Έργο... Πασκουάλ

O Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ στη Γερμανία και το στίγμα που άφησε ο νέος κόουτς του Τριφυλλιού, Τσάβι Πασκουάλ.

Έργο... Πασκουάλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εύκολο από τον τίτλο να θεωρηθεί πως γίνεται η πρώτη αβάντα στον Ισπανό προπονητή. Το σύνηθες σπατουλάρισμα. Συν την ακροβασία...λογικής διότι σε τρεις προπονήσεις, παρά την γνώση του υλικού του, δεν μπορεί να προσθέσει περισςότερες από κάποιες ειδικές καταστάσεις. Οπως αυτή στα τελευταία τρία δεύτερα της τελευταίας επίθεσης.

Για τον Πασκουάλ μπορείς να πεις πολλά θετικά και πολλά αρνητικά. Υπαρχει όμως μία αναντίρρητη αλήθεια: ήταν και είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη στα συστήματά, καταστάσεις, όπως θέλετε πείτε, λίγων δευτερολέπτων. Εχει πολλές και καλές επιλογές σε αυτά τα κρίσιμα. Το απέδειξε με την επαναφορά και πόσο τέλεια εκτελέστηκε η εντολή του από Καλάθη και Ρίβερς η οποία κατέληξε στο επιθετικό ριμπάουντ του Καλάθη και την νίκη.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Για 39 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα, ο Πασκουάλ διαχειριζόταν την ομάδα του Πεδουλάκη σε όλες τις παραμέτρους της. Έπαιζε ακριβώς με όσα έχει διδάξει ο Έλληνας τεχνικός αλλά και με όσα πράγματα δεν λειτουργούσαν όπως θα ήθελε μετά την απουσία του Τζέιμς.

Ακριβώς όπως στην Μόσχα.Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει εξαιρετικά με την αμερικανική την αθλητική του πεντάδα, έχει τεράστια πρόβλημα να βάλει τον Μπουρούση ακόμα και τον Παππά στην εξίσωση. Ολα αυτά θα λύνονταν με το παιχνίδι του Τζέιμς. Αλλη επιλογή όμως και ο ίδιος ο Πεδουλάκης δεν είχε οπότε μόλις κτύπησε ο Αμερικανός, η πεντάδα γύρω από τον Μπουρούση κατέρρευσε.

Έμεινε όμως ένα εξαιρετικό ρόστερ με παίκτες νικητές όπως ο Ρίβερς, ο Σίγκλετον, ο Νίκολς παίκτες που δεν είναι ηγέτες αλλά θα πάρουν τα μεγάλα σουτ, θα είναι παρόντες στα δύσκολα δεν θα φοβηθούν τον αντίπαλο. Βλέποντας τους Αμερικανούς της Μπάμπεργκ θα αισθανθούν άμεσα πως τους...έχουν.Βέβαια δεν είχαν ως ομάδα την καλοδουλεμένη Μπάμπεργκ του Τρινκιέρι και ως ομάδα οι κυπελλούχοι έχαναν. Ως ομάδα έφτιαξαν την άμυνά τους τρία λεπτά πριν το τέλος ακολουθώντας ακριβώς όσα είχαν μάθει από τον προκάτοχο του Πασκουάλ, στην επίθεση μπήκαν όλες οι πινελιές που έπρεπε για την "οσκαρική" ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός είναι ακριβώς εκεί που υποδεικνύει το πρόγραμμά του έχοντας ξεπεράσει μία απόλυση προπονητή, την αδυναμία να βρει έναν ακόμα γκαρντ, την έλευση νέου προπονητή, την πρωτοφανή και κάποιες στιγμές αήθη επίθεση στον καλύτερο παίκτη του.

Ο Πασκουάλ πήρε μία ομάδα έτοιμη σε κάποια σημεία, άριστα δουλεμένη, με σημαντικά προβλήματα σε άλλες παραμέτρους και αυτό αποδεικνύεται από την αδυναμία να αξιοποιηθεί ο Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ ψάχνει την πάσα στο κόψιμο, δείχνει στους συμπαίκτες του τί θέλει, αλλά δεν γίνεται ακόμα να το ακολουθήσουν. Εκεί ο Καταλανός παρλαμβάνει ένα σύνολο που θέλει εναν ακόμα παίκτη και δουλειά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ουσιαστικά αυτό που λείπει είναι ο ένας ακόμα δημιουργός από την περιφέρεια που θα ανοίξει τον ρυθμό, θα δημιουργήσει καλύτερες καταστάσεις για τους ψηλούς και θα σηκώσει λίγο από το βάρος του εκπληκτικά σταθερού(και σήμερα) Καλάθη. Διότι αν βαυκαλίζονται αρκετοί πως μάθανε μπάσκετ και ιδιαίτερα ο Διαμαντίδης τους έμαθε να βλέπουν πέρα από την κολώνα του σκορ, τότε μάλλον έχουν προσωπικά με έναν παίκτη που 35 λεπτά παίζει απίστευτη προσωπική άμυνα, κυνηγάει όλα τα ριμπάουντ, αποφεύγει τα λάθη, φτιάχνει την ομάδα του.

Ναι το σουτ του είναι κακό και το κάνει χειρότερη η ψυχολογία του, αλλά το μπάτζετ των πρασίνων δεν είναι μόνο τα 2 εκατομμύρια του ελληνοαμερικανού. Υπάρχουν άλλα 8-10 εκατομμύρια στο παρκέ που θα πρέπει να τον βοηθήσουν, αν θέλετε να καλύψουν τις αδυναμίες του.

Ο Παναθηναϊκός των έξι ξένων, και όχι των τεσσάρων που έπαιξαν στο ΣΕΦ, ίσως να πληρώνει την βιαστική επιλογή να ανανεωθεί ο Φελντέιν πέρυσι. Είτε για την Ευρώπη είτε για την Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν γκαρντ δημιουργό είτε γυρίσει έτοιμος ο Τζέιμς είτε όχι. Και η μεγάλη νίκη, από πλευράς σημαςίας στην Μπάμπεργκ, δίνει κάποιο χρόνο για σωστή επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θαύμα θαυμάτων στην πρεμιέρα Πασκουάλ!
Έτσι έζησε ο Πασκουάλ τη νίκη κόντρα στη Μπάμπεργκ
Αποθέωσε Καλάθη ο Τζέιμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK