Επιστροφή με το λεωφορείο!

Ο Τάσος Μαγουλάς καυτηριάζει την μετριότατη εμφάνιση του Παναθηναϊκό κόντρα στη Γαλατασαράι.

Επιστροφή με το λεωφορείο!

Ένα από τα αγαπημένα καψώνια του Ιβάνοβιτς στην Βιτόρια, ήταν μετά από πολύ κακές εμφανίσεις(νίκες ή ήττες δεν είχε σημασία) να γυρνά τους παίκτες με το λεωφορείο χωρίς στάσεις και μόλις η ομάδα έφτανε τα ξημερώματα στην πόλη, αμέσως προπόνηση.

Αν ο φετινός Παναθηναϊκός θέλει να ξεπεράσει το ταβάνι του, χρειάζεται μία τέτοια τιμωρία διότι έμεινε στον θρίαμβο επί της Ρεάλ. Αρκετός κόσμος ψήλωσε(ντόπιοι και ξένοι) συνολικά δε η εικόνα έβγαζε μία χαλαρότητα και αλαζονεία που, πλην Διαμαντίδη, δεν δικαιούται να έχει το φετινό ρόστερ. Βεβαίως γι αυτό και ο Διαμαντίδης θα περάσει στην ιστορία διότι ποτέ δεν θα φερόταν αλαζονικά. Πώς προέκυψε και μετά από την πρώτη μεγάλη νίκη της χρονιάς, οι πράσινοι πίστεψαν ότι αρκεί η αναφορά τους στο φύλλο αγώνα για να κερδίσουν την όντως πεσμένη και αποκλεισμένη Γαλατά, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά στον προπονητή.

Διότι ο Ιβάνοβιτς ορθώς έχει δεχθεί κριτική για πολλά και στον αγώνα της Πόλης συνεχίζει να ελέγχεται, όμως για τη διάθεση των παικτών του στην άμυνα αλλά και την επίθεση δεν μπορεί να ευθύνεται μόνος του. Για το πάρτι του Γιανγκ στη ρακέτα και την μία βολή ως το 36 (επειδή ουδείς είχε την όρεξη να πάει στο καλάθι) αυτό είναι θέμα παικτών. Ο Μαυροβούνιος έκανε αλλαγές, ανακάτεψε την τράπουλα αλλά δεν …έπεισε κανέναν.

Αν δεν ήταν εκείνα τα έξι διαδοχικά τρίποντα, αν είναι σωστή η καταμέτρηση, από το 33 ως το 37 θα ήταν μία πραγματικά εξευτελιστική ήττα. Για Παναθηναϊκό. Για τον δε φετινό Παναθηναϊκό ακόμα πιο βαριά διότι θα έδειχνε με σκληρό τρόπο την έλλειψη αυτογνωσίας. Θα είναι βαριά και η …νίκη αν περάσει ως ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο αργιλές του Αταμάν

Η νοοτροπία ήταν το τεράστιο πρόβλημα των πρωταθλητών και αυτή τους οδήγησε να παλεύουν βολή βολή στο τέλος για τη νίκη επί της φιλότιμης Γαλατά την οποία δεν έκανε καν τον κόπο να κοουτσάρει ο Αταμάν που λογικά θα είχε κρυμμένο και κάποιον αργιλέ κάτω από την καρέκλα του.

Ο Ιβάνοβιτς αντίθετα προσπάθησε με αλλαγές να ξυπνήσει τους παίκτες του κάτι που δεν πέτυχε ενώ για μία ακόμα φορά σε εκτός έδρας αγώνα έδειξε μέτρια προσαρμογή στο πώς θα σταματήσει τα λίγα ατού του αντιπάλου. Και αυτός να μπει στο λεωφορείο διότι παρουσιάζεται μπερδεμένος μακριά από το ΟΑΚΑ.

Διαμαντίδης, Μποχωρίδης και Μπλουμς, μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο διότι ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν όπως μπορούσαν ιδιαίτερα ο Λετονός βοήθησε πολύ στα κρίσιμα. Οι υπόλοιποι…γαλαρία για τιμωρία.

Ίσως να ήταν ένα πολύ καλό ξυπνητήρι ενόψει Άλμπα την άλλη εβδομάδα αυτή η εμφάνιση αν και οι νταμπλούχοι στην έδρα τους δείχνουν μεταμορφωμένοι. Ούτως ή άλλως θέλουν νίκη για να περάσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τελικά η αντιμετώπιση του Γιανγκ ήταν κόλπο. Να κουραστεί από τα καρφώματα και να χάσει την κρίσιμη βολή.

Πρέπει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να το κάνουν «επίτηδες» με παίκτες όπως ο Γιανγκ. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς ο 23χρονος Αμερικανός διέσυρε τους ψηλούς των αιωνίων για να αποδείξει(αυτό που συζητάγαμε το μεσημέρι της Παρασκευής στο live) πως υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί έξω αρκεί να ψάξεις λίγο. Μετά από αυτές τις εμφανίσεις, ο Γιανγκ θα είναι απλησίαστος αλλά, ο καλός φίλος του Σκότι Γουίλμπεκιν της ΑΕΚ από την Φλόριδα, μόνο άγνωστος δεν ήταν στο αμερικάνικο μπάσκετ και ας μην επελέγη στο ντραφτ.

Οι ομάδες μας παγιδεύονται στην ευρωπαϊκή προϋπηρεσία και χάνουν εξαιρετικές περιπτώσεις τις οποίες θα χρυσοπληρώσουν σε μία διετία.

Διαβάστε ακόμη

Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 84-86

News 24/7

24MEDIA NETWORK