Η πιο εύκολη δύσκολη δουλειά

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τον περίπατο του βελτιωμένου Παναθηναϊκού στη Μάλαγα και τη δύσκολη δουλειά του προπονητή που μπορεί να γίνει εύκολη.

Η πιο εύκολη δύσκολη δουλειά

Σε μία εβδομάδα θα έχουμε την πρώτη εικόνα για το πόσο βελτιώθηκε ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές που έκανε. Ο περίπατος στην Μάλαγα δείχνει πως καταρχάς αυτός που βελτιώθηκε είναι ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Βελτιώθηκαν οι αντιδράσεις τους, αντιλήφθηκαν πως σε αυτό το επίπεδο και ιδιαίτερα με τέτοια πίεση δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο.

Τους πήρε λίγο καιρό, χρειάστηκε να ακούσουν...τριξίματα στις καρέκλες τους, πιέστηκαν ακόμα και για κινήσεις αλλά φαίνεται πως ο Τζόρτζεβιτς αντιλήφθηκε για το πόσο εύκολη μπορεί να γίνει μία από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές δουλειές στην γηραιά ήπειρο.

Θα το κατάλαβε ιδιαίτερα στην Ανδαλουςία όταν κάποια στιγμή θα πήρε το μάτι του τον απογοητευμένο από τα προβλήματα Πλάθα να μην σηκώνεται καν από τον πάγκο του. Και αν σηκωνόταν θα έβλεπε την λειψανδρία μίας ομάδας με περιορισμένο προϋπολογισμό, αναλογικά, την ώρα που η διοίκηση του Παναθηναϊκού, δέχεται αίτημα του προπονητή για έναν παίκτη και του φέρνει τρεις.

Αντίδραση του προπονητή

Το καλό της υπόθεσης είναι πως ο Τζόρτζεβιτς αντιδρά πλέον και μοιάζει η ομάδα του καλύτερα διαβασμένη στην πορεία μίας αναμέτρησης. Δεν μένει μόνο στο καλό ξεκίνημα, αλλά συνεχίζει στηριζόμενος βεβαίως στο άνοιγμα του ρόστερ, να κρατάει την πίεση με γρήγορες επιθέσεις και με καλύτερη άμυνα πια. Ο Σέρβος πίστευε πως η ομάδα του χρειαζόταν παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός, όταν χάνεται ο ρυθμός στην επίθεση.

Και όμως με την Μάλαγα, στο πρώτο ημίχρονο όπου κρίθηκαν όλα οι πράσινοι έκαναν το πιο ομαδικό τους παιχνίδι, έχοντας εκτός από τελικές πάσες και αρκετά καλή κυκλοφορία. Ο Ραντούλιτσα πάνω από τρεις φορές, κινήθηκε χωρίς μπάλα, όχι για να ποστάρει αλλά παράλληλα για να πάρει την πάσα σε καλή απόσταση. Ο Γουίλιαμς, δίνει άλλη διάσταση σε σχέση με τον Φελντέιν καθώς κινείται χωρίς μπάλα μπορεί όμως να δημιουργήσει σουτ αν δεν δεχθεί πάσα. ΟΚ, είναι σαφές πως ήρθε με την λογική, να σουτάρει συνέχεια γι αυτό και η διαχείριση του επιβάλλει πολλές αλλαγές. Συνεπής στην άμυνα, ανοίγει εύκολα τον αιφνιδιασμό, είναι όλα όσα ξέραμε.

Πάρτι στη ρακέτα

Αυτό που έκανε άριστα ο Παναθηναϊκός, ήταν να κτυπήσει στην ρακέτα της Μάλαγα. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, για ένα ημίχρονο οι πράσινοι δεν έκαναν σουτ από την κορυφή της ρακέτας. Έκτισαν διαφορά με 15/20 σουτ στην καρδιά της ρακέτας, κι επιχείρησαν μόλις πέντε τρίποντα, όλα από τις γωνίες.

Το πλάνο ακολουθήθηκε στο έπακρο και είναι εμφανές πόσο αποτελεσματικότερος είναι ο Καλάθης όταν τα πάντα βρίσκονται στην θέση τους. Οταν υπάρχει κίνηση γύρω του και δεν περιμένουν άπαντες την σειρά τους να ακουμπήσουν την μπάλα. Η αδυναμία των γηπεδούχων καταρχάς στην περιφερειακή άμυνα, ήταν γνωστή και σε αυτή ο Τζόρτζεβιτς έβαλε τις βάσεις. Ο Καλάθης επιτέθηκε και οι συμπαίκτες του ακολούθησαν. Η ελληνική ομάδα με την σωστή σειρά αλλαγών διατήρησε την ενέργειά της και πήρε αυτό που ήθελε.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δείχνει σοβαρότητα εκτός έδρας και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου μισού της σεζόν. Πόσο καλύτερος είναι θα έχει την ευκαιρία να το δείξει στα δύο επόμενα παιχνίδια που θα κρίνουν το πλασάρισμά του.

Τώρα που θα έρθουν αντίπαλοι οι οποίοι θα ασχοληθούν να διαβάσουν το παιχνίδι του, θα πρέπει να βρει τρόπο να σταθεροποιήσει το σουτ από το τρίποντο διότι λογικά θα συναντήσει άμυνες πιο κλειστές, σε ντέρμπι. Και τις βολές να βάλει βεβαίως βεβαίως.

Αυτό που κερδίζει σίγουρα σε αυτό το διάστημα αφορά στον προπονητή του που δείχνει πάλι σίγουρος για τις επιλογές του, όπως το ξεκίνημα της σεζόν. Τόσο σίγουρος, ώστε μπορεί να κρατάει εκτός ομάδας την τρίτη μετεγγραφή. Δεν ζήτησε ψηλό άλλωστε οπότε δεν του είναι εύκολο να βάλει τον Χάντερ άμεσα στο ροτέισον.

Με καλές ή κακές επιλογές, ο Παναθηναϊκός οφείλει να έχει τον προπονητή του σίγουρο γι αυτό που θέλει να δει στο παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 58-76

Τα εντυπωσιακά καρφώματα του Έλιοτ Γουίλιαμς

Τζόρτζεβιτς: "Συνεπείς μέχρι το τέλος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK