Η ώρα της αντίδρασης

Ο Τάσος Μαγουλάς αποκαλύπτει το σχεδιάγραμμα του Μεσίνα και του Λάσο μετά από τις ήττες ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ στα πρώτα παιχνίδια τους επί ελληνικού εδάφους και προβλέπει βελτίωση των αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο 4ο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς στη Euroleague.

Η ώρα της αντίδρασης
INTIME SPORTS

Όσο πλησιάζει η ώρα για τις δύο αναμετρήσεις - τελικούς είναι σαφής ο δρόμος μεν, αλλά μην ξεχνάμε και κάποιες... παραμέτρους που θα πρέπει να τηρηθούν για το 2-2. Ό,τι κι αν έγινε ή πιο σωστά ό,τι δεν έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα μοιάζει πολύ δύσκολο να επαναληφθεί από τους αντιπάλους.

Για παράδειγμα, μετά από τρεις αγώνες, ο Μεσίνα δεν πρόκειται να αφήσει περισσότερο ακάλυπτο τον Τζάκσον ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε το κέντρο. Η Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο, κατάλαβε το πλάνο του Ολυμπιακού, έριξε στο παρκέ Σλότερ και Ρέγες, γι' αυτό επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης και παραλίγο να κάνει το 3-0.

Η ΤΣΣΚΑ θα ανεβάσει το σκορ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους τα τελευταία τρία λεπτά και αν το επαναλάβει θα σημαίνει δεύτερη σερί νίκη. Μπορεί όμως; Ένας προπονητής όπως ο Μεσίνα, παρά τα κτυπητά λάθη στο στήσιμο της ομάδας του, δεν γίνεται να μην αντιδράσει διότι ξέρει ότι δεν μπλέκεις με τον Παναθηναϊκό σε ένα πέμπτο παιχνίδι.

Τι έχει ετοιμάσει; Το προπονητικό τιμ των πρωταθλητών Ελλάδας πρέπει να είναι έτοιμο για διάφορα τρικ, ίσως για περισσότερο Τζέρεμι Πάργκο για την επίθεση, κάτι που λειτούργησε σε κάποια σημεία. Ό,τι κι αν γίνει, η ΤΣΣΚΑ στοχεύει να ανοίξει το σκορ, να πάει στους 70 πόντους, κάτι που δεν συμφέρει την ελληνική ομάδα.

Στοπ σε κάποιον από τους γκαρντ

Οι Ισπανοί προπονητές από την άλλη πλευρά έχουν το δικό τους σκεπτικό. Δεν αλλάζουν το αρχικό πλάνο, παρά μόνο όταν είναι μέγιστη ανάγκη. Όπως από τα τέλη της τρίτης περιόδου στο ΣΕΦ.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίζει πολύ δυνατά, δεν είναι εύκολο στον Μίροτιτς να προσφέρει και από την στιγμή που ο νεαρός θα κινηθεί στην περιφέρεια, ο Μπουρούσης θα προσπαθήσει να απαντήσει στον Ντάνστον με δικές του επιθέσεις.

Το πλάνο του Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετικό και με τις επιθέσεις του Αμερικανού έστειλε στον πάγκο τον καλύτερο ψηλό της Ρεάλ, οπότε τώρα θα έρθει η αντίδραση. Είτε οι φιλοξενούμενοι θα πάνε λίγο πιο αργά ώστε να βοηθήσουν τον ψηλό τους είτε το δίδυμο Ρέγες - Σλότερ θα πιάσει δουλειά από νωρίς.

Μην ξεχνάμε ότι παρά το καλό παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 44'' πριν από το τέλος και αν δεν έχαναν βολές παίκτες όπως ο Ροντρίγκεθ και ο Γιουλ, η αναμέτρηση μπορεί να μην είχε τελειώσει με νίκη.

Είναι σαφές ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης θα χρειαστεί να παίξει καλύτερη περιφερειακή άμυνα, ιδιαίτερα στον Ροντρίγκεθ που σκόραρε πολύ εύκολα με λέι απ πάνω στις αλλαγές μαρκαρισμάτων. Σκοπός των "ερυθρολεύκων" πρέπει να είναι να κατεβάσει και άλλο το σκορ της Ρεάλ προκειμένου να διατηρήσει το πλεονέκτημα. Για να συμβεί αυτό, οφείλει να σταματήσει κάποιον εκ των Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ.

Διαβάστε ακόμη

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Γιαννακόπουλος

Αλβέρτης: "Ας αποδείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ"

Μπαρτζώκας: "Ουδείς κοιμάται..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK