Κι αν ερχόταν παίκτης;

Κοιτώντας τους αριθμούς και το πρόγραμμα, ουσιαστικά, αυτή η εβδομάδα θα δείξει αν κόστισε ή όχι η επιλογή να μην αποκτηθεί παίκτης. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Κι αν ερχόταν παίκτης;

Η νίκη επί της Μπάμπεργκ, ο σχεδιασμός της τελευταίας επίθεσης ήταν έργο του Τσάβι Πασκουάλ. Στα επόμενα παιχνίδια οι πράσινοι άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια από τα στοιχεία που θα δείξει ο Ισπανός τεχνικός. Φτάνοντας στην Μακάμπι, την πιο ταλαντούχα και κακοσχηματισμένη ομάδα που βλέπουμε φέτος, οι κυπελλούχοι απέδειξαν πως ήταν καλύτεροι. Οσο άντεχε η βασική τους πεντάδα.

Οσο η ...αμερικανική πεντάδα με τον μοναδικό οργανωτή στο ρόστερ είχε τον ρυθμό της. Μόλις ο Καλάθης, ο οποίος πρέπει να παίξει όλες τις άμυνες και να τρέξει όλες τις επιθέσεις, υπέπεσε σε τρία λάθη από το 26.30 ως το 29, ο Πασκουάλ θέωρησε πως το +14 του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο.

Η Μακάμπι επέστρεψε, ο Μποχωρίδης για τρία λεπτά ήταν υπέροχος στην επίθεση γνωρίζοντας πως ο προπονητής του τον εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά ο μικρός δεν είναι οργανωτής. Οχι ακόμα. Οχι για να κουμαντάρει μία πεντάδα με πολλές ειδικές καταστάσεις. Η Μακάμπι με τους τέσσερις ταλαντούχους περιφερειακούς της γύρισε τον αγώνα και προφανώς η επιστροφή της...καλής πεντάδας ήταν αργοπορημένη.

"ΣΩΤΗΡΑΣ" Ο ΓΚΑΟΥΤΛΟΚ

Έμειναν αρκετή ώρα έξω(ως το 36) και αν ο Γκάουντλοκ δεν επέλεγε το προσωπικό σόου η βραδιά θα ήταν πολύ άσχημη. Είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια όπου κάποιος το ...χάνει και η Μακάμπι είχε την τύχη στα χέρια της. Στο τέλος και στο έξτρα πεντάλεπτο ηττήθηκε όπως έπρεπε να γίνει από έναν σαφώς καλύτερο και ορθολογικό Παναθηναϊκό.

Η διαφορά των ομάδων είναι εμφανής όπως και το γεγονός πως ο Πασκουάλ, πήγε αποκλειστικά στην πεπατημένη του προκατόχου του παίζοντας με τους καλύτερους αθλητές του, σουτάροντας υπερβολικά πολύ από τα 6.75. Το μόνο που δεν έπραξε, και σίγουρα ο Πεδουλάκης θα το είχε στην φαρέτρα του, ήταν να ποστάρει κάποιον εκ των Σίγκλετον, Γκιστ, Νίκολς απέναντι σε κοντύτερους γκαρντ.

Οχι ποστάρισμα, πολύ σουτ

Από την στιγμή όμως που βγήκαν καλά σουτ, το ποστάρισμα στα μις ματς αποτελεί μόνο μία προσέγγιση. Ο Καταλανός γνωρίζει καλά το μέγεθος του καραβιού που κουμαντάρει και γι αυτό προσπαθεί κατά το δυνατόν να αποφύγει τις ξέρες. Η πεντάδα με τον Μπουρούση δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει, όπως δεν ήταν έτοιμη επί Πεδουλάκη διότι πολύ απλά λείπει ο καταλύτης της. Ο δεύτερος δημιουργός μαζί με τον Έλληνα σέντερ, ο γκαρντ που θα παίξει είτε με την μπάλα είτε χωρίς αυτήν διευκολύνοντας τον ψηλό. Ο Τζέιμς δηλαδή.

Οποια κι αν είναι η γνώμη για τον Πεδουλάκη, προφανώς παρέδωσε μία ομάδα δουλεμένη με συγκεκριμένες επιλογές. Ο Πασκουάλ το γνωρίζει γι αυτό και δεν πρόκειται να την αλλάξει ριζικά. Δεν θα μπει σε άγνωστη περιοχή. Θα βάλει την σφραγίδα του, θα απελευθερώσει παίκτες, θα φροντίσει να έχει καλύτερες σχέσεις με τους Αμερικανούς του, όμως και αυτός θα περιμένει τον Τζέιμς. Το δήλωσε άλλωστε.

ΡΙΣΚΟ Ο ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ως τότε ο Παναθηναϊκός ρισκάρει. Έπαιξε τρεις παρατάσεις με αντιπάλους που άξιζε να τους τελειώσει γρηγορότερα. Είναι σαφές πως οι πράσινοι φέτος έχουν εξαιρετική ομάδα και ιδιαίτερα η πρώτη πεντάδα τους ήδη είναι μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης.

Με τους αυξημένους ρυθμούς όμως, υπάρχουν 10 λεπτά τα οποία χάνονται και παράλληλα χάνεται και η μεγάλη επένδυση του καλοκαιριού.

Οι ιθύνοντες της ομάδας υπολόγισαν πως αξίζει να πάρουν το ρίσκο να πορευθούν χωρίς παίκτη ο οποίος θα κάνει την διαφορά μέχρι να γυρίσει ο Τζέιμς. Δεν είναι τυχαίο πως οι περιπτώσεις από την Ευρώπη είναι αφενός συμπληρωματικοί γκαρντ μεγάλης ηλικίας, αφετέρου δύσκολες ως μετεγγραφές. Την ίδια ώρα που η αγορά είναι γεμάτη από ποιοτικούς παίκτες υψηλού επιπέδου, ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να περιμένει τον

Τζέιμς έχοντας προφανώς διαβεβαιώσεις από το ιατρικό τιμ πως θα είναι μέσα σε ένα μήνα από τώρα στο 100% χωρίς να τον επηρεάζει ο τραυματισμός στο χέρι.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΑΙΚΤΗΣ

Αν το δούμε από την οπτική γωνία των προπονητών, πιθανώς να είναι η πιο σωστή προσέγγιση καθώς με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα, ένας καινούργιος γκαρντ θα πρέπει μέσα από τους αγώνες να μάθει την ομάδα, τους συμπαίκτες τα συστήματά. Θέλει σίγουρα ένα μήνα για να προσαρμοστεί 100% οπότε τότε θα πρέπει να μπει στην εξίσωση ο Τζέιμς. Αν βεβαίως ένα μήνα πριν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει παίκτη τότε θα ήταν ήδη έτοιμος.

Κοιτώντας τους αριθμούς και το πρόγραμμα, ουσιαστικά, αυτή η εβδομάδα θα δείξει αν κόστισε ή όχι η συγκεκριμένη επιλογή.

Σίγουρα έτσι παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Μποχωρίδης και ο Παππάς βλέπει ποιος θα είναι ο ρόλος του με έναν κόουτς που δεν έχει χρόνο για πειράματα. Κάτι άλλο;

Ο Παναθηναϊκός είναι σαφέστατα σε καλό δρόμο, εντός πλάνου αλλά έρχεται η πρώτη πολύ επικίνδυνη εβδομάδα όπου τα πάντα θα μετρήσουν.

Αυτά τα 10-15 λεπτά που μοιάζουν μονίμως τροχοπέδη,θα κρίνουν τις δύο επόμενες αναμετρήσεις. Τις πρώτες που αλλάζουν ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Πασκουάλ παραδέχτηκε τη "θυσία" του Μπουρούση
Ο Χίτσκοκ βρισκόταν στο ΟΑΚΑ! Νίκη στην παράταση για τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK