Η αρχή είναι απλά το... ξεκίνημα

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ και εξηγεί γιατί η νίκη κόντρα στη Σενεγάλη δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το ξεκίνημα της γαλανόλευκης στη διοργάνωση.

Η αρχή είναι απλά το... ξεκίνημα

Η καλή αρχή σε ένα μπασκετικό τουρνουά δεν σημαίνει το ίδιο με τις …παροιμίες. Δεν είναι το ήμισυ του παντός και σίγουρα δεν είναι δύσκολη. Δεν έγινε δύσκολη διότι η εθνική ήταν σοβαρή και πραγματικά πολύ καλή σε αυτό που ήθελε να κάνει.

Έχει συγκεκριμένο πλάνο

Αυτό είναι και το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουμε από την πρεμιέρα απέναντι στην Σενεγάλη. Η εθνική του Κατσικάρη έχει συγκεκριμένο πλάνο από την αρχή έως το τέλος. Καταφέρνει να τρέξει, βγάζει ελεύθερα σουτ, είναι πιεστική στην άμυνα. Ένα όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ το οποίο σαν φιλοσοφία η εθνική δεν είχε ποτέ.

Το αν θα καταφέρει να πάρει και τα αποτελέσματα μένει να το μάθουμε διότι τόσο η Σενεγάλη όσο και οι Φιλιππίνες, ασχέτως από το πώς θα πάει η αναμέτρηση, δεν θα είναι οι αντίπαλοι όταν θα κρίνονται τα πάντα.

Περισσότερα προσεχώς

Ουσιαστικά το ταβάνι αυτής της γρήγορης και γεμάτης διάθεση εθνικής, θα το μάθουμε στα παιχνίδια με την Κροατία και την Αργεντινή. Εκεί θα φανεί πόσο εύκολο θα είναι στον Καλάθη να τρέξει στην ομάδα, στον Μπουρούση να στήνει πάρτι στην ρακέτα και την ομάδα να ακολουθεί τον γρήγορο ρυθμό χωρίς να χάσει τα ριμπάουντ.

Η ομάδα είναι σαφές πως θέλει χρόνο αν σκεφτούμε πως ο βασικός της οργανωτής έχει μόλις τρία παιχνίδια παρουσίας.

Επί του παρόντος τα πράγματα πάνε πραγματικά καλά. Η ομάδα φαίνεται ότι είναι ανανεωμένη, στον πάγκο υπάρχουν μόνο άνθρωποι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν να κάνουν κανονική δουλειά και όχι…κατασκοπική.

Εντυπωσιακά σοβαρός ο Αντετοκούνμπο

Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά εντυπωσίασε είναι η σοβαρότητα που έδειξε ο Αντετοκούνμπο. Με τεράστια προσόντα, αλλά παραστάσεις μόνο από το ΝΒΑ και μία ομάδα η οποία απλά έψαχνε να τελειώσει η χρονιά προσφέροντας σόου, δεν ήταν βέβαιο πως σε κάθε φάση δεν θα προσπαθούσε να περάσει πάνω από όλους για να καρφώσει.

Όλοι δείχνουν να έχουν κατανοήσει τον ρόλο τους και η πορεία μόλις ξεκίνησε. Ως εκεί όμως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK