Η ζωή από τα 6,75

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί τη σημασία του τριπόντου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όπως έδειξε και απέναντι στο Μιλάνο, προσθέτοντας ότι νίκη στην Κωνσταντινούπολη οδηγεί σε πλεονέκτημα έδρας.

Η ζωή από τα 6,75
INTIME SPORTS

Το πιο γεμάτο ημίχρονο του Ολυμπιακού, το πλέον ισορροπημένο ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, έδειξε κάτι πολύ απλό: Η επιτυχία των "ερυθρολεύκων" θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα σουτ 3 πόντων. Αν μπουν, τότε με την πληθώρα επιλογών, καλύπτουν τη μοναδική αδυναμία τους, το μπάσκετ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Αν δεν μπουν; Τότε το Μιλάνο μπορεί να ξεφεύγει με 7 πόντους ή να καλύπτει διαφορές μέχρι να... ξαναμπούν. Ο Σφαιρόπουλος προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σχήμα που θα παίζει εξίσου αποτελεσματικά το 5-5, αλλά ως τώρα χρειάζεται να έρθει ο Σλούκας από τον πάγκο, πλέον και με τον Πρίντεζη, να αλλάξουν τον ρυθμό και οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν αυτό που μπορούν: να τρέξουν.

Δοκιμές για σετ παιχνίδι

Το μπάσκετ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα δοκιμάστηκε πολύ στην πρώτη και την τρίτη περίοδο. Στην αρχή δεν μπήκαν τα σουτ, το Μιλάνο είχε κάπως πιο συγκεντρωμένη άμυνα ενώ χτυπούσε τον Ολυμπιακό στη ρακέτα του ή με τρίποντα. Με το ίδιο μπάσκετ και 8 γρήγορους πόντους του Πετγουέι στην τρίτη περίοδο με 2/2 τρίποντα, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα και η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει. Με την επίθεση να λειτουργεί, βγήκαν και πιο αποτελεσματικές άμυνες. Μία επίθεση που δεν... πετούσαν την μπάλα κι έμπαινε, αλλά βγήκαν εκπληκτικές συνεργασίες και σχεδόν τέλεια κίνηση της μπάλας. Γι' αυτό και οι 24 ασίστ με μόνο 9 λάθη.

Η αρχή και το τέλος ήταν τα σουτ. Η παρέα του Σπανούλη ξεκίνησε με 0/5 (το ταμπλό έγραφε 13-20 όταν μπήκε το πρώτο σουτ από τα 6,75μ.), συνέχισε με 5/6 και τελείωσε με 4/8. Διόλου άσχημα. Αν, μάλιστα, τα στατιστικά ήταν πολύ πιο αναλυτικά, θα βλέπαμε πώς αυξομειώνεται το σκοράρισμα, ανάλογα με την ευστοχία στα τρίποντα.

Το τρίποντο σημείο αναφοράς

Και αυτό είναι λογικό, αν σκεφτούμε πως πρόκειται για ένα σύνολο που διαθέτει μόλις έναν παίκτη με ικανότητα στο ποστάρισμα (Πρίντεζης) και ουσιαστικά όλο το παιχνίδι εξαρτάται από τα ντράιβ του Σπανούλη ή τον ρυθμό του Σλούκα. Αυτός, όμως, είναι και ο σχεδιασμός, γι' αυτό αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να βάλουν αυτά τα σουτ, όταν ο Σπανούλης δημιουργεί ρήγματα.

Σε μία αναμέτρηση όπως αυτή της Πέμπτης, οι Πειραιώτες είδαν πάλι την πραγματικότητά τους. Όσο και να ψάξει, όσα σχήματα και αν αλλάξει ο Σφαιρόπουλος, η επιτυχία θα εξαρτάται από το τρίποντο. Η άμυνα αποτελεί παράγοντα, είδαμε όμως στην 1η περίοδο, τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα, να κρατάει το Μιλάνο στους 16-18 πόντους αλλά ο ίδιος έμεινε στους 13.

Ακόμα καλύτερη ήταν η άμυνα στην τρίτη περίοδο, όταν το Μιλάνο πέτυχε 9 πόντους, αλλά το ισοζύγιο ήταν καλύτερο στο 26-17 του β' δεκαλέπτου.

Σε δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός πήρε το απόλυτο. Δύο εμφατικές νίκες, με τον Πρίντεζη να επιστρέφει αργά και πολύ σταθερά στην καλή κατάστασή του, ενώ επιβεβαίωσε πώς μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής στο παρκέ.

Από την Πόλη η... πρωτιά

Στην Πόλη την άλλη εβδομάδα είναι υποχρεωμένος να νικήσει με τη λογική πως από εκεί πέρασε η ΤΣΣΚΑ και κυρίως διότι πρόκειται για ένα από τα 3 διπλά (Μόσχα κι έδρα Εφές τα άλλα) που δίνουν το πιο σοβαρό προβάδισμα για την πρώτη δυάδα.

Αν νικήσει στην πρώτη αποστολή του στην Κωνσταντινούπολη, μετά ξέρει πως με το αήττητο εντός και φυσιολογική ροή αποτελεσμάτων, κατακτά το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ, που αποτελεί τη μεγάλη επιδίωξη.

Περισσότερα από το Contra.gr

Ολυμπιακός - Μιλάνο 81-58 (VIDEO)

Σλούκας στη SuperBASKETBALL: "Η ομάδα έχει πλάνο και δίνει την ψυχή της στην άμυνα"

Σφαιρόπουλος: "Έτσι θέλω να παίζουμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK