Hunger games

Μικρές ή μεγάλες οι διαφορές, οι δύο ελληνικές ομάδες μπαίνουν στη Μεγάλη Δευτέρα της χρονιάς. Δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο, κανένα... μαξιλαράκι, κανένα πλεονέκτημα. Σήμερα παίζουν για τη ζωή τους και μετά βλέπουν. Νικάς ή πας για διακοπές (στην Ευρωλίγκα). Η δε νίκη τομόνο που προσφέρει είναι παράταση ζωής.

Hunger games

Τώρα το θέμα είναι πώς νικάς. Αμφότεροι έχουν να κάνουν με αντιπάλους πιο ποιοτικούς και σίγουρα την δεδομένη χρονική στιγμή με καλύτερη ψυχολογία. Αν κάτι φάνηκε από τις πρώτες ήττες αφορά στο γεγονός ότι εκτός από πλεονεκτήματα, οι αντίπαλοι έχουν μειονεκτήματα. Βασικά ένα: η αντοχή στο σκληρό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε το καλύτερό του διάστημα όταν αποφάσισε να παίξει δυνατά, κόβοντας τον ρυθμό των Μαδριλένων.

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να νικήσει στην πρώτη αναμέτρηση διότι ήταν πιο σκληρός από την ΤΣΣΚΑ. Έπαιξε με δύναμη και την υποχρέωσε να μπει στο ίδιο παιχνίδι χωρίς να διαθέτει πολλές επιλογές. Μόλις στην δεύτερη αναμέτρηση οι πράσινοι επιδίωξαν να παίξουν μόνο μπάσκετ, η διαφορά πήγε στους 30.

Hunger games

A por ellos (μετάφραση: πάνω τους)

Ξεκινώντας χρονικά από τον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι πρέπει να παίξει μπάσκετ, να ξεπεράσει τους 70-75 πόντους αλλά οφείλει να κρατήσει την Ρεάλ κάτω από τους 75. Παιχνίδι στους 80-85 πόντους σημαίνει πως είναι ένα παιχνίδι όπου οι Ισπανοί έχουν βρει ρυθμό κάνουν αυτό που θέλουν οπότε οι πρωταθλητές Ευρώπης για να μην γίνουν… τέως, οφείλουν να ακολουθήσουν. Μπορούν, αν ο Λοτζέσκι βάλει τους 13-15 πόντους του νωρίς και όχι όταν έχει τελειώσει το παιχνίδι, ο Σερμαντίνι βγάλει άμυνες και ο Πέτγουεϊ πάρει ριμπάουντ. Συνολικά, αν μπουν τα σουτ από Μάντζαρη και Σλούκα, οι ελπίδες υφίστανται αλλά με πολλά "αν". Οι ερυθρόλευκοι έχουν πιθανότητες αν "δείρουν" την Ρεάλ. Η άμυνα και το καταστροφικό μπάσκετ ήταν πάντα πολύ πιο απλά. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να παίξει εξαιρετικά, αλλά βρίσκει απέναντί του μία ομάδα με καλύτερους παίκτες η οποία απλά παίζει... εξαιρετικότερα. Η Ρεάλ δεν μπορεί να πάει σε αργό τέμπο, δεν μπορεί να παίξει ξύλο.

Hunger games

Ξύλο και της... αρκούδας

Ο δε Παναθηναϊκός ζύγισε την ΤΣΣΚΑ, είδε την τεράστια αδυναμία της στην θέση "1" και τι έκανε; Σταμάτησε να παίζει άμυνα. Δεν κράτησε τίποτε από την σκληρή ήττα στην παράταση κατά την πρώτη αναμέτρηση και προσπάθησε να παίξει πιο ελεύθερα. Έχασε λέι απ, καρφώματα, φόλοου, ενώ πιάστηκε το χέρι των παικτών του Μεσίνα να ευστοχούν σε σουτάκια. Μία πάσα στην αδύναμη πλευρά και η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας κατέρρεε. Σίγουρα οι "πράσινοι" αν δεν βάλουν τα τρίποντα, δεν γίνεται να ακολουθήσουν σε κανέναν ρυθμό, όμως αν δεν κατεβάσουν από τους 70 την ΤΣΣΚΑ, οι πιθανότητες γίνονται ελάχιστες.

Σε αυτά τα παιχνίδια δεν ενδιαφέρει κανέναν να δει μπάσκετ. Μόνο νίκη. Επιβίωση. Πείνα για έναν ακόμα αγώνα.

Διαβάστε ακόμη:

Κακός οιωνός το 0/9 των ομάδων που κυνηγούσαν την ανατροπή του 2-0

Αλβέρτης: "Να γεμίσει το ΟΑΚΑ"

Μπαρτζώκας: "Δεν τελειώσαμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK