Φοβήθηκαν να... πετύχουν

Ο Τάσος Μαγουλάς εντοπίζει το λόγο του πρόωρου αποκλεισμού της Εθνικής από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φοβήθηκαν να... πετύχουν

Γιατί χάσαμε; Γιατί φαίνεται ότι μπήκαμε διαλυμένοι ψυχολογικά. Διότι κανείς δεν κατάφερε να σηκώσει αυτή την ομάδα σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού όταν είχαμε ανάγκη. Στις ήττες η βασική ευθύνη είναι στον προπονητή και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς παρά τη δουλειά που εμφανώς έκανε ο Κατσικάρης. Αυτό που είδε μεσούντος του αγώνα, ήταν σαφές πως το βασικό ζήτημα ήταν οι παίκτες.

Αδιανόητο για αθλητές με τέτοια εμπειρία σε εθνική και συλλόγους να δείχνουν αυτή την εικόνα. Μία εικόνα αποκαρδιωτική, κι επειδή μιλάμε για φιλότιμους αθλητές, η αιτία εντοπίζεται μόνο σε έναν παράγοντα: το άγχος. Οι διεθνείς μας λύγισαν, κατέρρευσαν έχοντας τον τίτλο του φαβορί, στην πρώτη ομάδα η οποία διάβασε το παιχνίδι μας αισθάνθηκαν αδύναμοι και τελικά ήρθε ο διασυρμός.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, και δεν το άξιζε αυτή η προσπάθεια, αλλά η εθνική διασύρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι από μία χειρότερη ομάδα.

Μία ομάδα η οποία δεν είχε τίποτε να χάσει, αλλά οι διεθνείς μας φάνηκε πως αισθάνονταν πως θα έχαναν πολλά.

Δεν υπάρχουν ατομικές ευθύνες στα ομαδικά σπορ, αλλά η ομαδικότητα είναι άθροισμα... ατομικών προσπαθειών. Ο Μπουρούσης για πρώτη φορά έχασε όλες τις μάχες στη ρακέτα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο Καλάθης μπερδεύτηκε από τις άμυνες των Σέρβων, ο Παπανικολάου σε κάθε αγώνα και χειρότερος.

Κάπου εκεί μπήκαν κάποια, όπως φάνηκε λάθη του κόουτς, ο οποίος επέλεξε κοντά σχήματα σε κρίσιμα σημεία και το πληρώσαμε.

Δυστυχώς ψυχολογικά η ομάδα φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμη να σηκώσει το βάρος μίας επιτυχίας. Μάλλον δεν ήταν έτοιμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK