Είμαστε καλύτεροι, είναι... Σέρβοι

Ο Τάσος Μαγουλάς υποστηρίζει ότι το κυριακάτικο ματς της Εθνικής με την Σερβία δεν θα είναι απλό, αφενός επειδή θα ασχοληθούν πολλά "μυαλά" κι αφετέρου γιατί αντίπαλος θα είναι μια ομάδα που γνωρίζει καλά τη "γαλανόλευκη".

Είμαστε καλύτεροι, είναι... Σέρβοι

Η Εθνική μας είναι πολύ καλύτερη από την Σερβία. Σε ατομικό ταλέντο, σε... ποσότητα ταλέντου και ως ομάδα. Καλύτερο προπονητή και τιμ. Υπάρχει κάτι που να μας φοβίζει καθώς θα κοντράρουμε τους Σέρβους παίζοντας για την πρόκριση στην οκτάδα;

Ακριβώς ότι μιλάμε για τους Σέρβους οι οποίοι μας γνωρίζουν πολύ καλά και μπορούν να δουλέψουν προκειμένου να αλλοιώσουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Υπάρχουν πολλά… μυαλά που θα ασχοληθούν με αυτή την αναμέτρηση οπότε δεν είναι ένα απλό ματς.

Το γεγονός ότι υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ σημαίνει ότι θα περίμενε κανείς: το φαβορί θα κάνει το παιχνίδι του και το αουτσάιντερ θα επιδιώξει να αλλάξει κάπως τους όρους του παιχνιδιού.

Είμαστε καλύτεροι, είναι... Σέρβοι

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Ακόμα και οι αριθμοί λένε πως η Εθνική μας είναι σαφώς πιο αποτελεσματική σε αυτό το τουρνουά. Σκοράρουμε πέντε πόντους περισσότερους, δίνουμε τρεις ασσίστ πιο πολλές, κατεβάζουμε οκτώ ριμπάουντ παραπάνω. Ουσιαστικά με εξαίρεση το 36% στα τρίποντα των Σέρβων και το 34% των δικών μας, δεν υπάρχει άλλος τομέας που να υστερούμε.

Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια ιδιαίτερα όταν σε όλους τους τομείς η Ελλάδα υπερτερεί.

Νέοι, σκληροί και γρήγοροι

Απέναντί μας βρίσκεται μία νεανική ομάδα, σκληρή, με τρομερή διάθεση για να κάνει το κάτι παραπάνω. Δεν έχουν το ταλέντο άλλων ομάδων αλλά ο καθένας ξέρει την δουλειά του. Ουσιαστικά σε αυτό το Μουντομπάσκετ τους ξεχωρίζει ο σκληρός και πληθωρικός τέως συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Βεβαίως το κουμάντο το έχει όπως πάντα ο Τεόντοσιτς, ο Μπιέλιτσα βοηθάει με το παιχνίδι του, αλλά η διαφορά τους είναι ένας φόργουορντ με τρομερή διάθεση να κυνηγήσει κάθε φάση στη ρακέτα. Ο Κρίστιτς για παράδειγμα δεν παίζει πλέον ούτε 10 λεπτά ούτε και ο Κάτιτς.

Είμαστε καλύτεροι, είναι... Σέρβοι

Σουτάρουν σαν τρελοί Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς

Το παιχνίδι βεβαίως ορίζεται από την περιφέρεια: Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς έχουν το ελεύθερο να σουτάρουν από τα 6,75 ενώ ο Μπιέλιτσα κάνει τις περισσότερες δουλειές ως συνδετικός κρίκος των κοντών με τους ψηλούς. Ο Ραντούλιτσα είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων κοντά στο καλάθι. Μάρκοβιτς, Κάλινιτς, Γιόβιτς, Σιμόνοβιτς, θα παίξουν όλες τις άμυνες, θα επιδιώξουν να βγάλουν εκτός τα ατού των αντιπάλων.

Οι Σέρβοι παίζουν και αυτοί γρήγορα, θέλουν να φτάσουν σε πολλές επιθέσεις διότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να υποστηρίξει ο Τεόντοσιτς. Οι Ισπανοί έδειξαν πως μία πιο γρήγορη ομάδα δεν έχει πρόβλημα απέναντί τους.

Είμαστε καλύτεροι, είναι... Σέρβοι

Το παιχνίδι θα παιχθεί κοντά στους 73-75 πόντους. Αυτή την αλλαγή θέλουν να επιφέρουν οι πλάβι, κατεβάζοντάς μας 10 πόντους από την σταθερή μας παραγωγικότητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε άλλες εποχές θα είμασταν σίγουροι πως το… σερβικό λόμπι θα καθόταν πάνω από τον Τζόρτζεβιτς για ενίσχυση. Εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ενώ ο νυν κόουτς της Σερβίας υπήρξε παιδί του Ντούντα και του Ζοτς σε ομάδες κι εθνική, ο Κατσικάρης είναι το πνευματικό παιδί του Ίβκοβιτς στην προπονητική. Κάνε… παιδιά να δεις καλό.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς προπόνηση οι Σέρβοι

Τζόρτζεβιτς: "Ξεκάθαρο φαβορί η Ελλάδα"

Νίκος Γιαννόπουλος: Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

News 24/7

24MEDIA NETWORK