Το "yes" του Μπουρούση που θα άλλαζε δύο Final 4

Με αφορμή την πρεμιέρα του εφετινού Final-4 και τη συμμετοχή του Γιάννη Μπουρούση, ο Τάσος Μαγουλάς θυμάται ξανά την πρόταση των Σπερς για παρτενέρ του Τιμ Ντάνκαν στο Final 4 του 2009 και πως η άρνηση του τότε σέντερ του Ολυμπιακού άλλαξε την ιστορία της διοργάνωσης από το 2010 και έπειτα.

Το "yes" του Μπουρούση που θα άλλαζε δύο Final 4

Το Final 4 του Βερολίνου το 2009 είναι από τα πλέον κομβικά της ιστορίας. Εμφανίζεται η πληρέστερη και ακριβότερη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός. Επανεμφανίζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά από τρία χρόνια θα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Τελειώνει η συγκεκριμένη ομάδα της ΤΣΣΚΑ που αποτελούσε σημείο αναφοράς για την διοργάνωση από το 2003 ενώ η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που επαναφέρει το γρήγορο μπάσκετ στο προσκήνιο.

Ο Ολυμπιακός με ένα μείγμα παικτών από το ξεκίνημα της εποχής των Αγγελόπουλων, δηλαδή νεαρών Ελλήνων και μορφών των Final 4 εκείνης της δεκαετίας, είναι εμφανές ότι πρόκειται για την ομάδα η οποία επέστρεψε για να μείνει.

Ο ΝΤΑΝΚΑΝ, Ο ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΚΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Την ίδια ώρα στο ΝΒΑ, οι Σπερς πέφτουν θύμα των Μάβερικς και αποκλείονται για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει πάρει την απόφαση ότι αυτό που λείπει είναι ένας νεαρός παρτενέρ για τον Τιμ Ντάνκαν, όπως παλαιότερα ήταν ο Νεστέροβιτς. Ο Τιάγκο Σπλίτερ, επιλογή της ομάδας στο ντραφτ του 2007, δεν δείχνει τόσο ώριμος, γι' αυτό και ο "Ποπ" συμφωνεί με τους σκάουτ της ομάδας να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να προτείνει συμβόλαιο σε έναν ανερχόμενο Έλληνα σέντερ.

Δύο ώρες πριν ξεκινήσει το Final 4, στις εξέδρες, στο άδειο γήπεδο, εμφανίζεται με ένα μπεζ πουκάμισο και περισσότερο αμφίεση τουρίστα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Σε αντίθεση με ό,τι τραβάει ο Γκρεγκ Σέιγκερ, ήταν ιδιαίτερα φιλικός και δέχθηκε να μιλήσει λίγο για το Final 4 στον "ΣΚΑΪ" που είχε τα δικαιώματα.

"Ήρθα να δω τους καλύτερους στην Ευρώπη", είπε κι έφυγε για τη θέση του. Το Σάββατο το πρωί, στο κενό διάστημα των ομάδων, ο Πόποβιτς συναντά τον εκπρόσωπο του Γιάννη Μπουρούση. Η φημολογία, που επιβεβαιώθηκε τότε, θέλει ωριαίο ραντεβού με τον ίδιο τον παίκτη στον οποίο υποβάλλεται επίσημη πρόταση για συμφωνία τριών ετών.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Ο κορυφαίος προπονητής του ΝΒΑ είχε πειστεί ότι ο νεαρός είναι ο κατάλληλος παίκτης για να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια στον παρτενέρ του Ντάνκαν. Τα τελειώματα κοντά στο καλάθι, η ταχύτητα, η άμυνα και οι προοπτικές βελτίωσης, έφεραν τον τότε σέντερ του Ολυμπιακού ένα "yes" από το ΝΒΑ.

Ο Μπουρούσης δεν είπε ποτέ το "ναι" και προτίμησε να συνεχίσει τη διαδρομή του στον Ολυμπιακό με σκοπό την ευρωπαϊκή καταξίωση του ιδίου και της ομάδας του. Το 2014, ο Έλληνας ψηλός θα παίζει στο Final 4 ως παίκτης της Ρεάλ και την ίδια ώρα ο Τιάγκο Σπλίτερ που τελικά... φορτώθηκε (χιούμορ) στον Πόποβιτς, θα αγωνίζεται δίπλα στον Ντάνκαν στους τελικούς της Δύσης.

Ένα "yes" τότε και πολλά θα είχαν γραφτεί διαφορετικά από το Final 4 του 2010 μέχρι το φετινό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε εκείνη τη διοργάνωση είδαμε με τα μάτια μας και τον μοναδικό τρόπο να μην υπάρξει ποτέ βία σε αγώνα μπάσκετ. Ήταν δεν ήταν 30 παλικάρια - ντουλάπες σε κάθε εξέδρα με μοναδική αποστολή να κάθονται αναπαυτικά στην άκρη και να κοιτάνε τους αού - ουά. Από τους 7.000 Έλληνες δεν έπεσε ούτε χαρτομάντηλο στο μπροστινό κάθισμα. Μόνο "defense" δεν φώναζαν... Γέμισε το Βερολίνο αρσακειάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρωτά η Ισπανία, μετά οι άλλοι για Μπουρούση

News 24/7

24MEDIA NETWORK