόμα εντός έδρας όλους τους ανταγωνιστές.

Από το πρόγραμμα προκύπτει πως η επόμενη αγωνιστική κρίνει τα… περισσότερα. Τα δύο παιχνίδια σε Πειραιά και Μόσχα θα ορίσουν την συνέχεια. Νίκες των γηπεδούχων τους καθιστούν απόλυτα φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας και στέλνουν τους Τούρκους να τσακωθούν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την Ρεάλ και ποιος την Μπαρτσελόνα.

Για την τρομερά φορμαρισμένη Φενέρ, όλη η… ιστορία είναι ο αγώνας του ΣΕΦ διότι με δεύτερη ήττα, μοιάζει απίθανο να μπορεί να υπερκεράσει τον Ολυμπιακό και θα εύχεται ο Ομπράντοβιτς να καταρρεύσει η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη.

Τα προγράμματα των τριών:

Ολυμπιακός

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Φενέρ (Μ) Λαμποράλ (Ε) Εφές (Μ) ΤΣΣΚΑ (Ε) Νίζνι (Ε)

ΤΣΣΚΑ

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Εφές (Μ) Μάλαγα (Ε) Νίζνι (Ε) Ολυμπιακός (Μ) Μιλάνο (Ε)

Φενέρμπαχτσε

10η αγ. 11η αγ. 12η αγ. 13η αγ. 14η αγ.
Ολυμπιακός (Ε) Μιλάνο (Μ) Μάλαγα (Μ) Λαμποράλ (Ε) Εφές (Μ)

Ως επιμύθιο, φαντάζει πιθανός ο μεγάλος ελληνικός εμφύλιος με αγώνες από τις 14 ως τις 28 Απριλίου. Το ακόμα πιο ωραίο της ιστορίας; Υπάρχει και προσφορά, το ντέρμπι για την 1θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν στις 25 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Σκέφτεστε καλύτερο σενάριο;

Διαβάστε ακόμη:

Γιάννης Ζωιτός: Μέχρι εκεί είναι ο Παναθηναϊκός

Τάσος Μαγουλάς: Δεν φτάνει το πάθος

News 24/7

24MEDIA NETWORK