Η επιστροφή του Σπανούλη και το σταυροδρόμι του Άρη

Ο πάγκος έκανε τη διαφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την επιστροφή του Σπανούλη ενόψει Μπαρτσελόνα και το σταυροδρόμι της ομάδας του Πρίφτη.

Η επιστροφή του Σπανούλη και το σταυροδρόμι του Άρη
INTIME SPORTS

Ουκ τω πολλών το ευ, αλλά μάλλον οι πρόγονοί μας δεν είχαν ως πρώτη τους σκέψη των μπάσκετ. Διότι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη σε ένα τρομερά ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς είχε περισσότερους και καλύτερους παίκτες, ακριβώς όσα είναι και τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει. Και ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση για τους ερυθρολεύκους διότι μετά από ένα μήνα έπρεπε να προσαρμοστούν στην επιστροφή του ηγέτη τους και παράλληλα να βρουν το στυλ για το οποίο δούλεψαν όλο το καλοκαίρι. Φευ, αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουν πια και ο διαβασμένος Άρης το επιβεβαίωσε πηγαίνοντας τους πρωταθλητές στα όριά τους.

Η διαφορά των πάγκων

Τελικά ηττήθηκε νομοτελειακά καθώς πήρε 13 πόντους από τους αναπληρωματικούς του, έναν λιγότερο από όσους πέτυχε μόνος του ο Χάντερ και 30 λιγότερους από εκείνους που πήρε ο Σφαιρόπουλος από τους δικούς του αναπληρωματικούς

Με τόσο μεγάλα κι ακριβά, για τα ελληνικά δεδομένα ρόστερ, είναι λογικό ο Χάντερ ή ο Χάκετ να ξεκινούν από τον πάγκο. Ο δε Μιλουντίνοφ μπορεί να μην κατάφερε να περιορίσει πραγματικά τον Χάγκινς, αλλά στον Άρη δεν θα έπεφτε κάτω από τα 20-25 λεπτά συμμετοχή.

Αναμενόμενα μέτριος ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι ήταν λογικά μέτριοι, διότι έπρεπε να βρουν ρυθμό και το παιχνίδι τους. Στην Ευρωλίγκα ίσως να έχαναν αλλά ο μαχητικός Άρης δεν είχε τις λύσεις για να κάνει την έκπληξη. Ούτως ή άλλως ο Σφαιρόπουλος δεν περίμενε την παραμονή των Χριστουγέννων για να προβληματιστεί. Φαίνεται όμως πως ο Ολυμπιακός υποχρεωτικά γυρνά στην περυσινή προσέγγιση παιχνιδιού, όπου κύριος στόχος ήταν τα χαμηλά σκορ και ο αργός ρυθμός. Ναι μεν, μόλις άνοιξε το τέμπο ήρθαν οι 20 εύκολοι πόντοι, αλλά το τέμπο άνοιξε διότι οι Θεσσαλονικείς ήταν άστοχοι σε ελεύθερα σουτ, ενώ δεν είχαν την ευχέρεια να πάρουν ποιοτικές λύσεις από τους αναπληρωματικούς.

Η συγκυρία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα δεν είναι τόσο κακή διότι είναι ένας αντίπαλος που απέδειξε πέρυσι πως αυτό το μπάσκετ τον...ενοχλεί. Ναι μεν δεν είναι η ίδια ομάδα, αλλά πάλι σε έναν τέτοιο ρυθμό, δεν αισθάνεται άνετα.

Το δώρο του Σπανούλη

Το δώρο για τον Σφαιρόπουλο ήταν ο Σπανούλης που μπήκε πανέτοιμος σωματικά. Είναι προφανές πως το τιμ επέλεξε να παρατείνει την αποχή του για μία εβδομάδα προκειμένου να παίξει σε φουλ ρυθμούς από τον πρώτο αγώνα. Τα άλλα, όπως φάνηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ή στην αρχή έρχονται. Τα σουτ γίνονται υπό καλές προϋποθέσεις και ο Στρόμπερι υποχρεώνει την ομάδα να ανοίξει κάποιες στιγμές το παιχνίδι της για να τον αξιοποιήσει.

Τί λείπει; Ο Γιανγκ, ο παίκτης που θα δώσει ξεκούραστους πόντους στην ρακέτα και βέβαια ο Τζέιμς δεν θα προσφέρει τέτοιες λύσεις. Ήθελε αυτή την διάσταση ο Έλληνας τεχνικός, αλλά δεν εμπιστεύτηκε κάποιον από τους παίκτες που βρίσκονταν στην αγορά για να καλύψει εκείνα τα οποία έδινε ο Αμερικανός, οπότε επέλεξε μία πιο ...αμυντική λύση.

Το πραγματικό ζήτημα είναι το μικρό διάστημα μέχρι τον αγώνα με τους Καταλανούς καθώς όλη η ομάδα θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο με τον αρχηγό της, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Το σταυροδρόμι του Άρη

Ο Άρης όχι μόνο δεν τα έχει όλα, αλλά με τα λίγα και τους τόνους που ζυγίζει το όνομά του, προσπαθεί να επιστρέψει κοντά στην κορυφή. Αυτό που είδαμε είναι το ταβάνι του σε τέτοια παιχνίδια. Δεν γίνεται ο Πρίφτης να ζητήσει κάτι περισσότερο από την παρούσα ομάδα. Λείπουν δύο, τρεις παίκτες καλού επιπέδου για τον πάγκο προκειμένου να κρατούν την πίεση και τον επιθετικό ρυθμό αλλά αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις.

Αυτό είναι και το σταυροδρόμι για το 2016. Η δουλειά που γίνεται στον Άρη είναι υποδειγματική σε θέματα ρόστερ. Οι ξένοι αποκτήθηκαν με συγκεκριμένο σκεπτικό και μέσα στα οικονομικά πλαίσια οπότε ασχέτως με τον επίλογο της σεζόν, η διοίκηση του συλλόγου θα πρέπει να δει πόσο μακριά μπορεί να απλώσει τα...πόδια της χωρίς να βγει από το κρεβάτι.

Η εύκολη λύση είναι να γίνει ένα από τα γνωστά ανοίγματα του παρελθόντος και για έξι μήνες οι κιτρινόμαυροι να δημιουργήσουν ένα ρόστερ που θα μπορεί θεωρητικά να απειλήσει τους αιωνίους της Αθήνας. Αν δεν υπάρχει όμως πραγματικό οικονομικό υπόβαθρο, τότε γρήγορα, όλα θα σκορπίσουν και ο σύλλογος θα παλεύει για την ύπαρξή του.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Άρη ήταν αυτή η μάχη με τον Ολυμπιακό για 37 λεπτά, η οποία έδειξε ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της φετινής του ομάδας και τις ανάγκες της.Δικαιώνει την φιλοδοξία για μία εξαιρετική χρονιά, οφείλει όμως αυτός ο ενθουσιασμός να μην τον παρασύρει.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK