Ετοιμάζεται για παιδο...σκούπισμα ο Παναθηναϊκός

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού και αυτό που θέλει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ετοιμάζεται για παιδο...σκούπισμα ο Παναθηναϊκός

Από τις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός δείχνει το μπάσκετ που θα επιδιώξει να παίζει τον χειμώνα με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι "πράσινοι" μπαίνουν πολύ επιθετικά μεν, αλλά με γνώμονα μία ριζική ανανέωση που προανήγγειλε το Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η πρώτη κίνηση ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (με την φημολογία από τη Θεσσαλονίκη να φέρνει και τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο παιχνίδι την Πέμπτη), ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τον Γιάννη Αθηναίου ή τον Ντι Τζέι Κούπερ φέρονται να βρίσκονται στο πλάνο για ένα διπλό κτύπημα στα γκαρντ και παράλληλα υπάρχει προσωπική επαφή με τον Ίαν Βουγιούκα.

Πάνω από το 50% του προϋπολογισμού

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον διακαή πόθο και μία δική του άφιξη αλλάζει αρκετά το σχεδιασμό που αφορά όμως τους ξένους. Ένα συμβόλαιο όπως το δικό του, υπολογίζεται ότι θα είναι στα επίπεδα των χρημάτων της Λοκομοτίβ Κούμπαν κάτι που μεταφράζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Συν τα χρήματα σε Διαμαντίδη και Φώτση, υπολογίζοντας μία επιστροφή Βουγιούκα, πρόκειται για πάνω από το 50% του προϋπολογισμού.

Άγνωστο είναι το μέλλον των δύο προπονητών οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Αλβέρτη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μανωλόπουλος και Πρίφτης περνούν ήδη από τον έλεγχο του Ιβάνοβιτς και αυτός θα εισηγηθεί αν ένας από τους δύο θα συνεχίσει, έχοντας παράλληλα το ελεύθερο να φέρει κι έναν δικό του συνεργάτη.

Άλλωστε ο Μαυροβούνιος προπονητής δεν θα είναι παρών στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έχοντας υποχρεώσεις με την εθνική Βοσνίας από τις 13 ως τις 27 Αυγούστου, οπότε θα πρέπει οι βοηθοί του να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις πρώτες εντολές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σαφής για το εγγύς μέλλον του Παναθηναϊκού όσο κι αν ο κόσμος νομίζει ότι οι πρωταθλητές πετούν λευκή πετσέτα. Οι πράσινοι αποκτούν ένα συγκεκριμένο πλάνο με σκοπό να φτάσουν εκεί που θέλουν, στην κορυφή της Ευρώπης, σε ορίζονται δύο, τριών χρόνων. Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η διοίκηση μίας τόσο μεγάλης ομάδας μιλά, μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί, για ανανέωση με προοπτική.

Το μπάσκετ θέλει τον Γιαννακόπουλο της Τετάρτης

Κάπου εδώ έρχεται η μέγιστη απορία. Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που αφορούσαν στο μπασκετικό σκέλος ήταν από τις πιο σοβαρές που έχουν ακουστεί. Μετρημένος, ανέλαβε ευθύνες για υπερβολές σε στόχους, μοίρασε τα… κέρδη των τίτλων, μίλησε ανοικτά για σοβαρό σχεδιασμό με συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Πριν από λίγες ημέρες είχε υπερβεί κάθε όριο, είχε προκαλέσει, είχε απειλήσει, αψήφησε τιμωρίες.

Το ελληνικό μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός έχουν ανάγκη από τον Γιαννακόπουλο της Τετάρτης, όχι από τον Γιαννακόπουλο των τελικών. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να… υπερισχύσει τελικά αυτός της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη:

Άφησε ελεύθερους πέντε παίκτες ο Παναθηναϊκός, μένει ο Γκιστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK