Εθνική: Συγχωροχάρτι και... διεύρυνση

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την αναμενόμενη συνέχιση της συνεργασίας με τον Φώτη Κατσικάρη, αλλά και τα όσα συζητήθηκαν με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Εθνική: Συγχωροχάρτι και... διεύρυνση

Ο Φώτης Κατσικάρης όπως αναμενόταν συνεχίζει με την Εθνική Ελλάδας με σκοπό καταρχάς να ολοκληρώσει την διαδρομή του με την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η... μη. Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας τεχνικός έχει επιλέξει να κλείσει τον κύκλο του αυτό το καλοκαίρι είτε με πρόκριση στην μεγαλύτερη αθλητική γιορτή είτε με αποκλεισμό από το προολυμπιακό.

Τρεις διοργανώσεις, τρεις προσπάθειες και παράλληλα ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ όπως αυτό της Μούρθια κατέστησαν σαφές από πέρυσι τις προθέσεις. Αυτή ήταν και η πρώτη συμφωνία πριν το Ευρωμπάσκετ, αυτή και η συζήτηση μετά.

Ουσιαστικά στο ραντεβού δεν συζητήθηκε ούτε τέθηκε κάποιο ζήτημα για την συνέχιση της συνεργασίας καθώς όλα αυτά ήταν σαφή. Περισσότερο η ομοσπονδία ήθελε να τον συναντήσει από ...κοντά στην Μαδρίτη και να θέσει κάποια ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία.

Διεύρυνση βάσης

Μία παράμετρος δεν λειτούργησε φέτος και ήταν η επιλογή να μην υπάρξει ευρεία... επιλογή και ουσιαστικά ανταγωνιστική προετοιμασία. Το προπονητικό τιμ είχε επιλέξει τους 12 από τα τέλη της σεζόν, έχοντας συγκεκριμένες σταθερές ακόμα και σε ζητήματα τραυματισμών. Το σχέδιο δεν λειτούργησε τελικά καθώς παίκτες βρέθηκαν σε πολύ μέτρια κατάσταση σε όλο το τουρνουά και την προετοιμασία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η διοίκηση της ΕΟΚ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δηλαδή, ζήτησε να διευρυνθεί ο κύκλος με σκοπό να γίνει προσπάθεια να κληθούν, εκτός των ΝΒΑερ (Κουφός, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο) και άλλοι... "Αμερικανοί" όπως ο Ζακ Όγκαστ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αλλά το σημαντικότερο, τέθηκε θέμα εγχώριων κλήσεων.

Παππάς και Μαυροκεφαλίδης

Παππάς, Μαυροκεφαλίδης ακόμα και Σχορτσανίτης αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης καθώς το αφεντικό της ομοσπονδίας κατέστησε σαφές πως δεν τον ενδιαφέρουν παρελθόντα ζητήματα, αρνήσεις και κόντρες (καλύτερα παραδείγματα Μαυροκεφαλίδης με την ομοσπονδία και Παππάς με τον Κατσικάρη). Σε αυτό το ζήτημα, ο προπονητής απάντησε θετικά ανάλογα με το αν ταιριάζουν στο αγωνιστικό στυλ.

Από την άλλη όμως υπάρχει η θέση του Κατσικάρη πως πρέπει η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένη οπότε, με δεδομένη την έναρξη των αγώνων αρχές Ιουλίου, δεν επιθυμεί να ανοίξει πολύ τις κλήσεις για την προετοιμασία προκειμένου να τεθεί θέμα διεκδίκησης μίας ή δύο θέσεων. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα κληθεί να παίξει εκτός Ευρώπης στο προολυμπιακό, τότε το τεχνικό τιμ θα προτείνει μία συνθήκη παρόμοια με αυτή του 2015: Η 12αδα και το πλάνο έτοιμα πριν από το τέλος των υποχρεώσεων των συλλόγων (σε απόλυτη συνάρτηση με τους αντιπάλους), συν ένας περιορισμένος αριθμός επιπλέον παικτών για τις προπονήσεις και ως ασφαλιστική δικλείδα.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, αν θα υπάρξει διελκυστίνδα για το μοναδικό ουσιαστικά εκκρεμές ζήτημα ανάμεσα σε δύο πλευρές των οποίων ως τώρα η συνεργασία δεν πέρασε από στενωπούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK