Κόμπε Μπράιαντ: Πεπτωκώς άγγελος

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για έναν άνθρωπο που αγαπάει το μπάσκετ, έχει εμμονή με την επιτυχία και δεν δέχεται κανείς να του ορίσει το μέλλον, πολλώ δε μάλλον την έξοδο: Τον Κόμπε Μπράιαντ.

LOS ANGELES, CA - APRIL 27:  Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers looks on while on the court against the Utah Jazz in Game Five of the Western Conference Quarterfinals during the 2009 NBA Playoffs at Staples Center on April 27, 2009 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
LOS ANGELES, CA - APRIL 27: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers looks on while on the court against the Utah Jazz in Game Five of the Western Conference Quarterfinals during the 2009 NBA Playoffs at Staples Center on April 27, 2009 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ κατάφερε σε κάτι να ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν, αφού έγινε ο πιο... άστοχος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος. Άλλωστε αυτός είναι ο Κόμπε Μπράιαντ. Πάντα θα κυνηγάει κάτι ή κάποιον. Είναι μία από τις διαφορές του με τον "Air". Αυτός κυνηγούσε πάντα τον εαυτό του. Ο Κόμπε αυτή τη στιγμή μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο άστοχος παίκτης της ιστορίας αν μεταφράσουμε (πολύ πρόχειρα βεβαίως βεβαίως) έτσι το γεγονός πως προσπέρασε τον θρυλικό Χόντο των Σέλτικς (Τζον Χάβλιτσεκ) σε άστοχα σουτ. Έχει χάσει 13,421 σουτ στα 19 του χρόνια ως σούτιγκ γκαρντ. Ξεπέρασε τον Χάβλιτσεκ, τον Καρλ Μαλόουν και προ πολλού τους Τζαμπάρ και Τζόρνταν.

Είναι δε τρίτος στην ιστορία του ΝΒΑ μεταξύ των παικτών, οι οποίοι έχουν χάσει 20 και περισσότερα σουτ σε έναν αγώνα. Πρώτος ο Γουίλτ Τσάμπερλεν με 94 και δεύτερος ο Άλεν Άιβερσον με 45.

Ο Κόμπε Μπράιαντ, 36 ετών, προερχόμενος από επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, έχοντας 19 χρόνια στους Λέικερς, παίζοντας με ορισμένες από τις χειρότερες ομάδες στην ιστορία των Λέικερς, συνεχίζει. Να σουτάρει, να αστοχεί, αλλά πάνω από όλα να προσπαθεί.

Πέρυσι τέτοιο καιρό λέγαμε πως ο Κόμπε αποτελεί, στο κομμάτι της μάχης να επιστρέψει στο παρκέ από ένα τραυματισμό που οποιονδήποτε άλλον θα τον έστελνε σπίτι του, παράδειγμα προς όλους. Αθλητές και μη. Είναι το κομμάτι του… αγγέλου.

Ένας άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ, έχει εμμονή με την επιτυχία, δεν δέχεται κανείς να του ορίσει το μέλλον πολλώ δε μάλλον την έξοδο.

Κόμπε Μπράιαντ: Πεπτωκώς άγγελος

Ο Τζόρνταν δεν το άντεξε, ο Κόμπε ναι...

Ναι κυνηγάει το έκτο δακτυλίδι του Τζόρνταν μοιάζει να είναι το κίνητρό του, αλλά έχει πετύχει κάτι που πιθανώς δεν μπορεί να γραφτεί σε στατιστική, μόνο στην ιστορία: συνεχίζει σε μία ομάδα όσο κακή κι αν είναι. Δεν διεκδίκησε τον τίτλο κάπου αλλού, ούτε έναν αξιοπρεπή επίλογο. Και αν το 2004 όταν έφυγε ο Σακίλ και διαλύθηκαν οι Λέικερς τουthreepeat είχε την προοπτική να ξαναβρεθεί σε μία ομάδα η οποία θα μπορεί να τον υποστηρίξει να πάρει τίτλους, τώρα πιο πιθανό μοιάζει να είναι ο αρχηγός των χειρότερων Λέικερς σε ρεκόρ στην ιστορία τους παρά αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα του στα πλέι οφ.Αυτό είναι κάτι που δεν άντεξε να κάνει ο Τζόρνταν όταν οι Μπουλς το 1998 άρχισαν να σκορπάνε. Δεν ήθελε πιθανώς να το ξαναζήσει όπως στα 80ς.

Όσο για τον Κόμπε; Να ένα κίνητρο: να αποφύγει το 19-53 της περιόδου 57-58, όταν οι Λέικερς ήταν ομάδα της Μινεάπολις και να ξεπεράσει το περυσινό 27-55 το χειρότερο από την ημέρα που μετακόμισαν στο Λ.Α.

Ο Κόμπε έχει πραγματοποιήσει την καριέρα που συνδυάζει τον άγγελο με τον… διάβολο, όπως τον ορίζει κανείς. Αυτό είναι κάτι που πήρε το είδωλό του.

Θα συνεχίσει να σουτάρει, θα συνεχίσει να προσπαθεί και αν δεν μπουν τα σουτ, τι σημασία έχει; Ένας άγγελος δεν παίζει για τα στατιστικά του. Μόνο για την νίκη. Και για να νικήσει θα κάνει τα πάντα. Θα πέσει και από τον ουρανό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK