Κύριε Ανδριανέ, αυτό θα το αναβάλετε;

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την στάση της πολιτείας η οποία δεν παίρνει θέση μετά τα όσα εκκωφαντικά κατήγγειλαν οι διοικήσεις των δύο "αιωνίων" μέσα στην εβδομάδα.

Κύριε Ανδριανέ, αυτό θα το αναβάλετε;

Όταν μιλάνε οι Αγγελόπουλοι δεν μπορείς παρά να προσέχεις και να σημειώνεις όσα λένε. Όταν μιλάει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος οφείλεις να καταγράφεις τα λεγόμενά του.

Μετά τα ξαναδιαβάζεις και είσαι έτοιμος για να μεταφέρεις την πραγματικότητα: Την Τετάρτη η πραγματικότητα παρουσιάστηκε τόσο σκληρή που ακόμα και στο πλέον διαλυμένο κράτος της Αφρικής έστω κι ένας πολέμαρχος θα είχε παρέμβει.

Απούσα η πολιτεία

Επειδή οι περισσότεροι καταλάβαμε σωστά, η πολιτεία, αντιλήφθηκε τί ειπώθηκε επισήμως την Τετάρτη από τρεις εκ των κορυφαίων οικονομικών παραγόντων του τόπου είτε άμεσα είτε έμμεσα;

Αντιλήφθηκε κάποιος από αυτούς που πληρώνονται γι αυτό το σκοπό και είναι οι μοναδικοί που απολαμβάνουν προνόμια σε μία ρημαγμένη ελληνική κοινωνία, το μέγεθος και την σοβαρότητα των καταγγελιών; Των δημόσιων κατηγοριών;

Διατυπώθηκαν με δηλώσεις on camera ή έγγραφες ανακοινώσεις σαφείς υπόνοιες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, παράνομο στοιχηματισμό, αδράνεια κρατικών φορέων, επηρεασμό των δικαστικών αρχών, χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ακούστηκε πως για κάποιο λόγο αδρανούν οι ελεγκτικές και διωκτικές αρχές του κράτους.

Τεράστιες καταγγελίες

Το μέγεθος των καταγγελιών είναι τόσο μεγάλο που θα έπρεπε να μιλάμε για την χαρά της πολιτείας, καθώς μόνοι τους οι πλέον ευυπόληπτοι πολίτες δείχνουν πού μπορεί να βρεθεί η παρανομία.

Γιατί δεν αντέδρασε ο υφυπουργός; Διότι ακόμα και τώρα που κλιμακώνεται αυτός ο πόλεμος Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλου, δεν γνωρίζει για τί πράγμα μιλάνε.

Είναι σαφές πως το αγαπημένο του σημείο σε έναν αγώνα μπάσκετ είναι τα τάιμ άουτ και το ημίχρονο. Από την άλλη κανείς δεν του ζητάει να σώσει το σπορ. Τουλάχιστον ας ασχοληθεί με τις πιο ακραίες καταγγελίες οι οποίες συνοδεύουν και φέτος τα παιχνίδια των αιωνίων.

Στην δε συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε τα ΜΜΕ μπορούν να αντιδράσουν διότι οι αντίπαλοι έχουν επιλέξει να τα υποκαταστήσουν. Θα μπορούσε να ασχοληθεί το υπουργείο οικονομικών, η αστυνομία, η πυροσβεστική, κάποιος.

Δεν θα γίνει απογοητεύοντας τρεις νέους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν σε μία τάξη τα του αθλήματος που υπηρετούν.

Η αδράνεια του κυρίου Ανδριανού και της πολιτείας στην συγκεκριμένη ανταλλαγή κατηγοριών θα μπορούσε να εκληφθεί ως προσβολή προς τους καταγγέλοντες διότι το κράτος δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Είναι δυνατόν ο υφυπουργός να μην θεωρεί σοβαρούς τους συγκεκριμένους παράγοντες; Οι πράξεις του αυτό δείχνουν αλλά είναι απίθανο.

Εδώ και καιρό, αυτός ο πόλεμος έπρεπε να γίνει… άγνωστος. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε κοινωνοί μίας διαμάχης η οποία θα όφειλε να έχει λυθεί, λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών, από συγκεκριμένα όργανα του κράτους. Ούτε αλλάζει τίποτε στην στάση του κόσμου, διότι η πλειοψηφία ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό σκέλος, ενώ οι…χωρίς ήχο και φως απλά δεν διαβάζουν.

Στον υφυπουργό η ευθύνη

Η ευθύνη βαρύνει μόνο τον υφυπουργό ο οποίος αποφεύγει να μπει στην μέση. Ίσως σκέφτεται το «όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι την πληρώνουν τα βατράχια». Αν αισθάνεται έτσι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μην μιλήσει ποτέ ξανά περί εκπροσώπησης του λαού.

Κι επειδή είναι…επάγγελμα, ένας τέτοιος υπουργός είναι κακός επαγγελματίας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κόντρα των …τριών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που μόνο το κράτος μπορεί να απαντήσει στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Εδώ δεν απαντάει στο αν αύριο θα…υφίσταται, θα ασχοληθεί με το μπάσκετ; Μόνο που το μπάσκετ τα δίνει όλα στο πιάτο οπότε δεν θέλει και πολύ δουλειά.

Οι ευθύνες πλέον δεν μπορούν να πάνε σε αυτούς επειδή τσακώνονται αλλά σε εκείνους που δεν τους…χωρίζουν και δεν αποδίδουν δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:

Αγγελόπουλοι: "Πρωτάθλημα με αλητεία και φοροδιαφυγή;"

Η απάντηση στους Αγγελόπουλους: "Παίξτε καλύτερα online σκάκι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK