Ένας Παναθηναϊκός χαμένος στις αλλαγές

Είτε θα πάρει τώρα οργανωτή είτε θα κλείσει οριστικά το παράθυρο για να δουλέψει ο προπονητής με αυτούς που έχει. Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί ο Μπουρούσης έμοιαζε σε ακόμη ένα ματς τόσο κακός.

Ένας Παναθηναϊκός χαμένος στις αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε στον καλύτερο σέντερ της περυσινής Ευρωλίγκας και πολύ φυσιολογικά. Βλέποντας τον Μπουρούση στο σύστημα της Μπασκόνια δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον ξεχωρίσεις. Το πρόβλημα είναι πως οι "πράσινοι" πήραν τον παίκτη, αλλά μάλλον λησμόνησαν το... σύστημα.

Κατ' αρχάς δεν είναι καλύτερος προπονητής ο Περάσοβιτς από τον Πασκουάλ και τον Πεδουλάκη. Όπως όμως αποδεικνύει και στην Εφές είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος στην Ευρωλίγκα για να παίξει αυτό το γρήγορο μπάσκετ.

Η πάσα που κάνει ο Μπουρούσης στη γωνία στο 3ο δεκάλεπτο και... βρίσκει την πρώτη σειρά των καθισμάτων ενώ ο Καλάθης είχε ήδη κινηθεί προς τη ρακέτα καταδεικνύει ακριβώς το ζήτημα του Έλληνα σέντερ. Το ζήτημα που αντιμετωπίζει όλος ο Παναθηναϊκός και οι δύο κόουτς που έχουν διαχειριστεί τον κορυφαίο ψηλό: προσπαθούν να εντάξουν τον παίκτη σ' ένα σύστημα που προσομοιάζει με αυτό του Κροάτη κόουτς, αλλά ουσιαστικά ουδείς το πιστεύει. Πράγμα φυσιολογικό διότι μιλάμε για διαφορετικές φιλοσοφίες.

ΑΛΛΟ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΑΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πρόβλημα την Παρασκευή δεν ήταν η Μπαρτσελόνα, οι αμυντικές προσαρμογές της στον Καλάθη για να του κόψει την δημιουργία ή ο ρυθμός της, αλλά ο Παναθηναϊκός ο οποίος ακόμα αναζητά το δικό του (ρυθμό), αναζητά τα σχήματα που ταιριάζουν σε αυτό που θέλει ο Ισπανός προπονητής. Κι επειδή είναι μία σημαντική προσωπικότητα δεν πρόκειται να ψάξει πιο πολύ τον τρόπο του Περάσοβιτς διότι αυτός δεν είναι ο δικός του Παναθηναϊκός.

Θα ήταν απλό να πάει Τουρκία και να βρει μία διέξοδο, που λέει ο λόγος, όμως οι "πράσινοι" δεν μπορούν να γίνουν κόπια της Μπασκόνια.

Εκεί εμφανίζεται το δεύτερο ζήτημα. Ο Τζέιμς γύρισε και σύντομα θα είναι σε καλό ρυθμό, ο Γκέιμπριελ αποκτήθηκε για να καλύψει τον Γκιστ, όντως εντελώς διαφορετικός παίκτης, όμως και ο νέος προπονητής μέσα από σειρά αγώνων οφείλει να βρει τις σταθερές του.

Είναι σαφές πως οι κυπελλούχοι θα κέρδιζαν πολλά από ακόμη ένα δημιουργό από την περιφέρεια, αλλά οι προσθήκες είναι χρήσιμες όταν όλα βρίσκονται στη θέση τους και αυτό δεν συμβαίνει ακόμα με τον Παναθηναϊκό.

Μοιάζει να έχουν βρεθεί οι πεντάδες που αρέσουν στον Πασκουάλ, ο Σίνγκλετον αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς και μετά ακολουθούν Μπουρούσης, Ρίβερς. Παρόλα αυτά λείπει η σταθερότητα. Απουσιάζει η εναλλακτική δυναμική για περιπτώσεις όπως στο 3ο δεκάλεπτο όταν ο Μπουρούσης(που ήταν εμφανώς αδύναμος λόγω της πρόσφατης περιπέτειας υγείας) κλείνεται ή έχει να αντιμετωπίσει ψηλό όπως ο Τόμιτς στα κυβικά του.

ΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ;

Αν ήταν υγιής ο Γκιστ, σαφώς και θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Τώρα όμως με ακόμη ακόμα ψηλό, ο Πασκουάλ αναπροσαρμόζει πάλι τα πλάνα του καλύπτοντας τις αμυντικές αδυναμίες του Γκέιμπριελ και δίνοντάς του τις επιθέσεις που θέλει.

Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και όχι απαραίτητα παίκτες. Μία καινούργια ομάδα που κάνει μία περιδίνηση αλλαγών, μοιάζει με το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Ο Παναθηναϊκός, αν είναι να προσθέσει παίκτη, δεν γίνεται να το καθυστερήσει περισσότερο. Αν δεν το πράξει, τότε να κλείσει οριστικά κάθε παράθυρο αλλαγών και να δουλέψει πάνω σε αυτό που έχει για να βρει την ταυτότητά του, να παίξει αυτό που θέλει ο Πασκουάλ. Να δείξει ο Ισπανός ποιο θα είναι το στιλ παιχνιδιού του χωρίς υπαναχωρήσεις.

Χωρίς μεσοβέζικες καταστάσεις ώστε να ταιριάζει η ομάδα στους παίκτες, σε όσα έκαναν πέρυσι, όλα τα κομμάτια βρίσκονται στα χέρια του. Κι ας είναι ο χρόνος εχθρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χωρίς Καλάθη, δεν έχει... πάρτι στη Βαρκελώνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK