H... δικαίωση του Ολυμπιακού με τον Μπονσού

Η εξαιρετική απόδοση του Μενσά Μπονσού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακού μπαίνει στο μικροσκόπιο του Τάσου Μαγουλά.

H... δικαίωση του Ολυμπιακού με τον Μπονσού

Άπαντες περίμεναν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για να δουν τον Μενσά Μπονσού. Τον παίκτη που έφερε ο Ολυμπιακός τον Ιούλιο αλλά μετά τα ιατρικά τεστ ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας. Οι μόνοι που δεν θα πρέπει να είχαν άγχος, είναι οι ερυθρόλευκοι διότι γνώριζαν ακριβώς την ποιότητα του Βρετανού και γι αυτό τον είχαν επιλέξει.

Ο παίκτης σίγουρα ήθελε να δείξει την αξία του και να πάρει μία εκδίκηση διότι, όπως είχε τονίσει, η αποπομπή του πριν καν προπονηθεί έβλαψε πολύ την εικόνα του και η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει όσα περισσότερα από το συγκεκριμένο βράδυ, ίσως περισσότερα από ό,τι πήρε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Προς απόλυτη δικαίωση του τέως προπονητικού τιμ των Πειραιτωτών, ο Μπονσού ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Δεν τέθηκε άλλωστε, ούτε από τον Ολυμπιακό, αμφισβήτηση πως ο συγκεκριμένος παίκτης ατομικά αλλά και στο πλάνο της ομάδας τους, ήταν η καλύτερη επιλογή. Η καριέρα του αλλά και η εικόνα του καταδεικνύει αυτό που γνωρίζουμε όλοι, πως είναι καλύτερος παίκτης τόσο από τον Ντάνστον όσο και από τον Χάντερ. Αυτό είδαμε και στο γήπεδο.

Ο καλύτερος ψηλός στην Α1

Ίσως και για τον κόσμο των τέως πρωταθλητών Ευρώπης, ήταν ενδιαφέρον να παρατηρήσουν αν θα ταίριαζε στην ομάδα τους ο Μπονσού. Ουσιαστικά ήταν μία επιβεβαίωση η μεγάλη του εμφάνιση διότι αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος ψηλός στην Α1 γι αυτό και η ΑΕΚ κατάφερε να πάει το παιχνίδι σχεδόν στον πόντο.

Ο δικέφαλος έπαιξε καλύτερα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό καθώς βρήκε τρόπο να …περάσει την μπάλα στον θηριώδη Μπονσού. Θα νικούσε δε, όπως και άλλες ομάδες φέτος, αν δεν υπήρχε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος συνεχίζει να κάνει την καλύτερή του χρονιά παίζοντας σε κάθε αγώνα μεγάλο μπάσκετ.

Ποιο είναι το επιμύθιο; Ο Ολυμπιακός με τον Μπονσού θα είχε ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και σταθερότητα στην ρακέτα, όμως το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο(γνωστό εδώ και καιρό πάντως) δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητο από το ιατρικό τιμ της ομάδας υπολογίζοντας πως η ομάδα καλείται να παίξει δύο παιχνίδια την εβδομάδα με συνεχόμενα δύσκολα ταξίδια. Από την πλευρά του πάντως, ο Βρετανός αντιπαραθέτει πως δεν έχει χάσει αγώνες από ένα πρόβλημα το οποίο διαγνώστηκε όταν ήταν 22 ετών.

Η ΑΕΚ οφείλει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στο ρόστερ της επόμενη χρονιά και γύρω του να κτίσει μία ομάδα που θα είναι τρομερά ανταγωνιστική καθώς σίγουρα θα βρει κι έναν οργανωτή του ιδίου επιπέδου.

Στο τέλος της ημέρας πάντως σε βάζει σε…σκέψεις η ιδέα ο Μπονσού να είχε τον Σπανούλη δίπλα του.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 83-77

News 24/7

24MEDIA NETWORK