Heavy Metal is the law

O Τάσος Μαγουλάς γράφει για την προσπάθειά, την πίστη και τον εγωϊσμό των "αιωνίων" που τίμησαν το όνομά τους και τον κόσμο που γέμισε τα γήπεδα Δευτέρα του Πάσχα και έκαναν αμφότεροι το 2-1.

Heavy Metal is the law
INTIME SPORTS

Τα ημίμετρα δεν χωρούν σε αυτές τις σειρές. Δεν υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι. Το 2-1 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ήρθε για έναν απλό λόγο: έφαγε η αρκούδα σίδερο και η βασίλισσα ατσάλι. Ούτε σκληρό ροκ, ούτε χορός, τίποτε ημίμετρο: heavy metal στην πιο σκληρή μορφή του. Όλα όσα περιμέναμε έγιναν διότι στο τέλος της ημέρας ότι κι αν σχεδιάσουν οι προπονητές, στο τέλος είναι οι παίκτες αυτοί που κρίνουν τα πάντα. Οι παίκτες των αιωνίων ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και θα συνεχίσουν.

Ρακέτα απρoσπέλαστη

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα διαφοροποίησε στο παιχνίδι του. Ο Μπαρτζώκας μείωσε πολύ τις αλλαγές, χρησιμοποίησε μία βασική πεντάδα με κάποιες χρήσιμες παραλλαγές. Δούλεψε πολύ αυτός και οι συνεργάτες του και χάρις στις επιλογές τους, η Ρεάλ δεν τόλμησε να πατήσει στην ρακέτα με τους ψηλούς της. Tρία δίποντα έβαλε ο Ρέγιες κι ένα ο Μίροτιτς. Αυτό ήταν. Ο Ροντρίγκεθ, ο Φερνάντεθ και ο Γιουλ πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση αλλά στο τέλος, λύγισαν. Αυτό ήθελε να πάει την Ρεάλ σε ένα σκληρό παιχνίδι που δεν ξέρει να παίζει. Οι 2/6 βολές των Ισπανών στο τέλος, όταν κρίθηκαν τα πάντα, λένε ότι αυτό το πλάνο είναι επιτυχημένο. Ο Μπουρούσης και ο Μίροτιτς εκτός αγώνα με εξαιρετικές επιθέσεις πάνω τους από τον Ντάνστον και τον Πετγουέι, το 2-1 φέρνει την σφραγίδα του προπονητή.

Νικά και με μισό... μηδέν

Για τον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα από την ανανέωση του 2012, πάντα υπάρχει ένα όριο για να ξεπεράσει. Εκεί που πιστεύεις ότι δεν γίνεται μόνο με την άμυνα να πάρει ένα παιχνίδι, έρχεται το πιο κρίσιμο της χρονιάς, και το κερδίζει μόνο από την άμυνα. Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, οι διαφορά δύο πόντων στα τρία λεπτά ήταν βουνό που δεν πέρασε ποτέ η ΤΣΣΚΑ. Έμειναν χωρίς πόντο οι Ρώσοι και αυτό οφείλεται στην άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας. Μηδέν ο Άαρον Τζάκσον, άσος για τον Χριάπα, ναι οι πρωταθλητές Ρωσίας αποδείχθηκε ότι μπορεί να μείνουν κάτω από τους 60 πόντους ιδιαίτερα εκτός έδρας. Το προπονητικό τιμ δούλεψε καλά και όχι μόνο κράτησε στο μηδέν τον μοναδικό πλέι μέικερ της ομάδας, αλλά του έκοψε και την οργάνωση.

Για τον εγωϊσμό τους

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ούτε μία …νότα χαλάρωσης κάτω από το πολύ βαρύ μέταλ. Ο νόμος της νίκης, τους θέλει σκληρούς και παθιασμένους.

Οι δύο ομάδες είτε θα συνεχίσουν να παίζουν σκληρό μπάσκετ και θα έχουν καλές ελπίδες να παίξουν και την Παρασκευή, είτε θα αποχαιρετήσουν. Κανείς όμως δεν μπορεί να έχει παράπονο για την προσπάθειά τους, τον εγωϊσμό τους, την πίστη στη νίκη. Λάθη έχουν κάνει και μακάρι να μην χρειαστεί να αναλυθούν γρήγορα, αλλά τιμούν το όνομά τους και τον κόσμο που Δευτέρα του Πάσχα γέμισε τα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμη:

Λάσο, ξέρεις από Σλούκα; : Σχόλιο Σπύρος Καβαλιεράτος

Non... stop : Γιάννης Ζωιτός

LIVE chat με τον Γιώργο Συρίγο

News 24/7

24MEDIA NETWORK