Κρατάμε μικρό… Καλάθη

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί η Εθνική των τελευταίων φιλικών δεν γίνεται να κριθεί πριν μπει ο Καλάθης στο "παιχνίδι".

Κρατάμε μικρό… Καλάθη
INTIME SPORTS

Ούτε οι βαριές ήττες, ούτε τα εντυπωσιακά δεκάλεπτα έχουν την παράμικρη σημασία. Δεν αλλάζει τίποτε από όσα τονίζαμε αμέσως μετά τα πρώτα φιλικά: αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να κριθεί τώρα και δεν γίνεται να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα όσο λείπει ο Νικ Καλάθης. Το σημαντικότερο; δεν είναι δυνατόν να δούμε το μπάσκετ που έχει σχεδιαστεί χωρίς τον βασικό πλέι μέικερ.

Είναι σαν να έχεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα χαρακτηριστικά ενός οδηγού και το οδηγούν άλλοι. Σίγουρα θα κάνουν κάποια πράγματα σωστά, αλλά στις λεπτομέρειες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ο παράγοντας Πρίντεζης

Με την Σλοβενία, ο Κατσικάρης στα πρώτα 10 λεπτά είδε το μπάσκετ που διδάσκει. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην επιστροφή του Πρίντεζη και την δυνατότητα Παπανικολάου-Βασιλειάδη να κινούνται γρήγορα κάτι που άνοιξε την άμυνα. Αυτή είναι η ταυτότητα της ομάδας και δεν την έχει κρύψει ο προπονητής. Στο τουρνουά της Γαλλίας, η απουσία του Πρίντεζη κόστισε διότι είναι ο δεύτερος… πλέι μέικερ στην ρακέτα.

Με αυτόν στο γήπεδο, ο Ζήσης λειτούργησε όπως ζητάει ο προπονητής του και είδαμε για 14 λεπτά, πανέμορφο μπάσκετ. Δεν λέει τίποτε. Ο Βασιλειάδης δεν θα είναι βασικός ή ο Ζήσης μπορεί να μην ξεκινάει. Το …σόου θα το τρέχει ο Καλάθης και από την δική του προσαρμογή ξεκινούν όλα. Όσους πόντους κι αν βάλουμε με την Νέα Ζηλανδία όσες νίκες κι αν κάνουμε, η προετοιμασία της εθνικής ξεκινά με τον πρώτο παιχνίδι του ομογενούς γκαρντ. Αυτό δείχνει ο σχεδιασμός, διότι έγιναν πολλές θυσίες, περισσότερο ηθικές, προκειμένου να παίξει αυτό το καλοκαίρι. Δεν υποτιμούμε ούτε τον Ζήση, ούτε τον Μάντζαρη ή τον Σλούκα, απλά είναι σαφές πως ο προπονητής κατέστρωσε τον σχεδιασμό του με βασικό οργανωτή τον παίκτη του Μέμφις και σε δεύτερους ρόλους τους υπολοίπους γκαρντ.

Όπως θέλει ο Κατσικάρης...

Το σίγουρο είναι πως φέτος η ομάδα έχει δουλέψει σε ένα συγκεκριμένο στυλ και θα παίζει μπάσκετ όπως το επιθυμεί ο προπονητής της. Το αν θα είναι αποτελεσματικό, δυστυχώς δεν μπορούμε να το μάθουμε πριν από τα μέσα της πρώτης φάσης του μουντομπάσκετ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Το …ίδιο πόρισμα θα γράφαμε και μετά την βαριά ήττα από την Λιθουανία. Απλά με την Σλοβενία…καθάρισε λίγο το μυαλό και βγήκαν στο παρκέ πράγματα. Ο δρόμος μακρύς και απανδόχευτος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Για κάποιο λόγο ασχοληθήκαμε φέτος πολύ με τις μικρές εθνικές. Καλό είναι να το διατηρήσουμε. Ακόμα καλύτερο να παρακολουθούμε την πρόοδο αυτών των πιτσιρικάδων μέσα στην χρονιά, όπου θα κρίνεται το μέλλον τους με τους συλλόγους τους. Ο ένας μήνας με τις εθνικές δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε περισσότερο από αναμνήσεις. Ουδέν ουσιαστικό διότι ο χρόνος είναι ελάχιστος. Προσθέστε και τις γνωστές παθογένειες των μικρών εθνικών κι έχετε την πλήρη εικόνα.

Τα παιδιά, σε όλες τις ηλικίες τα πήγαν περίφημα αλλά οφείλουν να δουλέψουν σκληρά. Για τους …μεγάλους διατηρούμε πολλές αμφιβολίες.

Διαβάστε ακόμη:

Σλοβενία - Ελλάδα 71-79

Κατσικάρης: "Το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα"

Πρίντεζης: "Είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική"

Το alley-oop κάρφωμα του Αντετοκούνμπο (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK