Είδαν το μέλλον τους και αγχώθηκαν

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τον έτοιμο Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που έρχεται.

Είδαν το μέλλον τους και αγχώθηκαν

Ο Παναθηναϊκός έχοντας βρει μία καλή αμυντική συνταγή, ένα flashback από το εγγύς παρελθόν, συνάντησε έναν αντίπαλο τον οποίο θα συναντά συχνά στο μέλλον ως... πραγματικό αντίπαλο. Η ΑΕΚ με την ώθηση από την έλλειψη άγχους επιβεβαίωσε για την εφετινή χρονιά πως θα είναι μία ευχάριστη παρουσία.

Οι "πράσινοι" δεν ενοχλούνται ούτε και θα ενοχληθούν τόσο από την εφετινή τους συγκάτοικο όσο αυτή δεν διαθέτει υψηλού επιπέδου πλέι μέικερ. Αν όμως η ΑΕΚ συνεχίσει και του χρόνου να επενδύει, τότε θα τον δυσκολέψει πολύ στο πλάνο τριετίας του.

Μέχρι τώρα οι "αιώνιοι" αρέσκονται στο δίπολο και τους βοηθά απίστευτα σε όλες τις παραμέτρους η απουσία ενός έστω υπολογίσιμου τρίτου. Αυτό που κατάλαβε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός, από το ντέρμπι στη θεωρία, είναι πως μοιάζει πιθανό του χρόνου τα παιχνίδια να είναι πραγματικά ντέρμπι κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη καταπόνηση, όχι μόνο αγωνιστική, για ένα ρόστερ που δεν θα έχει πολυτέλειες όπως στο παρελθόν.

Η ΑΕΚ για κάποιο περίεργο λόγο διαθέτει μία εντυπωσιακή τετράδα από το 2 ως το 5, αλλά ξέμεινε από πλέι μέικερ. Διότι η ποιότητα παικτών όπως ο Ίγκλις, ο Χέρστον, ο Μπονσού χρειάζεται ισορροπία από έναν γκαρντ αυτού του επιπέδου. Βεβαίως η εφετινή ομάδα είναι εκτάκτου ανάγκης και ουσιαστικά ήρθαν μεγάλα ονόματα που για διαφορετικούς λόφους χρειάζονταν κάποιους μηνες συντήρησης.

Αυτό είναι και το μεγάλο άγχος για τον Δικέφαλο: έβαλε ψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν κι εκτός από καλούς ξένους οφείλει να προσθέσει ποιοτικούς Έλληνες ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα παίξει Ευρώπη. Η πίεση να ξαναγίνει "Βασίλισσα" θα γίνεται μεγαλύτερη και χωρίς περίοδο χάριτος. Λογικά κανείς δεν θα ζητήσει η διοίκηση του συλλόγου να ακολουθήσει τους "αιωνίους", αλλά άπαντες δικαιολογημένα θα περιμένουν την, με διαφορά, τρίτη καλύτερη στη χώρα.

Αν η ΑΕΚ είναι έτοιμη, αυτό το γνωρίζει μόνο η διοίκησή της. Φαίνονται σοβαροί άνθρωποι, σε αντίθεση με πολύ κόσμο που ασέλγησε πάνω στον "Δικέφαλο" οπότε καταλαβαίνουν τις τεράστιες ευθύνες το ενδιαφέρον παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον παραδοσιακό αντίπαλο της Αθήνας, να γίνει ντέρμπι... δίχως αύριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα αποτελέσει τεράστιο σφάλμα να πιστέψουν στην ΑΕΚ πως όλοι τους αγαπούν και τους θέλουν ισχυρούς. Τώρα τα λόγια είναι φτηνά και ιστορικά όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν πράξεις, άπαντες θα τα ξεχάσουν. Το δίπολο βολεύει πολύ κόσμο στο ελληνικό μπάσκετ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Δεν τίθεται θέμα ανάλυσης του αγώνα. Μόλις τα δύο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νέλσον-Σλότερ, σοβαρεύτηκαν, η βαριά ΑΕΚ δεν είχε τύχη. Αλλά δεν μπορεί να γίνει κριτική όταν η μία ομάδα τώρα μαζεύτηκε και η άλλη δουλεύεται σε διαφορετικό επίπεδο από το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 72-80

News 24/7

24MEDIA NETWORK